Industriële look: 8 manieren om hem in jouw huis te brengen!

industrie

De zogenoemde industriële look is helemaal hip!

Ik kan soms met verwondering naar plafonds kijken, waar allerlei buizen en draden gewoon zichtbaar in zijn. Ooit zouden mensen dan hebben gezegd:

‘Ze moeten het plafond nog even afwerken!’

Maar anno 2017 hóórt het er zo uit te zien! Dat is ‘de industriële look’. Zo kun je zelfs behang kopen zodat het lijkt alsof je een afgebladderde, oude muur hebt. Ik vind het wel grappig moet ik zeggen!

Stel nou dat jij het even helemaal gehad met je landelijke keuken. Of met je moderne woonkamer, en zin hebt in zo’n industriële look in je huis. Hoe krijg je zo’n industriële look dan voor elkaar?

Zo krijg je de industriële look in je huis!

 1. Ga voor muren met zichtbare bakstenen, oftewel ‘exposed bricks’. Heb je die helaas niet? Geen probleem! Er is behang te koop in deze look:behang
 2. Laat buizen en elektra gewoon zien. Kenmerkend voor de industriële look is dat zichtbaar blijft hoe dingen in elkaar steken, en hoe ze werken. En dat betekent dat je draden, buizen etc niet wegwerkt maar juist zichtbaar laat. In ons huis in de stad waren we achteraf gezien hartstikke hip! Want de metalen buis van de afzuigkap die naar buiten liep lag bovenop onze keukenkastjes. Dit is typisch zo’n element dat nu onder de industriële look valt.
 3. Kies voor robuuste tafels. Als het even kan ook nog met stalen poten!stoere tafel
 4. Hang industriële lampen op. Industriële lampen kenmerken zich door het gebruik van staal, een stoere vorm, en grote scharnieren en schroeven. Ze hebben een stoer en robuust uiterlijk alsof ze wel tegen een stootje kunnen.industriële lamp
 5. Gebruik metaalkleurige accessoires/ Heb je bijvoorbeeld planten in huis? Zet die dan in metaalkleurige bloempotten.
 6. Maak van grote dikke verweerde planken een boekenkast. Bijvoorbeeld met behulp van bakstenen. Leg steeds een paar bakstenen op elkaar, dan een plank, dan weer bakstenen enz. Zo gebruik je twee materiële met een industriële uitstraling en je hebt nog een unieke boekenkast ook! Je kunt natuurlijk ook gewoon losse planken ophangen. Zolang ze maar dik, stoer en verweerd zijn.
 7. Kies voor een accent muur in industriële stijl.
 8. Hang een bakkersrek aan de muur!
 9. Kies de juiste kleuren voor een industriële, namelijk verschillende tinten grijs, en zwarte en witte accenten. Zie ook mijn post accent muur! Met accessoires kun je vervolgens wat warmte creëren.
 10. Betonnen vloeren doen ook wonderen voor een industriële uitstraling en werden oorspronkelijk veel gebruikt in fabrieken en dergelijke.

Samenvattend

De industriële look is hip op het moment. En het leuke er aan is dat hij je een boel werk kan besparen. Bedradingen, bakstenen muren: ze hoeven niet langer te worden weggewerkt. Sterker nog, het wordt nu juist mooi gevonden om de voel zichtbaar te laten. Hoewel ik zelf meer van een romantische look ben, vind ik de industriële inrichting zeker ook wel wat hebben. Het is lekker no nonsense, en recht voor z’n raap.

In deze post gaf ik 8 tips hoe je de industriële look in je eigen huis kunt aanbrengen!

Leestips

Wat vind jij van de industriële look?

Bron afbeelding: Shutterstock

Similar Posts

58 Comments

 1. Toevallig stond ik me gisteren te vergapen aan een prachtige winkel met allemaal industrieel meubilair.

  Echt heel mooi, maar toch hoef ik het niet. Bakstenen muren geven gruis en qua rust heb ik liever onopvallende lampen en de leidingen weg gewerkt. ????

 2. Ik hou ontzettend van een industriële look. Dit komt bij ons in huis nog niet echt tot uiting. Maar de bovenverdieping willen we nog aanpassen dus wie weet!

 3. Hip…en over twee jaar is weer iets anders hip. Ik kies liever een inrichting die lange tijd/altijd bij me past.

 4. Het past bij me en ik had het al veel langer zo toen het nog helemaal niet hip was. Ik heb niets met de romantische stijl, bloemetjes, engels landelijk of Frans vintage. Ieder zijn ding gelukkig, en ik vind dat je je huis zo moet inrichten dat hij als een warme deken om je heen zit.

 5. Ik vind het niet mooi. En wij hebben dan zichtbaar bakstenen muren haha. Maar ze zijn geschilderd in zacht wit en olijfgroen, on combinatie met wotte en licht houten meubelen en een houten vloer. De industriële look komt voor mij nogal ‘vuil’ over. Kan het niet goed benoemen:)

 6. Bij ons thuis vind je veel industrieels, zoals zo’n heel grote tafel met ijzeren poten. Nadeel: vreselijk zwaar, niet van z’n plek te krijgen. Ik houd er wel van!
  Bedrading moet weggewerkt zijn, ik erger me al aan loshangende snoeren van lampen.
  Zo’n echte ruwe muur zou ik wel willen (ik neem het gruis voor lief), maar een behangetje in die uitvoering hoef ik niet.

  shainablogt.blogspot.nl

 7. Hele goede tips! Dat is idd precies hoe je een Industrial look maakt. Ook al moet je dan weer niet overdrijven… ;)
  Zelf is het niet mijn ding, hoewel ik een betonnen vloer echt prachtig vind en eigenlijk in veel soort stijlen vind passen.

 8. Mijn vriendin is net gaan wonen is een oude fabriek en heeft mooie oude stalen binten en grote ramen in haar huis. Heel mooi! Ik hou ook erg van die look

 9. Grappig hoe zoiets in bijvoorbeeld VT Wonen prachtig kan zijn, maar hoe het voor jezelf dan niet werkt. Ik vind het mooi alleen het komt niet bij mij in huis naar voren, behalve her en der een lamp.

 10. Ik vind de industriële look best leuk staan in een winkel, maar voor in een huis vind ik het te koel, daar heb ik het liever warm en gezellig!

 11. Ik vind de industriële look echt ontzettend mooi! Vooral wanneer bijvoorbeeld een bakstenen muur en een betonnen vloer worden gecombineerd met Scandinavische meubels. Love it!

 12. Wat een leuke post. Ik vind persoonlijk de industriële look echt mooi. Het is strak en de kunst is om het gezellig te maken met assecoires. Handige tips!

 13. In Roterdam heb ik in een loft gewoond waar het helemaal tot zijn recht kwam. Nu in een rijtjeshuis in de Achterhoek vind ik het te grof om mooi uit te laten komen

   1. Ik heb ondertussen in Overijssel en in verschillende landen gewoond. De Achterhoek was eerlijk gezegd heel erg wennen, maar de mooie omgeving is wel aan me gaan kleven, zeg maar. En… Liefde verzacht ook veel ;-)

 14. Ik vind dit heel tof! Mijn inrichting is dan ook industrieel haha. Ik moet soms wel opletten dat het allemaal niet té donker wordt aangezien ik nogal een liefhebber van zwart ben. Voorlopig heb ik het opgelost door wat meer mosterdgele accessoires toe te voegen.

 15. Ik vind de industriële look helemaal fantastisch. Op de een of andere manier voel ik me daar wel bij thuis. Toch zou ik het in ons nieuwbouwhuis niet zo snel doorvoeren.

 16. Ik vind de stijl heel tof. Ik probeer zelf industriële lampen en stoelen te combineren met veel lichte kleuren zodat ze nog meer opvallen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.