EASY Tomato Base: ik maakte Foe Yong Hai!

Foe yong hai

Ik maakte Foe Yong Hai met behulp van EASY Tomato Base en een recept van Food Fellows! Een voor mij doen zeer exotisch gerecht. Ik durfde het aan door de saus die ik kant en klaar kon kopen.

EASY Tomato Base is één van de sauzen van Food Fellows, en is gemaakt van 1 kilo tomaten.

Hieronder mijn ervaringen met deze saus en het recept voor Foe Yong Hai

EASY Tomato Base en Foe Yong Hai

Het recept voor Foe Yong Hai is een stuk ambitieuzer dan het recept voor Pasta Alla Norma dat ik vorige week uitprobeerde. Ook moest ik voor dit gerecht Ketjap en Gembersiroop kopen. Twee zaken die ik nog nooit eerder gekocht had. Bij het recept stond niet of ik de zoute of de zoete Ketjap moest hebben, dus ik heb op de zoete gegokt.

Qua uitvoering viel me op dat ik zo enorm veel pannen nodig had. Vier maar liefst, die nét op mijn fornuis pasten. Door de vele pannen, vond ik het een uitdagend gerecht om te maken.

EASY Tomato Base

Qua hak en snijwerk viel dit recept, net als bij de Pasta Alla Norma erg mee. Ik hoefde alleen een uitje te snipperen. Verder gebruikte ik:

 • 1 ui, gesnipperd
 • Easy Tomato Base
 • 2 eetlepels ketjap
 • 5 eetlepels azijn (Dit vond ik best spannend, zoveel eetlepels azijn!)
 • 7 eetlepel gembersiroop (Ook dit vond ik erg veel om in de saus te doen, maar ik volgde het recept zo goed mogelijk.)
 • 300 gr zilvervliesrijst (zie ook rijst koken!)
 • 6 eieren van onze eigen kippen
 • 400g roerbakgroenten

En dit is het geworden:

EASY Tomato Base

Mijn ervaringen met EASY Tomato Base en Foe Yong Hai

Net als bij de EASY Pasta Sauce kreeg ik het plastic niet het kuipje afgetrokken. Ondanks stevig trekken aan het handige lipje. Prettig vond ik dat dit keer was aangegeven dat ik er rijst bij moest serveren, en hoeveel. Bij het recept voor Pasta Alla Norma moest je zelf bedenken dat je pasta moest toevoegen.

Wat me verder opviel was de geur van tomaten toen ik het bakje EASY Tomato Base openmaakte. Het rook écht naar tomatensaus!

Het klaarmaken vond ik de eerste keer wel even lastig, omdat ik vier pannen nodig had. Maar een tweede keer zal dit denk ik al veel makkelijker gaan.

Mijn conclusie over EASY Tomato Base en Foe Yong Hai

Ik werd blij verrast door de smaak van de Foe Yong Hai. Het eindresultaat smaakte heel 'echt'. Mijn jongste zoon zei dat het smaakte naar 'tomatensoep van de Chinees' en vond de saus het lekkerste van de hele maaltijd.

Dit gerecht is voor herhaling vatbaar.

Ook hier geldt weer dat het aangenaam lang houdbaar is, en daardoor handig om op voorraad te hebben.

Praktische informatie

Je kunt EASY Tomato Base kopen bij de Plus of op de website van Food Fellows. Een bakje EASY Tomato Base kost 1,99. Dat is dus 50 cent minder dan de EASY Pasta Sauce.

P.S. Je kunt dit ook prima combineren met bloemkoolrijst heb ik inmiddels ontdekt.

Een goedkoop alternatief voor de Food Fellows sauzen zijn de Lidl Verspil me niet sauzen.

Leestips

Similar Posts

14 Comments

 1. Nah, ik hou het wel bij het originele recept van mijn Indische oma uit Batavia (Djakarta).

  De ketjap is naar smaak, wat jij eventueel lekker vindt... zelf gebruik ik ook het liefste manis, de zoute wordt bijna nooit gebruikt eigenlijk, tenminste, niet in mijn oma's keuken. Zout kun je namelijk makkelijk met de hand toevoegen vanuit de pot.

  En de gember, altijd vers en wat bakgember, geen siroop, daar ga je al!

  X

 2. Altijd fijn om te lezen hoe die pakketten of halfproducten jou inspireren om iets anders te bereiden in de keuken.

  1. Ik heb het meteen gemaakt. Wij vonden het heerlijk. Alleen kon ik die tomatensaus niet vinden bij onze Plus markt. Maar dat mocht de pret niet drukken. Lekker recept. Bedankt

 3. Ik maak het altijd zo: groente roerbakken, met ui en knoflook, eieren loskloppen met een klein scheutje water en erover gieten en met deksel op de wok laten stollen. Scheelt weer 1 pan. In ander pannetje uitje fruiten, blikje tomatenpuree toevoegen om te ontzuren, wat water, azijn, knoflook, ketjap manis, klein gesneden gember bolletjes+ wat siroop uit het potje, eventueel sambal naar smaak toevoegen. Ketjap is al vrij zout maar eventueel nog zout en/of peper toevoegen.Even verwarmen en serveren met de omelet en eventueel rijst. De ingredienthoeveelheden doe ik meestal op geleide vd smaak maar als je dat niet durft kun je ook een recept opzoeken. Rijst heb ik eigenlijk altijd al voorgekookt in porties in de diepvries ( kook altijd een heel pak ineens) dus die hoef ik alleen wat te warmen in de magnetron. Kortom maar 2 pannen gebruikt en een stuk goedkoper dan met zo'n bakje kant en klare saus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.