Reacties

Zelfscankassa nadelen en Gebruik jij de zelfscanners in supermarkten? — 68 reacties

 1. Ik ben dol op de zelfscanner en gebruik m altijd als ik boodschappen doe! Ook de app zou ik gebruiken, ik vind het niet erg als de supermarkt weet hoe ik loop en wat ik koop. Gerichte marketing maakt voor mij boodschappen doen alleen maar makkelijker haha

  • Wat een verfrissend geluid Marloes! Die kant zit er zeker ook aan! Ik vind het bijvoorbeeld ook niet erg als bol.com aanbevelingen doet voor boeken die ik misschien mooi vind.

 2. Ik gebruik ze nooit. Dat komt vooral omdat ik het handiger vind alles eerst in het karretje te leggen en aan het einde in te pakken. Op die manier kan ik makkelijk zware/onbreekbare producten onderin doen, de kwetsbare bovenop en de gewichtsverdeling goed maken.
  Ik loop liever rustig door de winkel en vind het op de band leggen minder werk dan alles afzonderlijk moeten scannen.

 3. Ik gebruik ze niet, ik vergeet vast iets en net als jij houd ik niet van de schijn van proletarisch winkelen. Op een smartfoon-app zit ik ook niet te wachten, maar dat is meer omdat ik die niet heb.

 4. Ik gebruik eigenlijk nooit een zelfscanner. Ben altijd bang dat ik iets vergeet te scannen en dat ze dat dan merken.
  De enige winkel waar ik ze wel gebruik is in Ikea. Maar dan staat er altijd iemand bij die je kan helpen als je er zelf niet uit komt.

 5. Ik vind het superhandig, ik gebruik het ook altijd. Boodschappen doen is voor mij zwaar ivm het gesjouw. Dus steeds alles uit het mandje halen en weer in de tas doen is vermoeiend. Met een handscanner hoeft dat dus niet meer en je staat niet vaak in de rij meer.

 6. Mijn dochter wil altijd de zelfscanner, dus ja we gebruiken hem. Ben idd wel bang om iets te vergeten te scannen. Vind het soms ook irritant dat de zelfscanner kassa niet open is en ik als nog in de lange kassa rij moet staan

  • Dat is wel balen inderdaad. Dat heb ik zelf dan nog nooit meegemaakt. De mensen achter jou in de rij zullen wel blij met je zijn dan! Want jij bent lekker snel weer weg!

 7. Altijd. Het scheelt in-uit-en-weer-inpakken en hoewel ook ik weleens iets vergeten ben te scannen (maar ook wel eens iets dubbel had gescand) ben ik nooit aangegeven. AH snapt ook wel dat de mens soms iets vergeet.
  Ook heel handig om gelijk te zien wat je kwijt bent.

 8. Volgende keer toch maar eens proberen. Bij AH is het nooit lang wachten bij de kassa gelukkig want ik heb daar een ontzettende hekel aan. Toen ik nog met mijn dochter woonde deden we samen boodschappen en als ze zag dat het druk was nam zij de taak afrekenen voor haar rekening, ze schaamde zich altijd voor mijn ongeduld en soms gezucht in de rij als het getut voor me weer eens bezig was.
  Kan me nog steeds enorm ergeren aan mensen die eerst eens uitgebreid gaan inpakken en dan nog eens diep in tas moeten zoeken naar kaartje of geld. Doe dat dan vast als je in de rijs staat te wachten.

  • Ik snap wel wat je bedoelt. Zelf ruim ik ook altijd mijn boodschappen meteen in mijn karretje zodat de mensen na mij ruimte hebben en ik de rij niet onnodig ophoud.

 9. Mijn AH heeft nog geen zelfscannerst, maar ik kijk uit naar de dag dat ze er zullen zijn. Toevallig heb ik er gisteren naar gevraagd bij het afrekenen. Er was nog niks van bekend zei de caissière. Vooral bij grote ladingen boodschappen, die plattelanders zoals ik doen, scheelt het heel veel werk voor de klant.

 10. Ik heb hem nog nooit gebruikt, deels onbekend maakt onbemind, maar ik vind het contact aan de kassa toch ook wel prettig. Veel wordt al zo anoniem en als mens heb ik waardering voor de andere mens aan de kassa, zeker als men vriendelijk is.
  Als alleenstaande heb ik niet veel nodig, dus goed te overzien wat ik aan boodschappen meeneem en wat de afrekening zal zijn, waardoor ik ook meteen merk als er een keer een fout wordt gemaakt.

  Als het heel druk is aan de kassa's, ga ik soms nog een rondje lopen, waarna het weer rustig is aan de kassa.
  Ik mijd wel de drukke weekenddagen...

  Groetjes Lily

  • Gelijk heb je! Mij zie je ook niet in de supermarkt in het weekend. Sterker nog, ik vind ook eigenlijk dat ik dat niet moet doen omdat ik best door de week kan. Andere mensen hebben die optie misschien niet. Op deze manier kan ik bijdragen aan minder drukte in de supermarkten in het weekend : )

 11. Geen enkele winkel waar ik winkel kun je dit doen met self scanners. Ik woon dan ook niet in een grootstad waar dit ws vaker voorkomt. Maar ik hou het zeker in gedachten als ik het ooit eens nodig heb

  • Ik woon in een dorpje, dus dat lijkt me geen criterium. Een suup zal moeten investeren in wat vernieuwing denk ik. Die van ons nam het mee bij een verbouwing.

 12. Als ze er zijn neem ik 9 van de 10 keer een zelfscanner. Ze zijn makkelijk omdat je gelijk ziet hoeveel geld je kwijt bent. Ook kijk ik altijd of eventuele acties kloppen en eraf gehaald zijn. Dat je met je telefoon kan scannen bij de AH kende ik nog niet. Ik kom er ook niet eigenlijk.

 13. Wisselend, afhankelijk van de drukte :), maar nu al een hele poos niet meer gebruikt. Ik koop wat ik nodig heb, daarvoor heb ik geld genoeg op de lopende rekening en ik ga niet over m'n budget heen, of ik nu wel of geen scanner gebruik :)... Met een kleintje in het karretje die steeds de scanner probeert te pakken vind ik het niet zo handig meer en 's avonds is het nooit zo druk, dus ben ik binnen een half uur weer thuis :)...

 14. Ik heb toen onze ah ermee begon de zelfscanner wel eens gebruikt. Maar je ziet toch alleen de bruto prijzen? Daar moet nog de bonuskorting vanaf. Dus weet je nog niet wat je hebt uitgegeven. Ik schrijf het op een briefje thuis. Pak de boodschappen en betaal nu aan de kassa. Gewoon met contant geld. Vind ik het handigste.

 15. Soms wel en soms niet. Ik vergeet ze wel eens te pakken.
  Bij AH vind ik het niet fijn dat je daar moet pinnen, soms wil ik ouderwets contant betalen.
  Pas 1x meegemaakt dat er iets niet gescand was. Man maakt er altijd grapjes over.... en hij was iets vergeten te scannen. Vreselijk, gelukkig in de Jumbo daar kan je ze vrij pakken en komt er geen streepje achter je naam, was echt niet expres, maar pff naar!

 16. Mijn kinderen vinden het superleuk om te doen Mijn telefoon heb ik ervoor nog nooit gebruikt, maar lijkt mij wel handig, want ik heb mijn Bonuskaart in mijn telefoon staan en die pakt het scan apparaat om een scan te krijgen dan weer niet..

 17. Zo'n app zou ik niet gebruiken, ik heb geen data op mijn smartphone. Zelfscanners gebruik ik wel altijd. Helemaal omdat ze bij Jumbo bij een afwijkende schapprijs het product gratis meegeven, leverde me deze week weer een voordeeltje van 7 euro op. Vandaag bij de AH ook met de zelfscan , die maakt bij deze winkel een vrolijk geluidje als je een bonusaanbieding koopt. Lopende kassabanden en ik zijn geen vrienden, dus ideaal om alles meteen in je boodschappentas te gooien

 18. Ik vind het zelf scannen erg handig, vooral ook omdat je je boodschappentas direct goed kunt inpakken. Soms is het lastig dat de kassière bij de controle de onderste spullen dan weer tevoorschijn haalt en mijn inpaksysteem in elkaar valt. Heb er trouwens geen hekel aan om bij de gewone kassa te staan, hoor. Doe dit ook best vaak.
  De app hoef ik niet.

 19. Zelf gebruik ik ze eigenlijk nooit. Dan heb ik de kinderen bij me en drukjes bezig met de boodschappen en de kleine man en dame. En ben ik idd bang dat ik vergeet te scannen.
  Vriendlief gebruikt eigenlijk wel altijd een scanner.

 20. Ik woon in Rotterdam en bij mij in de buurt heeft de Appie het niet, maar het lijkt me wel handig. Aan de andere kant vind ik de AH nog best duur en koop ik liever waar ze betere aanbiedingen hebben zoals de Dirk en de Lidl. Het gemak van zelfscannen zou niet opwegen tegen het prijsverschil. De toekomst is toch dat ze het overal gaan doen denk ik, al zal het nog wel een tijdje duren voor het overal zo is. Even de boodschappen op de band leggen is eigenlijk ook niet zo'n werk, maar ik heb ook niet veel boodschappen. Met een volle kar geeft het wel tijdwinst denk ik.

 21. Bij ons kun je bij de Jumbo zelf scannen, ik vind het heerlijk. Vooral ook omdat bij de Lidl nogal eens vergeten wordt de aktieprijs te berekenen, dat moet ik altijd even nakijken.
  Daarnaast is het tijdbesparend dat je maar 1 x hoeft in te pakken. Artikelen die bovenop moeten in de tas laat ik nog even in het karretje staan.
  Met de zelfscanner bij Jumbo heb ik weleens het aantal te hoog gezet, daar kwam ik thuis achter. Toen ik met het bonnetje daarmee terugging deden ze daar niet moeilijk over, ik kreeg meteen het geld terug.

 22. Ik vind ze superhandig! Bij de Appie waar ze ze hebben hier in de buurt, reken je ook gewoon zelf af. En volgens mij hebben ze bij IKEA tegenwoordig ook kassa's waar je zelf kunt scannen en afrekenen. Helaas hebben ze het niet bij de winkels waar ik vaak kom.

 23. Als we boodschappen gaan doen pakken we ook altijd een zelfscanner, gaat zoveel sneller met de boodschappen gelijk in de tas en niks meer op de kassa band hoeven zetten. Ideaal!

 24. De enige winkel waar ik kom en de zelfscan een optie is, is de Delhaize naast m'n werk. Als ik er tijdens de middag eten ga halen gebruik ik 'm altijd. Vele handiger en minder lang aanschuiven aan de kassa... Ook een beetje een guilty pleasure om die scanner te mogen gebruiken :D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder