Reacties

Hoe zit dat nou met 'vette vis'? — 42 reacties

 1. Omega3 is idd een goede vetsoort. Of je die het beste uit vis kunt halen vind ik nogal dubbel. En al helemaal wat betreft de visolie capsules. De zee is steeds meer vervuild. En wat te denken van microplastics.
  Er zijn plantaardige omega3 capsules van algen. Zo zijn de vissen er ook aan gekomen. Dat staat lager in de voedselketen, dus minder vervuild.
  Vanwege de vervuiling eten wij hier zelden nog vis. Wat je ook kunt doen is de hoeveelheid toegevoegd vet in je eten verlagen. En dan bv die algencapsules nemen, en een handje walnoten eten, bladgroentes, avocado.

 2. Zalm, elke week een stukje van de visboer. Duur, maar zoveel lekkerder dan uit de vriezer. Als ik niet meer zwanger ben ga ik weer los met makreel en tonijn. Jammie!

 3. Wij eten te weinig vis! Ik denk dat de prijs (we zijn met 7) daar wel voor iets tussen zit want voor echte kwaliteit betaal je toch stevig door!

 4. Ik eet regelmatig een stukje vis. Ik herken me overigens ook wel in het verhaal van Sofie. Toen ons gezin nog uit 5 personen bestond was van enige regelmaat zeker geen sprake omdat goede vis nou eenmaal erg duur was en is voor een alleenverdiener met een gezin. Als tegemoetkoming kregen ze wel regelmatig een lepel levertraan want dat was een goedkoop alternatief. De vis moesten ze er maar bij denken want deze luxe werd beperkt tot enkele malen per jaar.

 5. Wij eten regelmatig vis en halen dit dan wel vers bij de visboer op de markt of bij de viswinkel in Breskens. Supermarktvis probeer ik te vermijden maar lukt niet altijd. Vis is en blijft gezond en daar kan geen pilletje tegen op. Bovendien moet er 20-100 kg wilde vis voor worden gevangen om 1 liter visolie te produceren. Dan eet ik liever ook de rest van de vis erbij. Mjammie.

 6. Ik vind vis erg lekker, maar eet het maximaal eens per week. Het is best kostbaar en daarnaast neem ik visolie om toch voldoende van deze vetten binnen te krijgen. Dit is de meest schone vorm, want de zee is toch echt wel vervuild en dat zit ook in de vis.

 7. Helaas, het mag de naam vis niet dragen, maar wij eten elke woensdag kibbeling, vissticks of een lekkerbekje uit de vrieskast van Jumbo. Vispulp met een korstje. Dat blieven de heren nog, dochter helemaal niet. De echte lekkere vis (zalm, paling, haring, scholfilet etc.) lust alleen ik graag, verder geen liefhebbers, dus die komt er nooit in. Tonijn uit blik in de sla vindt mijn man nog lekker maar dan houdt het op :-(

 8. ik ben dol op zalm en op gerookte paling, alleen jammer dat paling zo duur is tegenwoordig. Meestal eten wij dus zalm en daar kan je gelukkig ook goed mee variëren

  • Dat is inderdaad balen Merel! Zo is het vaak met gezonde dingen vind ik.... Dat net de variant die je lekker vindt, dan weer niet gezond is.

 9. Fijn dat je de info even voor ons gebundeld en opgezocht hebt. Inderdaad eens in de week is het beste om aan te houden. Wij doen dat ook soms garnalen een zalmpje of palinkje.

 10. Ik ben gek op zalm! Dat er veel goede vetten in zitten wist ik toevallig al. Ik probeer met andere vissoorten altijd een beetje op te letten. Vis zoals tilapia filet is vaak heel erg vervuild

 11. Wij zijn dol op vis. We eten het 1 à 2 x per week. Vroeger meer maar met die vervuiling passen we toch op. Zalm, schar, paling, bot, tong, pladijs,... Manlief gaat af en toe vissen en neemt de grote visjes dan ook mee.
  Er komen ook wel garnalen, scampi’s en heel af en toe rivierkreeft op tafel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder