Zelfscannen AH: gewoon met je mobieltje!

Zelfscannen AH

Op mijn wekelijkse maandagochtend koffie hoorde ik dat er zoiets bestaat als zelfscannen bij AH met je mobieltje!

Dit blijkt dus al sinds 2015 te kunnen, maar ik kwam er pas in 2020 achter…

Dat je bij veel supermarkten met behulp van een speciaal apparaat zelf je boodschappen kunt scannen, dát wist ik wel. En ik vind het eerlijk gezegd ook best balen dat ‘mijn Albert Heijn’ die apparaten niet heeft. Maar nu blijkt dus dat ik al die tijd met behulp van mijn smartphone had kunnen ‘zelfscannen’ bij AH!

Zelfscannen AH: met een app

 1. Installeer de gratis AH app op je smartphone.
 2. Ga naar AH om boodschappen te doen.
 3. Gebruik het wifi netwerk van AH om je boodschappen zelf te scannen.
 4. Reken af bij bij de speciale zelfscan kassa.

In onderstaand filmpje leggen ze alles uit over zelfscannen bij AH

Zelfscannen AH: Waarom zou je dit doen?

Het grote voordeel van zelfscannen bij AH vind ik dat je de boodschappen niet meer allemaal hoeft uit te stallen op de band bij de kassa, en daarna weer opruimen in je tas/kar. Andere leuke bijkomstigheid is dat je sneller klaar bent bij de kassa.

En voor wie boodschappen doen in deze tijden van corona eng vindt: je mijdt een boel contacten met zelfscannen. En als je scant met je smartphone hoef je ook niet zorgen te hebben over de hygiëne van de scanapparaten van de supermarkt.

Tegenstanders van zelfscannen hebben ook een punt

Wie dit allemaal maar niets vindt, kan op de gewone manier de boodschappen afrekenen, of zelfs kiezen voor een gezellige kletskassa.

Dat de mogelijkheid van een ‘gewone kassa’ er ook blijft, is denk ik belangrijk. Want er zijn mensen die zich zorgen maken over de verdwijning van het beroep kassière en die zelfscannen een verarming vinden.

Leestip: Zelfscan Albert Heijn verrassend moeilijk.

Wat vind jij van zelfscannen? En wist je van zelfscannen bij AH met je mobieltje?

Similar Posts

25 Comments

 1. Grootste nadeel is dat je niet meer kunt kletsen met de cassiere. Dat is toch voor mij wel belangrijk. En ik hou die mensen graag aan het werk. Ik ben niet voor zelfscannen.

  Love as always
  Di mario

  1. Ik heb al een baan. Als ik cassiere had willen worden, had ik dat wel gedaan. Ik vind het fijn om te werken. Dat gun ik een ander ook. Omdat men zelf afrekent zijn er minder caissières in dienst. De supermarkt is de enige die hierbij wint. Ik vind het heel erg voor de jongere generatie. Die niet meer worden aangenomen.

  2. Hier zijn een aantal weken geleden zelfscan kassa’s geïnstalleerd. Van de voormalige 6 zijn er nog 2 gewone kassa’s over. Toen er nog 6 waren waren er ook altijd maar 2 open, alleen als het heel, heel erg druk was werden er 1 of 2 extra geopend, bediend door het gewone personeel dat toch al rondliep. Dus om nou te zeggen dat het ten koste gaat van banen en bovendien staat er bij de zelfscanners ook altijd iemand om eventueel te helpen en de controles te doen als het apparaat daar om vraagt. Wat betreft de hygiëne, ik heb het hier nagevraagd, de scanners worden allemaal ontsmet voor ze terug gehangen worden.

 2. Ik ben voor de kassa, ik ben zelf cassiere geweest, en als het nu echt super druk is, ga ik niet zelfscannen, maar naar de scannerblokken, geen idee hoe ze dat noemen, … is ook zelf scannen uiteindelijk, maar toch… plus dat ik ook nog graag met cash betaal, dagelijkse budgetten, kortom, dan kan het niet!

  Is het nu heel rustig in de winkel? Ga ik absoluut naar de kassa, om het praatje te maken, dat is soms wel fijn, dat je wat langer de tijd hebt om te kletsen, hahaha

  X

 3. Sinds een paar maanden doe ik mijn boodschappen met zelfscannen. Eerst met mijn mobieltje, maar na twee keer overgestapt op zo’n zelfscanner. Want pff… dat mobieltje is een stuk trager én je komt handen tekort, want boodschappenlijstje en mobieltje en groenten afwegen, enz. De zelfscanner kan hier handig in een houder op het karretje. Vind ‘t ideaal.

  1. Juist in deze tijd is het fijn om je mobiel te gebruiken voor het scannen. Je kan alle ruimte nemne die nodig is.
   Je kunt in de app ook je boodschappen lijstje zetten dan heb je niet ook nog losse lijst.

  2. Ja, dat de zelfscanner in de houder van het karretje kan is inderdaad wel een groot pluspunt. Dat maakt hem denk ik wel fijner dan een smartphone als je kunt kiezen uit die twee.

 4. Ik heb al een baan. Als ik cassiere had willen worden, had ik dat wel gedaan. Ik vind het fijn om te werken. Dat gun ik een ander ook. Omdat men zelf afrekent zijn er minder caissières in dienst. De supermarkt is de enige die hierbij wint. Ik vind het heel erg voor de jongere generatie. Die niet meer worden aangenomen.

 5. Welkom van onder de steen vandaan. Ik laat boodschappen altijd bezorgen en de kleine ‘errands’ scan ik zelf bij zo’n portaal.
  Voordat ik ze liet bezorgen, scande ik ze met het apparaat van AH. Zelfde principe, één keer inpakken en klaar. Ik heb alle sympathie voor cassières, maar hiermee win ik toch teveel tijd en vermijd ik overmatig sjouwen.

  1. Het minder sjouwen met de boodschappen vind ik ook een groot voordeel van zelfscannen inderdaad. Je komt heel comfortabel bij de kassa, en hoeft alleen maar je scanner in te leveren.

 6. Zolang het nog niet verplicht is ga ik geen gebruik maken van zelf scannen en zeker niet met mijn mobieltje. Daarbij vind ik de caissières belangrijk. Bij sommige supermarkten hebben caissières soms ook een sociale functie. Denk bijvoorbeeld aan mensen met dementie of andere warrige mensen.

 7. Ben toch ook meer voor de kassa, want soms gaat het toch mis had ik al eens bij andere gezien en dan sta je toch te kijk. En bij de kassa heb je ook nog even wat contact. Ik heb wel eens gewoon scannen geprobeerd maar dat vond ik ook echt niets.

 8. Ik ga altijd naar de Jumbo. Daar kun je ook zelfscannen maar dan moet je daarna afrekenen bij een caissière. Ik ben er tevreden over. Op weer een app zit ik eigenlijk niet te wachten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.