Xenos wordt Casa

Zo’n tweederde van de Xenos winkels worden omgebouwd tot een Casa winkel. Ik had nog nooit van Casa gehoord, maar het blijkt een interieurwinkel te zijn.

Xenos

Ik vind de Xenos een leuke winkel, en loop er graag even binnen. Dingen die ik wel eens bij Xenos hebt gekocht zijn:

Als je me zou vragen om de Xenos te omschrijven, dan vind ik dat best een beetje lastig. Xenos heeft elementen van de Blokker, Hema en Action. Maar Xenos vind ik ook altijd wel iets bijzonders hebben. En in vergelijking met de Action vind ik de Xenos vaak relatief duur.

Casa

Casa heeft 500 winkels in Europa, maar nog geen in Nederland. Maar nu worden er 110 ingepland. Wat kunnen we verwachten van Casa?

Het assortiment van Casa bestaat uit decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubelen voor in en rond het huis.

Hm, dat klinkt eigenlijk niet heel veel anders dan wat Xenos nu heeft. Maar volgens het verkooppraatje is Casa bijzonder omdat ze werken met collecties. Als ik het goed begrijp zijn er 3 stijlen. Dus als je nogal een rommelige, bij elkaar geraapte inrichting hebt, dan kun je bij Casa heel eenvoudig alles bij elkaar kopen en dat het dan matcht.

Op de website van Casa vind je meer informatie en zie je ook hun producten. Ik denk dat Marie Kondo er niet blij van wordt!

Casa: Click & collect

Eén van de services die Casa biedt is dat je iets in de webshop kunt kopen, en dan ophalen bij het filiaal van Casa van je keuze. Dat kan best handig zijn, als je zeker wilt weten dat je niet voor niets naar de winkel gaat.

Wat zegt jouw inrichting over jou?

In onderstaand filmpje van Casa werd 7 mensen gevraagd om een lege ruimte in te richten. Vervolgens mochten 7 andere mensen de kamer die hen het meest aansprak kiezen. En de vraag was dan: klopte het beeld dat de kamer opriep met de persoon die hem inrichtte?

Ik vond het wel grappig om te zien.

Zoiets zet me altijd aan het denken over wat mijn inrichting dan over mij zou zeggen.

Wat vind jij van Xenos winkels? Koop je er wel eens?

42 Comments

 1. Adriana
  • Adriana
 2. Marrian
 3. VeggieMo
 4. simonne
 5. liesbet
 6. Ans
  • Ans
 7. Christel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh