Snap Screen versus Bug Blocker: vliegengordijn met magneten

snap screen

In de zomer kun je last krijgen van vliegen en insekten in huis.

Die zijn erg irritant.

En hoewel je ze met een vliegenmepper naar de andere wereld kunt helpen, kun je ze beter voorkomen.

Met bijvoorbeeld een Snap Screen of Bug Blocker.

Bug Blocker: 3 euro bij de Action

Zelf kocht ik daarom bij de Action de Bug Blocker. Dat is een hordeur die sluit met magneten. Aanvankelijk leek de Bug Blocker geen geweldige aankoop. De magneten lieten los. En aan de bovenkant van het deurkozijn liet één van de gordijnen steeds los. Daardoor sloten de magneten het gordijn niet. Maar nadat er ik nog eentje had gekocht, en de kapotte helft had vervangen, ging het beter. Nu ben ik er best blij mee.

Snap Screen: 13 euro bij de Blokker

Bij de Blokker verkopen ze ook een versie van de Bug Blocker. Die heet Snap Screen. De Snap Screen is een stuk duurder dan de Bug Blocker. Terwijl de Bug Blocker maar 2,99 kost betaal je voor de Snap Screen 13 euro. Ik wilde de Snap Screen dolgraag testen, maar ja, ik had de Bug Blocker al. Gelukkig kocht mijn moeder de Snap Screen ! En zo kan ik de Snap Screen dus toch vergelijken met de Bug Blocker.

Snap Screen en Bug Blocker vrijwel identiek

Laat me beginnen met te stellen dat de twee systemen volgens mij exact hetzelfde zijn. Zowel de Snap Screen als de Bug Blocker bestaan uit twee gordijnen van 210×50 cm, met aan één kant magneten. De kanten met de magneten horen naast elkaar. Beide gordijnen bevestig je met tweezijdig klittenband aan het deurkozijn. En de Snap Screen en Bug Blocker lijden zelfs aan dezelfde mankementen! Want de Snap Screen van mijn moeder laat ook bovenaan in het midden steeds los, net als mijn Bug Blocker.

Het belangrijkste verschil wat ik heb gezien is dat de Snap Screen aan de onderkant een mooi kanten randje heeft. Mijn Bug Blocker heeft alleen een saaie rechte band onderaan. En de Bug Blocker biedt grote zwarte punaises voor extra versteviging.

Snap Screen verpakking versus Bug Blocker verpakking

 • Op de Snap Screen doos staat: ‘Houd insecten buiten, laat frisse lucht binnen!’ De Bug Blocker hanteert een iets andere spelling en belooft wat meer: ‘Houdt insecten en ongedierte buiten en laat frisse lucht naar binnen. Houdt muggen vliegen, motten, wespten, bijen etc. buiten.’
 • Beide dozen gebruiken een labrador als voorbeeld van de geschiktheid van dit magnetische vliegengordijn voor dieren! Alleen prijkt op de Snap Screen doos een witte labrador en op de Bug Blocker doos een zwarte labrador!
 • De Snap Screen doos is groter, maar de Bug Blocker doos is weer iets ‘dieper’.
 • Beide dozen stellen: ‘Perfect voor huisdieren en kinderen’.
 • De Bug Blocker is geproduceerd door Mascot Europe BV
 • De Snap Screen is geproduceerd door JML Benelux BV. Een bezoekje aan hun website leerde me dat JML van die handige Tell Sell producten verkoopt die vaak worden aangeprezen op tv. Zoals de Belvia bh. Je kunt er online dingen kopen, maar JML zit niet in Nederland.

In onderstaande video wordt de Snap Screen gedemonstreerd in die typische ‘home shopping’ stijl!

Conclusie: de Bug Blocker is de beste keuze

Als je op zoekt bent naar een magnetisch vliegengordijn, dan kun je net zo goed de Bug Blocker bij de Action kopen. Dat scheelt je een tientje, en de kwaliteit is hetzelfde als die van de Snap Screen bij de Blokker!

Het hele idee van een magnetisch vliegengordijn is briljant vind ik. De uitvoering had beter gekund, omdat de bevestiging met klittenband de neiging heeft los te laten. Maar als je de Snap Screen of Bug Blocker eenmaal stevig hebt opgehangen, is het een prima manier om vliegen te weren. En het is ideaal dat het gordijn zich vanzelf weer sluit natuurlijk.

Toch vliegen binnen? Lees dan mijn post over de vliegenkap.

Zie ook mijn post over motten bestrijden!

Wat zijn jouw ervaringen met goedkope varianten van een product? Bevalt het, of is goedkoop duurkoop?

Similar Posts

7 Comments

 1. Meestal is goedkoop duurkoop maar af en toe kan je geluk hebben. Vaak hoor ik van een ander dat het goed bevalt en dan wil ik het nog wel eens kopen.
  Wij hebben een hordeur gekocht op de rommelmarkt en die bevalt ook prima. We hebben een rolhordeur in de caravan is ook heel fijn.

 2. Die van Blokker of Marskramer zijn toch beter hoor,heb er een jaar mee gedaan want in de winter blijft hij gewoon hangen.

  Nu vanaf april weer een nieuwe,ideaal!

  Heb er bij Marskramer 8 euro voor betaald.

 3. Ik heb de reclame op tv gezien, maar dacht dat het niets zou zijn, vooral met de dieren die er doorheen rennen dacht ik dat ze zo stuk zouden zijn. Fijn te lezen dat het niet zo is.

  Zelf heb ik op balkon heb ik een hordeur, wat voor hier ideaal is.

 4. We hebben nu al een 3 tal jaren een ‘vliegengordijn’ van hele dunne draadjes (het lijkt wel springtouw maar dan nog dunner)
  We hebben (bijna) alles al een keer getest en gehad. Stroken met onderaan een zwaar stuk, slierten, een schuifhor, een hordeur en weer een strokengeval en nu dus de dunne draadjes anti vlieg. Tot nu toe bevalt dit nog het beste.

 5. Ik had altijd een hordeur van de lidl, kost een keer 30 euro maar is op maat te maken en goed stevig. Hier doe je echt jaren mee. Helaas passen ze niet op de deuren van ons nieuwe huis, maar ik ga ze zeker weer aanschaffen.

 6. hier moet de deur voorlopig dichtblijven , mijn dochter heeft net vorige week een kitten uit het asiel gehaald en omdat ik niet weer over een tijdje het slechte nieuws wil brengen dat haar lieveling overreden is , net als de vorige, gaan we deze kitten eerst leren aan een tuigje naar buiten te gaan en hopelijk leert hij op deze manier net als onze aller eerste poes in de tuin te blijven, dus voorlopig zit hier alles potdicht en is een hordeur ook niet echt een oplossing aangezien onze oudste kat die de vorige keer ook gesloopt heeft en nee dat was geen goedkope hordeur pfff

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.