Reacties

Toiletjuffrouw en openbare toiletten — 27 reacties

 1. Mijn Hema heeft een toiletmevrouw. Tenminste, dat denk ik. Ik kom bijna niet meer bij de Hema. Op Amsterdam CS is er een meneer, maar gooi je wel eerst 50 cent in de automaat voor het toegangspoortje. Dat het daar bemand is vind ik erg prettig gezien de drukte. Qua hygiëne maak ik mij geen illusies en tref ik mijn eigen maatregelen.
  2theloo ken ik niet, lijkt me wel leuk voor een keertje.

 2. 2theLoo ken ik zeker. Veel in tankstations, maar ook dat kan tegenvallen. Bij drukte, wachtrijen, is het ook lastig schoonhouden. Het concept vind ik wel fijn, met name dat je het geld terug krijgt als je een aankoop doet in de shop. Wellicht worden deze toiletten schoongehouden door de shophouders? Nadeel van 2theLoo is de zeepdispenser (mini schuim ter grootte van een dubbeltje). Groetjes, Luccy

  • Aha, toiletjuffrouwen vind je dus ook zo maar midden in de stad 'in het wild'! Op zich wel handig zo'n openbaar toilet. Bij cafe's e.d. moet je vaak toch eerst een consumptie nemen. En daardoor moet ik vervolgens heel snel weer naar het toilet...: (

 3. Het schijnt dat ze dus echt heel goed verdienen, die toiletjuffrouwen. Mij zou je niet genoeg kunnen betalen, ik kom er al amper als ik zelf naar de wc moet, dan moet het wel echt niet anders kunnen. Het stinkt er zo naar chemische middelen en vind het gewoon geen fijn idee naar de wc te gaan waar dat uur al 100 andere vreemden zijn geweest.
  To the loo heb ik gezien in Amsterdam maar is echt bizar duur! Ik geloof een euro per toiletbezoek. Dan ga ik toch liever naar de hema of v&d.

  Toiletjuffrouwen kom ik nog wel tegen bij bovengenoemde winkels. Ik zou me bij een poortje ook afvragen wie het schoonhoudt!

  • Allemachtig, 1 euro om naar de wc te gaan? Dat is wel erg prijzig zeg. Dan verwacht ik eigenlijk ook bijna een handmassage of zo er bij. En op z'n minst superschone toiletten.

 4. Bij de toiletten op CS Leiden zijn poortjes maar ook een toiletjuffrouw. Zij houdt alles schoon en is bovendien erg vriendelijk. Na ieder toiletbezoek gaat er een doekje over de bril en een snufje verfrisser in de lucht. Dat laatste is volgens mij niet altijd nodig maar alles zodat je als toiletbezoeker het gevoel krijgt dat je de eerste bent die van het toilet gebruik maakt...
  Ik zie bijna altijd hetzelfde meisje en krijg daardoor de indruk dat het haar vaste baan is.
  Een toiletjuffrouw geeft ook een gevoel van veiligheid.

 5. Mijn neef is toiletmevrouw (als tranny) in een hippe club in zijn studentenstad. Soms wordt hij ook gevraagd voor festivals. Hij vindt het een geweldige baan en hij werkt toch wel twintig uur per week minstens.

  • Intrigerend dat hij het ook echt een interessante baan vindt! Zo zie je maar weer. Toiletjuffrouw zijn is misschien wel veel leuker en lucratiever dan ik ooit had kunnen denken.

 6. 2thloo is voor mij een van de redenen waarom ik weer naar de wc durf te gaan op BV tankstations. Deze zijn soms zo beschamend goor! Gelukkig beginnen dit soort ketens steeds meer zich in te nestelen op (tank)stations en winkelcentra.

 7. Vroeger was er bij ons bij de V&D ook een toiletjuffrouw inderdaad, of zij er nog zit, geen idee! Wij hebben in Almere een 2theloo, en daar staat wel altijd iemand bij, maar het is ook een mini drogisterij bij ons, waar je ook snuisterijen kunt kopen. De wc's zijn er wel heel schoon trouwens!

 8. De laatste keer dat ik bij een toilet was waar betaling aan de toiletpersoon vrijblijvend was... was in de jaren 80? Je komt er gewoon niet in als je niet eerst betaald, zelfs niet bij sommige fast food restaurants.
  De meeste openbare toiletten zijn ook met schoonmaak niet altijd even fijn. Maar de toiletten in Blackpool's Pleasure Beach waren echt ... bijna onbeschrijfelijk.
  Zie het voor je: Pleasure Beach is een aftands pretpark , waar de toiletten niet zijn schoongemaakt én niet zijn onderhouden. De houten huisjes stonden nog nét overeind. De deuren konden niet echt dicht. De toiletpotten waren niet meer te zien onder het mengsel van uitwerpselen en vuilnis.
  ... Daar hadden ze dus géén toilet dame. En ik heb mijn plas opgehouden tot we terug waren in ons appartement.

  • Euwh! Dat klinkt echt heel goor. En ook bijna gevaarlijk voor de gezondheid zeg.

   Dat je in restaurants moet betalen voor het toilet als je er iets hebt gegeten vind ik niet zo charmant!

 9. Tegenwoordig kom ik niet meer vaak op plaatsen waar een toiletjuffrouw werkt en ik heb er dan ook in jaren geen een meer gezien.

  Ik herinner me nog dat ik heel klein was en net had geleerd dat je in ruil voor een muntje iets kon kopen. Ik vond het toen vreemd dat je moest betalen voor het gebruik van een toilet want ik ging immers iets brengen ;)

 10. hier zijn in de winkelmalls openbare toiletten en die zijn goed schoon over het algemeen. En wat een muntje betreft in de deur, de deur wordt ook voor elkaar opengehouden als het druk is.
  ooit, Jaren terug zei een toiletjuf tegen me: Plassen kost een kwartje! Ach, ik kan het voor niks ook. Ze bedoelde toiletgebruik denk ik.
  Gfroet,

 11. Wat je laatste vraag betreft, die wc's langs de snelweg in Duitsland zijn mijn favoriet, schoner kom ik ze maar zelden tegen. Wie het doet, geen idee, maar schoon zijn ze zeker.
  Toiletjuffrouw lijkt me best een interessante ervaring om voor een dag te doen eigenlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder