Reacties

Zelf behangen + 13 benodigde gereedschappen?! — 31 reacties

 1. Phoe. Afgelopen dinsdag heeft mijn moeder een muur bij mij behangen en ik zag vooral veel hocus pocus;). Ik begin er zelf echt niet aan. Het lijkt allemaal best logisch als je het op tv ziet, maar dat uitmeten en dat soort dingen is niks voor mij. Maar ik ben wel blij dat ik familie heb die het aandurft, want inderdaad geeft behang toch wel een leuk patroon en tja, met verf is dat nu eenmaal lastiger.

 2. Ik heb een paar keer zonder enige voorkennis behangen, en het viel me reuze mee. Op een rol met behang met een patroontje staat volgens mij wel hoeveel je extra moet knippen per baan. Om het patroon goed te laten aansluiten.

 3. Wat een fijne tips! Ik heb het nog nooit eerder gedaan omdat ik altijd van iedereen hoor hoe lastig behangen is. Maar met deze tips durf ik het wel aan :-) !

 4. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar zou het best weleens willen proberen, dus mochten we ooit de boel op de kop gaan zetten dan wil ik het zeker wel eerst even uitproberen.

 5. Wat een leuke content! We hebben een muurtje met foto behang gedaan. Wat een drama was dat. Ik had toen je artikel bij de hand moeten hebben. Ik weet niet of ik ooit nog ga behangen. Is dit wel het geval ga ik je blog van te voren nog eens goed lezen

 6. Ik heb daar gelukkig mijn schoonouders voor. hahaha. Die vinden behangen erg leuk en doen dat dus graag. Ik ben zelf meer van het verven.

 7. Nooit! 😂 Wij hebben twee super linkerhanden dus dat wordt hem niet. Altijd laten doen is ons devies. Nu doen we niet vaak een 'opleuking' van ons huis, dus als je ervoor spaart kan het wel. Vorig jaar hebben we een belachelijk bedrag uitgegeven aan 'echte' airconditioning dus daar teren we nog even op. In die zin dat er verder nog niet heel veel mogelijk is. Ik kan mij van vroeger bij ons thuis herinneren dat papa en mama het wel zelf deden. Met gematigd succes volgens mij. Wel met een behangtafel. En eerlijk gezegd hebben wij gespoten muren en dat vind ik toch het mooist en fijnst. Gewoon wit, zodat alle kunst en schilderijen lekker 'rustig' hangen.

  • Rustige witte muren geven veel ruimte om dingen op te hangen inderdaad. Om die reden heb ik ook rustige muren. Mijn smaak is verder nogal eh... eclectisch.

 8. De afgelopen jaren hebben we alles zelf gedaan in huis, ook behangen. Maar nu we net verbouwd hebben, hebben we het toch een professional laten doen. Hij was met 1,5 dag klaar. Dat hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen!

 9. Het leukste van behangen vind ik het oude behang van de muur aftrekken. Dat is ook altijd het enige wat ik deed. Mijn ouders deden het altijd en ze deden het ook super mooi!

 10. Ik kan erg goed behangen, al zeg ik het zelf. Geleerd van mijn moeder :-)
  De beste tips: goed insmeren dan kun je de banen netjes tegen elkaar schuiven. En niet te ongeduldig zijn. Soms lijkt een pas behangen baan erg bobbelig maar dat trekt nog weg als het behang droogt.

  En HEEL BELANGRIJK: zorg dat er niet te veel temperatuurverschillen in je pas behangen kamer zijn. Als je behang te snel droogt, krimpt het behang te veel en krijg je lelijke naden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>