What fresh hell is this?

What fresh hell is this.

Een goede vriendin gaat door een moeilijke tijd. Elke dag lijkt wel een vers blik ellende met zich mee te brengen. Als een soort oorwurm zong daardoor het volgende zinnetje door mijn hoofd:

‘What fresh hell is this?’

What fresh hell is this – Dorothy Parker

Op een gegeven moment besloot ik eens te googelen waar deze uitspraak eigenlijk vandaan kwam. Ik vermoedde Shakespeare. Maar het blijkt een uitspraak van Dorothy Parker te zijn. Dorothy Parker was een schrijfster die bekend stond om haar scherpe pen. Ze deed deze uitspraak bij het horen van haar deurbel.

‘If the doorbell rang in her apartment, she would say, ‘What fresh hell can this be?’—and it wasn’t funny; she meant it.’

(Bron: What fresh hell is this? Biografie door Marion Meade)

Ik snap Dorothy Parker wel : )

Similar Posts

16 Comments

  1. Ik kende de uitspraak niet, maar ik zou ‘m op hetzelfde moment erin kunnen gooien;). Maar goed, sterkte voor de vriendin, want dat klinkt niet leuk!

  2. Heeft haar man soms buiten de deur gegeten? Dat is het soort hel waar ik geweest ben. Mocht dat het geval zijn, geef haar dan mijn emailadres maar ;-)

  3. Het is natuurlijk niet leuk maar je kan zoveel over je eigen kracht en jezelf leren wanneer je door een moeilijke tijd gaat. Heel leerzaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.