Reacties

Xenos wordt Casa — 42 reacties

 1. Ik ben dol op de Xenos en loop altijd even naar binnen en kom dan ook wel weer naar buiten met iets. Zeker rond de feestdagen, want een paar dagen voor Halloween, Kerst, Valentijn, Pasen doen ze alles al in de uitverkoop en voor de helft van de prijs. Ik zou het jammer vinden als ze weggaan uit de stad

 2. Ik kijk altijd in de etalage, vaak lekker bij de tijd en fleurig!
  Loop er misschien 1 a 2 x p/j naar binnen om te kijken!
  Ik koop er eigenlijk nooit!

 3. Ik heb eigenlijk geen idee of ik ooit eens iets bij Xenos heb gekocht. Geloof ooit een wat kommetjes of zo. Thee mokken.
  Loopt er wel regelmatig even doorheen. Beetje 'window-shopping' manier dan. Vind het daar wel altijd een typische geur hebben :)

 4. Ik vond de winkel vooral in de jaren tachtig heel leuk en exotisch. Waar ik nu woon is er geen Xenos en ben al drie jaar niet meer in zo’n winkel geweest. In mijn vorige woonplaats kwam ik er af en toe.
  Jij beschrijft Xenos precies zoals die geworden is. Ik zal eens kijken bij Casa.
  Ik heb het filmpje gezien. Het ging wat vlug en ik had het idee dat er maar 1 stijl meubels was waar uit gekozen kon worden en ik vond het daarom allemaal dezelfde sfeer hebben.

 5. Ik ben heel benieuwd, ikke volop de Xenox en zou het jammerenden als dit concept verdwijnt, maar eerlijk is eerlijk,e echt druk is het nooit in de winkel en zelf koop ik er ook alleen maar kaarsen en wierook, maar toch. missen wil ik hem ook niet.

 6. In belgie is Xenox niet bekent maar casa wel toen we trouwden nu 46j geleden was het nog een winkel van ford ,hier in de winkels kreeg je bij je aankopen fordbonnetjes die je in een boekje plakte en daarmee kon je die in de winkel inruilen voor huishoudspullen ik heb daar veel voor mijn keuken gehaald en dan later is dat casa geworden ik loop daar wel eens binnen als ik in de stad ben.

 7. Ik ben dol op de Xenos, je kan er behalve van dei handige keukenspullen ook altijd lekkere kruidenmengels kopen.
  Het aller, aller handigste wat ik ooit bij Xenos heb gekocht is een rasp die op een bakje past. Uitgerapst? deksel op het bakje en je hebt voor dagen gerapste kaas...

 8. Xenos ken ik niet, nog nooit van gehoord dus ik weet niet of die in België vestigingen hebben. Casa bestaat hier al jaren maar ik kom er zelden aangezien ik het een vrij dure winkel vind. De Casa hier ligt midden in de stadskern die niet makkelijk bereikbaar is wegens circulatieplan. Bijkomend nog parkeerproblemen : bovengronds vind je amper plaats en tot de parkeergarages is het al een flink stukje stappen.Bovendien is het zo goed als overal betalend parkeren. Met de fiets gaan is van onze woonplaats makkelijk te doen maar dan kan je ook niet veel meebrengen.

 9. Ik kom eigenlijk alleen in winkels als Xenos en Action om ideeen op te doen. Waar ik mijn meeste spullen koop is in de kringloop en op rommelmarkten , daar liggen alle spullen uit dat soort winkels na een tijdje. Want het is allemaal heel trendgevoelig en is gericht op mensen die elke nieuwe trend volgen. Ik volg geen enkele trend en mijn huis is dan ook volgens mijn eigen smaak ingericht en op sommige punten volgens velen waarschijnlijk hopeloos ouderwets.

  • Net even op de website van Casa gekeken, vond het allemaal een beetje hetzelfde als wat je in de Action, Xenos en de Ikea vind. Het enige waarin die winkels verschillen is de prijs en kwaliteit

 10. Casa's all over the place hier in België. Vroeger kwam ik er ontzettend vaak, nu vrijwel niet meer. Ik heb al meer dan genoeg spullen. Sterker nog: deze maand ben ik de Minimalism Challenge aangegaan. :-)

 11. Ohh ik zou het echt jammer vinden als Xenos helemaal weg zou gaan zeg! Ik kocht er vaak kleine frutsels voor in huis (Xenos heeft net een leukere stijl dan Action), cadeautjes maar ook eten! Dat Casa zegt me echt helemaal niks...

 12. Jammer hoor ik ben zelf wel een fan van de Xenos, maar ik moet wel eerlijk zijn dat ik er door de action veel minder kom. Misschien is dit ook wel een reden waarom de omzet is gedaald?

 13. Ik had al gehoord dat we een groot aantal xenos winkels moesten gaan inleveren. Jammer ik hou van xenos maar ben wel benieuwd wat casa ons gaat brengen. Ik moet eigenlijk ook wel zeggen ik heel benieuwd ben wat andere denken als ze mijn huis inlopen. Vooral omdat geen een ruimte hier het zelfde is haha.

 14. Hier in Utrecht is tot mijn grote spijt de Xenos uit het centrum opgedoekt. Ik ben een fan van de Xenos en koop er graag spulletjes voor tafelgarnering tijdens Pasen, Kerst en allerlei hightea momenten.

  Maar fijn dat er een nieuw interieurshop ervoor in de plaats komt. Ik ga eens kijken op hun website. Bedankt voor je info!

 15. Sinds de Hema, Action en de Blokker lekker opgefrist en trendy zijn, kom ik echt nooit meer bij de Xenos. Ik heb altijd een haat-liefde verhouding met die winkel gehad, hahaha! Aan de ene kant vond ik het een gezellige winkel, maar ik kon me ook heel erg aan de naam irriteren. Vooral als mensen dan Senos gaan zeggen, hahahaha! Ik vond het ook raar dat je eerst interieur had en dan ineens potjes sambal kon kopen. Ik ga het niet missen, sowwy ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder