Reacties

Zelfscan vergeten te scannen: winkelverbod! — 37 reacties

  • Zo'n zelfscanner gebruik ik ook niet, maar ben wel heel blij met de zelfscankassa's. Ik heb nooit veel boodschappen en sta dus op een wip weer buiten.

 1. Ik vind het zo onhandig, dan loop je met zo'n ding in je handen en een mandje, heb je geen handen vrij, en dat is als ik geen kar nodig heb, en dan nog, dan zet ik het er ook niet in, nee ooit 1x gedaan, daarna nooit weer.

  Maar de zelfscankassa bij ah dan, is eventueel wel handig. Lekker op je gemak.

  X

 2. Nou ik vind het lastig. Wij hebben toen altijd winkelwagen. In uit halen dan weer erin. Geef maar kassa. Makkelijker. Wij laten boodschappen aan huis brengen vanwege corona. Bang....

 3. Oeps, herkenbaar! Als mijn dochter van 4 mee gaat boodschappen doen wil zij altijd alles scannen. Heel stom, maar ik vertrouwde erop dat dat wel goed ging. Nu heb ik nog niet in jouw situatie gezeten, maar een tijdje terug hadden we 1 komkommer gekocht, en had ze er 5 aangeslagen! Tegenwoordig kijk ik de zelfscan heeel goed na voordat ik hem inlever, dat helpt.

 4. Ach bah wat naar als dit je gebeurd .Hier bij Jumbo en Lidl zijn er geen zelf scan kassa's wel bij A.H in het andere winkelcentrum .Nee ik maak er liever geen gebruik van om dit soort situaties te voorkomen

 5. Ik gebruik geen zelfscan omdat ik graag de caissières aan het werk houd. Plus dat ik geen babbeltje kan maken met een zelfscanner. Boodschappen doen als alleenstaande is toch ook een beetje een sociale activiteit. Even mensen zien.

 6. Zelf scannen doe ik al jaren en ja er is soms controle, de computer beslist wie wordt gecontroleerd.
  Maar je ziet toch een ongemakkelijke uitdrukking op menig gezicht ontstaan. Hans

 7. Nou ja, wat vreselijk klantonvriendelijk! Ik gebruik altijd de zelfscan. Vooral omdat je dan meteen in kunt pakken. Ik had één keer iets niet gescand en dat heeft de caissière gewoon los aangeslagen. Geen probleem. Maar als dat vaak gebeurt mag je de zelfscanner niet meer gebruiken, da’s ook logisch. En oh ja! Als de controle goed is, krijg je een spaarzegel voor een spaarkaart. Als je kaart vol is, krijg je een gratis cake.

 8. Ik gebruik het veel en heb al vaak controle gehad. 2 keer wat vergeten maar ik voel me daar niet slecht over hoor. Ik zeg netjes sorry en betaal alsnog. De carrière deed ook totaal niet moeilijk. Zij maken ook weleens foutjes met bijvoorbeeld dubbel aanslaan. Lijkt me heel menselijk.

 9. Mijn grootste angst dit. Want ja, ik vind de zelfscanner ook echt een ideale uitvinding, maar als ik eruit gepikt word voor controle sta ik altijd te zweten. Nee, ik heb niet expres iets extra in die tassen gestopt, maar het idee dat ik het misschien in alle stress heb gedaan... Tot nu toe gaat het goed en ik vertrouw er maar op dat dat zo blijft...

 10. Als het voor mij te druk is bij de kassa's, probeer altijd op rustige tijdstippen mijn boodschappen te doen en meestal lukt dat ook wel, maar.... mocht het echt te druk zijn voor de kassa's wil ik wel eens scannen, maar dan moet ik heel weinig boodschappen hebben.

 11. De laatste keer dat ik bij Action was, heb ik afgerekend bij de zelfscan kassa. Alles wat je scant komt op een scherm dat groot en duidelijk genoeg is om te controleren. Soms wordt iets dubbel gescant en dan komt er iemand helpen met correctie. Corrigeren kun je niet zelf.

  Maar wat ik laatst heel vervelend vond:
  Twee winkelbedienden kwamen bij de scanner naast me staan terwijl ik er mee bezig was. Zegt de ene jongen tegen de andere: "Goed opletten hoor." zegt de ander "Ja ik zie alles. Ik blijf er gewoon naast staan." En dat deden ze dus ook beiden. Links en rechts van me stonden die jongens op mijn vingers te kijken. Het voelde alsof er heel goed op mij gelet moest worden omdat ik niet te vertrouwen zou zijn. Niet prettig. Personeelsbesparing is dat overigens op die manier niet.

 12. Iets vergeten te scannen kan gebeuren en leidt niet gelijk tot een winkelverbod.
  Maar er wordt regelmatig bewust onbetaalde goederen meegenomen door klanten en dat is niet per ongeluk. Hans

 13. Heerlijk, die zelfscanner. Het vergde wel even een andere winkelroute onder de knie krijgen zodat ik ondertussen gelijk mijn boodschappen in de tas kan doen (beginnen bij de groente is niet handig).

 14. Ik gebruik alleen zelfscan kassa's. Bij het scannen gaat het dan direct in de tas. Loop via een normale kassa als daar geen wachtrij voor staat. Bij de AH XL kwam ik voorheen nooit vanwege hun akelige kassabeleid. Als een rij maar iets te kort werd ging 1 van de 14 kassa's dicht. Dat kunstje kunnen ze niet flikken met de zelfscankassa's. Bij Kruidvat zijn door de zelfscan ook de kassarijen verdwenen.

 15. 1) Ergens vind ik, dat als je je boodschappen zelf scant, je korting zou moeten krijgen op je boodschappen!
  Je doet immers het werk van een caissière en de winkeleigenaar bespaart zich het loon van de betreffende medewerk(st)er.
  2) Ik denk dat veel eenzame mensen de zelfscan niet gebruiken want anders wordt er nooit meer iets tegen hen gezegd. En degene die achter de kassa zit zegt in ieder geval nog "goedemorgen/-middag/-avond" en een "fijne dag".

  • Ik heb begrepen dat ze geen kassière uitsparen omdat er iemand als controleur bij de zelfscan kassa nodig is. Dus het aantal personeel blijft hetzelfde.

 16. Geen idee dat je een winkelverbod opgelegd kon krijgen. Ik gebruik nooit een zelfscanner, maar ga wel langs een zelfscankassa als die er is. Het bespaart zo veel tijd!

 17. Een winkelverbod voor twee jaar krijg je niet zomaar. Standaard is het namelijk één jaar tenzij er redenen zijn om het langer te doen.

  Love As Always
  Dimario

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder