Reacties

Zelfscannen: koop je meer — 17 reacties

 1. Ik heb niet zo'n winkel in de buurt maar zelfscannen lijkt me superhandig. Ik zou er eerder minder als meer van gaan kopen denk ik. Nu kom ik wel eens bij de kassa dat ik denk: toch meer als ik verwacht had. Gelukkig nooit teveel, dat dan weer niet. :-)

  • Met zelfscannen sta je bij de kassa inderdaad juist niet voor verrassingen! Je weet precies wat het moet kosten. Ik vind het ook een voordeel dat de kassiere dus geen fouten kan maken bij het aanslaan van de artikelen.

 2. Ik heb het nog nooit gedaan. Hier in de jumbo hebben ze dat systeem niet. Bij een andere winkel waar we heel soms komen gebruiken ze het wel maar dan heb ik meestal geen tijd. Ik werk altijd met een briefje dat werkt ook heel goed tegen teveel kopen. Soms neem ik dan nog wel eens artikelen mee die in de reklame zijn en we altijd gebruiken.

 3. Ik vind het ook prettig vooral ook geen gestress bij de kassa's en je heb niet
  alles 3 keer in je handen, je kan je tas gelijk netjes indelen.
  andrea

 4. Ik scan niet, want dat MOET je een klantenkaart en als ik ergens een hekel aan heb is het wel zo'n kaart waarvoor je zoveel gegevens moet invullen...
  Op mijn ouderwetse manier, met een briefje, gaat het ook goed... Ik weet wel zo ongeveer wat de prijzen zijn...
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  • Je hoeft geen klantenkaart bij ons als je wilt scannen. Zelfscannen kan bij ons bij de Jumbo. Het heeft hier niets te maken met een klantenkaart gelukkig.

 5. Het lijkt mij ook helemaal niet logisch.
  Ik heb het nog nooit uitgeprobeerd. In de winkels waar ik kom heb ik ze nog nooit gezien.
  Ik koop alleen wat ik nodig heb en niet meer dus volgens mij maakt het dan ook geen verschil.

 6. als ik op mijn geld moet letten , gebruik ik de rekenmachine op mijn mobieltje en mijn boodschappenlijstje, ik haal dan eerst de dingen die ik echt nodig heb , tel die bedragen bij elkaar op en als ik dan nog genoeg geld over heb haal ik wat extras, de rekenmachine gebruik ik ook om uit te rekenen of een aanbieding echt wel zo voordelig is , soms is het lastig om dat in een oog opslag te zien als het gaat om verschillende hoeveelheden bijvoorbeeld een v erpakking met 6 bolletjes in de aanbieding of de gewone bolletjes die per 10 stuks verpakt zijn, dan lijkt die van 10 bolletjes voordeliger ,maar dat is niet altijd zo.

  • Dat kan natuurlijk ook! Ik ben alleen niet zo handig met mijn mobieltje. Zelfscannen vind ik dan toch nog makkelijker. Ik hoef geen bedragen in te typen, en alleen maar te scannen.

 7. Ik denk dat het zeker wel klopt. Lijkt mij wel logisch juist. Stel je hebt maar 20 euro om boodschappen te doen. Als je zonder scanner alles in je wagentje legt dan tellen veel mensen het uit hun hoofd op. Dan ben je altijd geneigd om het iets hoger aan te houden zodat je dan niet bij de kassa te weinig hebt. Dus voor een artikel van €1,79 tel je bijvoorbeeld € 2,00. Dan kom je bij de kassa en is het € 18,50. Als je dezelfde boodschappen scant denk je o € 18,50. Dan heb ik nog € 1,50 om iets extra's te kopen. Ik verwacht dat dit is wat ze bedoelen.

 8. Bij jumbo kun je hier zelf scannen, doe ik vrijwel altijd. Bij aldi niet en dan moet ik er altijd aan denken dat ik de boodschappen niet gelijk in de tas kan zetten.
  Volgens mij is het onzin dat je meer uitgeeft als je zelf scant.

 9. Sinds ik 'scan' ben ik zelfs minder kwijt aan mijn wekelijkse boodschappen, dus het televisieprogramma zit er wat mij betreft behoorlijk naast! Regelmatig leg ik iets terug omdat ik schrik van de scanprijs en zoek ik een goedkoper alternatief. Het enige vervelende vind ik tegenwoordig het 'kassa geluidje' wat de scanner laat horen als je een bonus aanbieding scant.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>