Geen blokjesverjaardagen meer! + Linkparty reminder

Persconferentie 13 oktober
Aan de regels houden = minder besmettingen.

Bijna 7,5 miljoen mensen keken gisteren naar de persconferentie van premier Rutte. Ook ik zat aan de tv gekluisterd, want ik was benieuwd naar de maatregelen.

De rode draad voor mij was de oproep van premier Rutte om ons nu gewoon eens aan de regels te gaan houden, en niet te gaan muffenziften over eventuele onduidelijkheden.

Hij pleitte ervoor om het grote geheel in het oog te houden, het coronavirus terugdringen, en ons niet te verliezen in details.

Vervolgens kreeg ik een discussie met mijn man over het woord ‘blokjesverjaardagen*,’ dat nieuw voor mij was en dat ik bijzonder leuk vond.

Blokjesverjaardagen

‘Dat is nou eens een leuk Scrabble woord!’ vertrouwde ik mijn man toe.

‘Dat kan helemaal niet met 7 letters,’ vond mijn man minachtend.

‘Wel als iemand eerst ‘blokjes’ heeft gelegd,’ wierp ik tegen. ‘Of dagen’.

Vervolgens heeft mijn man nog een kwartier zitten orakelen over hoe je ‘blokjesverjaardagen’ op een Scrabble bord zou kunnen krijgen.

Uiteindelijk besloot ik een interventie te doen, en wierp hem voor de voeten dat hij nou precies deed waar premier Rutte voor waarschuwde: je druk maken over een detail en het grote geheel uit het oog verliezen.

‘Het gaat om het coronavirus!’ zei ik tegen mijn man.

Screen Shot 2020 10 14 at 10.46.31

En dan nu over naar de linkparty reminder!

Linkparty: doe mee!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


*Blokjesverjaardagen is het verschijnsel dat mensen over de dag verspreid telkens kleine groepen mensen uitnodigen voor hun verjaardag. Op die manier zijn ze creatief met de regel dat je maximaal 3 personen bij je thuis mag ontvangen. Ze doen het niet tegelijkertijd, maar na elkaar.

Similar Posts

19 Comments

 1. Men wordt steeds meer beperkt en ik moet nog zien of dit wel werkt. Intussen groeit ook bij vele mensen de eenzaamheid weer. Nog even en we mogen helemaal niets meer.

  Bedankt voor je mooie reactie bij mijn woorden. Schrijf ze en groetjes.

 2. Ja dat wordt een verjaardag vieren met 3 zussen denk ik zo…zonder aanhang.
  Och we kunnen ons maar beter aan de regels houden zijn we er het eerste vanaf.
  Maar gezellig is anders…groetjes

 3. Eerlijk gezegd moest ik wel een beetje lachen om het woord ‘bloksverjaardagen’ tijdens de persconferentie. Mijn laatste verjaardagsbezoek was in maart, voordat we echt actieve besmettingen hadden in Nederland. Daarna heb ik het een beetje afgehouden.. Eerlijk gezegd mis ik de verjaardagen totaal niet.

 4. Blokjesverjaardagen ..voor het eerst dat ik daar van hoor…

  .voor sommigen is het opvolgen van regels vaak een probleem

  hopelijk hebben ze geluisterd

 5. Heerlijk, als fervente scrabble speler ga ik het woord natuurlijk onthouden. Het zal inderdaad in drie delen moeten kunnen, als je eerst “dagen” legt , dan “verjaar” ervoor leggen dan heb je alleen maar de mazzel nodig dat je “blokjes”ervoor kunt leggen, als het éven kan natuurlijk met gebruikmaking van een rood vakje;-)

 6. Ik vond het sowieso al onbegrijpelijk en oerdom dat mensen met een blokjesverjaardag de regels slim wilden omzeilen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.