Vliegengordijn Action: Bug Blocker

vliegengordijn action

Bij de Action kocht ik voor 1,99 een Action vliegengordijn met de veelbelovende naam: Bug Blocker.

Op de doos stond: 'As seen on tv'. Ik weet niet waarom, maar dat gaf me het gevoel dat ik een bijzonder product in de handen had. Je weet wel zo'n product dat iemand heeft uitgevonden, en dat echt een geweldige vondst is. En dan ook nog eens heel goedkoop.

Vliegengordijn Action Bug Blocker: hoe werkt het?

Het Action vliegengordijn, Bug Blocker, bestaat uit twee gazen stroken van 210 bij 50 cm, die sluiten met magneten. Die magneten zijn wat dit vliegengordijn effectief maakt: je kunt er in het midden doorheen lopen, en dankzij de magneten sluit het gordijn zich automatisch weer achter je. Aangezien mijn kinderen enorm laks zijn met het sluiten van deuren, en gordijnen, leek me dit dus een geweldige oplossing voor die vervelende vliegen. Hier op het platteland hebben we daar namelijk veel meer last van dan in de stad.

Action vliegengordijn Bug Blocker bevestigen met dubbelzijdige plaktape

Helaas zat er een gebruiksaanwijzing bij dit Action vliegengordijn, die ik natuurlijk weer niet snapte. Maar waar het op neer kwam was dat ik de meegeleverde dubbelzijde tape in het deurkozijn moest plakken. De dubbelzijdige tape is van die klittenband tape. Ook zat er een doosje grote zwarte punaises bij, maar waar die voor waren, weet ik nou niet. Het was even wat gefrunnik, maar toen hadden we de Bug Blocker goed hangen.

Let op: de stroken van dit vliegengordijn van de Action moeten precies goed hangen!

Het is superbelangrijk dat de twee stroken precies goed hangen. Want als ze te ver uit elkaar hangen, of te dichtbij elkaar, dan werken de magneten niet en krijg je een gapend gat waar alle vliegen vrolijk door naar binnen kunnen.

vliegengordijn actionBug Blocker: slechte kwaliteit

Het bedroeft mij dit te moeten zeggen, maar na 1 dag was onze Bug Blocker al kapot. Ik ging er door naar buiten, met een dienblad in mijn hand, en op de één of andere manier scheurde het gordijn aan de bovenkant een stukje. Daardoor ging het opzij hangen, en nu sluiten de magneten niet meer. (zie foto hier naast) Het gordijn hangt er nog wel, maar je moet het nu handmatig sluiten. En zoals ik al zei: daar zijn ze bij mij thuis niet zo goed in.

Conclusie over dit Action vliegengordijn

Het idee achter de Bug Blocker vind ik goed gevonden, en effectief. Maar de kwaliteit van dit Action vliegengordijn is slecht. Ik deed echt niets geks, en het gordijn scheurde onmiddellijk.

Erg jammer, want het concept vind ik goed. Als je voorzichtig bent, kan de Bug Blocker denk ik wel een goede aankoop zijn. Maar voor een gezin met kinderen of huisdieren vrees ik toch dat de Bug Blocker binnen no time kapot is, en raad ik het dus niet aan.

Ik meen me te herinneren dat ik op een blog de tip zag om een gewoon een mooie vitrage van Ikea op te hangen als vliegengordijn.

Misschien is dat een betere optie.

Heb jij ook last van vliegen in huis? Denk dan eens aan een vliegenkap om je voedsel tegen ze te beschermen.

Bij bol.com kost een bug blocker 23,95.

Gebruiken jullie een vliegengordijn? En wat voor soort? Ik houd me aanbevolen voor slimme tips!

Similar Posts

25 Comments

 1. Wij hebben een schuif hor in de tuindeur, erfenis van de vorige bewoners. Ideaal en netjes (niet helemaal meer), maar wij zijn met 'n tweetjes en werkt dit prima. Maar ik denk dat dit niet handig is als je opgroeiende jeugd hebt, dan is het ook wel wat kwetsbaar.

  1. Dat is precies het probleem inderdaad: het is vrij kwetsbaar. Mensen moeten er wel een beetje voorzichtig door heen lopen, en dus ook niet met een dienblad...

 2. Ik heb van die hele dunne 'draadjes'(het lijkt op springtouw maar dan nog veel dunner). Ik heb ook vanalles als anti-vlieg getest en gehad. Dit 'draadjes gordijn' bevalt het meest. Er komt wel eens een vlieg binnen maar die wordt vakkundig door hond of Ernie vermoord.(oei) Dit gordijn gaat z'n 3e jaar al in dus het heeft zijn geld opgebracht en het werkt.

 3. Wij hebben hetzelfde systeem, met magneet klittenband en al.
  En het functioneert nu voor het tweede seizoen, ook de kat kan er mee omgaan.
  Het komt bij de Gamma vandaan overigens.

  1. Nee zelden
   er is hier geen water in de buurt
   bij mijn vorige huis had ik beide wel
   en dat is hemelsbreed maar 500 meter hier vandaan

 4. Werd heel blij van de eerste regels want als ik ergens een vreselijke enorme pesthekel aan heb, dan is het aan vliegen. Maar ik houd ook heel veel van de deur open. Maar dan doe ik het gordijn dicht tegen de vliegen, en dat is depressief donkergrijs. Maar vliegendingen zijn zo duur! En dus vind ik je tip van de goedkope ikea-dingen echt super, had ik niet aan gedacht. Ga eens kijken :)

  1. In de zomer vind ik het ook fijn als de voordeur open kan staan. Dan voelt het meteen alsof je binnen ook buiten bent. Succes met het Ikea gordijn! Ik ben benieuwd hoe het wordt. Zelf kom ik voorlopig helaas niet bij Ikea. Die zit jammer genoeg niet echt in de buurt.

 5. Dezelfde heb ik vorig jaar bij Blokker voor 10 euro gekocht en hij is nu wel aan vervanging toe,is toch netjes 1 jaar?

  De hele zomer geen vlieg en wesp gezien,ideaal ;)

 6. Wij hebben ook een boerderij en kinderen en dus echt een vliegengordijn nodig.
  Wij hebben zo'n (duur) kralengordijn van kunststof hulsjes en metalen draad. Kost wel 80 tot 100 euro denk ik, maar onverwoestbaar. In de winter haal ik het eraf en was ik het in de wasmachine.

  1. Het kralengordijn hebben we nu al 12 jaar, dus die investering haal je er toch wel uit. Het is nog helemaal niet versleten ofzo

 7. @ Vlijtig Liesje, het is niet dezelfde als de Action,maar hetzelfde systeem,wat degelijker uitgevoerd dus,niet alles van Action is goed,maar dat is al eerder gezegd he?

  Aan de bovenkant zitten nu een paar scheurtjes,die kan ik wel opnieuw vastprikken,maar op is op en voor 1 tientje vernieuw ik het liever,alles geprobeerd in vorige jaren maar ben hier 100 procent tevreden over.

 8. Wij hebben het gekocht bij Torresol in Helmond. Verkrijgbaar in heel veel kleuren en ook afbeeldingen. Is altijd nog te repareren. Google maar op Torresol webshop en dan standaard vliegengordijnen. Het lukt me niet een link te plaatsen.

  Als de Action zoiets in het assortiment krijgt dan zal dat wel niet veel (kwaliteit) zijn.

 9. Ik heb een zelfgefabriceerd ding: bamboestok of bezemsteel, en daaroverheen (met een tunnel erin gestikt waardoor dan die stok gaat) van die goedkope dunne stof van 1 € per meter op de markt (dat doorzichtige spul dat in superveel kleuren te verkrijgen is).

  Die stok rust op enkele nagels die ik in het hout van de deur geslagen heb, aan de buitenkant, stok haakt er als het ware achter.

  Ik zorg ervoor dat de stof zeker lang genoeg is, tot een stuk op de grond, en aan één kant leg ik dan een grote kei op de stof zodat het gordijn niet wegwaait. Iedereen weet hier aan welke kant je erdoorheen mag lopen. Deur kan gewoon open en dicht zonder dat het gordijn in de weg hangt.

  Vermits het meer dan breed genoeg is komen er eigenlijk nooit insekten binnen. En het is veel beter doorzichtbaar dan een hor, vind ik wel fijn, voor het uitzicht op de tuin.

  totale kosten: 2,5 € voor de stof :-)
  om de paar jaar moet ik wel de stof vervangen wegens versleten.

  1. Dat vind ik ook een mooi idee. En supergoedkoop.

   Wat ik nu heb gedaan is dat ik nog zo'n Bug Blocker heb gekocht bij de Action, en de kapotte helft heb vervangen door een nieuwe. En dan heb ik nog een reserve over.
   Hopelijk gaat het vliegengordijn nu niet nog een keer kapot. Op dit moment lijkt dit een goede oplossing.

   Maar als ik een keer bij de Ikea kom dan haal ik daar een mooie lap, en gebruik jouw constructie.

  2. Dit vliegengordijn is het beste dat me ooit overkwam wat dit onderwerp betreft.
   het is zaak dat je het echt goed ophangt, de zwarte punaises zijn vooral om op de hoeken vast te zetten, en vooral bovenaan in het midden en onderaan, het is logisch dat als de magneten niet tegenover elkaar zitten, hij niet meer goed sluit. Ik zou me kunnen voorstellen dat u misschien het gordijn te strak had of anderzins maar als u het goed doet, is het ideaal, heb ze overal in huis, zelfs voor slaapkamerraam

 10. Lekker hoor.
  wij hebben er 2 gekocht via Groupon.
  Mega aanbieding, 2 stuks van €50 voor €18,95!

  Afzetters...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.