Mag je met het karretje van de Aldi naar de AH?

Screen Shot 2018 03 19 at 12.45.42

Toen ik vanochtend mijn wekelijkse boodschappen deed, en mijn karretje de Albert Heijn binnenduwde viel het me ineens op:

Ik heb een Aldi-karretje, een Jumbo boodschappentas, en ik doe de boodschappen bij de Albert Heijn.

Ineens vroeg me af: ‘Is het eigenlijk wel oké om met een Aldi karretje naar de Albert Heijn te gaan? En dan ook nog eens met een boodschappentas van een andere concurrent?’

Waarom ik een Aldi-karretje de Albert Heijn in reed

Er ligt geen enkele diepzinnige reden ten grondslag aan het feit dat ik met een Aldi karretje de Albert Heijn inliep. De verklaring is heel banaal: De Aldi-karretje staan aan de kant waar ik mijn auto altijd parkeer. Voor de Albert Heijn karretjes moet ik toch zo’n 40 passen extra lopen. Met andere woorden: het is pure gemakzucht die mij naar een Aldi karretje doet grijpen. Ook de Jumbo boodschappentas is een kwestie van toeval. Het was gewoon de eerste tas die ik tegenkwam in de kelder.

Het karretje, de boodschappentas en de supermarkt ze reflecteren mij als supermarktklant. Ik ben een trouweloze klant die wordt gedreven door gemakzucht, gewoonte en (lage) prijzen. Positiever gezegd zou je kunnen stellen dat ik een multi-keten consument ben ; )

Maar ergens vraag ik me af: is het oké om met het karretje van supermarkt A boodschappen te doen bij supermarkt B? Of is dat eigenlijk not done? Wat vind jij?

Similar Posts

44 Comments

 1. Ikzou niet weten waarom dat niet oke zou zijn. Hier zitten een aldi en een jan linders naast elkaar, en mensen lopen met het karretje van de ene supermarkt rustig naar binnen bij de andere. Sterker nog: met de boodschappen die bij de eerste supermarkt gedaan zijn er nog in.

  1. LOL. Zelfs met de producten van supermarkt 1 boodschappen doen in supermarkt 2! Dat doe ik dan weer niet. Ik pak altijd eerst alles in de auto, voordat ik naar de volgende ga. Ook om te voorkomen dat ik proletarisch winkel.

 2. Ha ha, ik herken me erin! Het is dat ik nooit een karretje neem….
  doch met de tas van de AH bij de Jumbo of de natuurwinkel zeker!!
  Wanneer het karretje op de juiste plaats wordt terug gebracht is er mi niets aan de hand.
  Heb je opgelet hoeveel mensen er met een karretje van de Aldi bij de AH liepen of andersom en wat voor een tas mensen bij zich hadden of geen….? Ook een leuk project!!

 3. Haha, daar heb ik me nog nooit druk om gemaakt. Dat kan toch gewoon? Hier zitten de AH en Lidl naast elkaar en ik doe bij beide boodschappen. Ik zet tussendoor mijn boodschappen wel in de auto, maar ga niet het karretje verwisselen. Ook let ik niet op welke tas ik in welke winkel gebruik. Ik geef mijn geld bij ze uit en heb ze nooit horen klagen :)

 4. Haha! Zeiden ze er niks van? Ik doe dat eigenlijk nooit. Ergens vind ik het wel een beetje ongepast ofzo, maar ik zie ook weer niet in waarom het een probleem zou zijn eigenlijk!

 5. Ik zou het gewoon doen! Als je bij ons van de ene supermarkt naar de ander loopt dan kom je al langs de wagentjes dus dan is het makkelijk om even te wisselen. Wij komen ook bij Aldi, Jumbo en Ah. Het meest bij AH want het is een handige winkel voor ons en gemakke dient de mens. Ook hebben we veel verschillende tassen van veel verschillende winkels en we letten er eigenlijk niet eens meer op. Leuke blogpost!

 6. Ja hoor waarom niet, je komt tenslotte toch om ook wat te kopen. Als je nu het karretje haalde bij de Aldi om alleen bij de AH boodschappen te doen is het misschien anders

 7. Met ‘n karretje van de Aldi naar AH zou ik ook gewoon doen maar niet met een tas van Jumbo (of welke supermarkt dan ook).
  Ik loop nooit met die grote, schreeuwerige tassen waarmee je (onbetaald) reclame maakt!

 8. Ik doe dat ook altijd. Heb mm boodschappen van de Lidl er vaak nog in staan en dan naar de emte. Nog nooit iets van gehoord. 1 keer hebben ze gevraagd of alles van de Lidl was in de tas. Niet gekeken ofzo. Dus wat mij betreft kan het prima. Gemak dient de mens.

 9. De Lidl tassen zijn het fijnste! Hier zit AH en Aldi naast elkaar en ik ga naar beiden met een karretje. Wel zorg ik ervoor dat ik het bonnetje van de eerste bij me heb.

 10. Wat mij betreft wel. Ik krijg het ook altijd voor elkaar om met een Jumbo tas naar Dirk te gaan, met een Dirk tas naar Lidl of met een AH tad naar Jumbo. That’s me haha!

 11. Maakt niet uit toch? Ik neem vaak verschillende plastic tassen mee of grote boodschappentas niet van dezelfde winkel, dus waarom een karretje niet ?

 12. Ik denk niet dat ze er moeilijk over doen maar ik was zo’n muts die met het ene wagentje de boodschappen naar de auto bracht om vervolgens met het andere wagentje weer naar winkel B te gaan. Ik speelde dus op safe ;-)

 13. Ik doe juist zoveel mogelijk boodschappen met een tas van een andere supermarkt. Regelmatig heb ik meegemaakt dat een gebruikte tas weer werd aangeslagen, een keer moest ik zelfs moeite doen om te laten zien dat de tas al eerder gebruikt is. Deze discussie heb ik niet als ik met een tas van een andere supermarkt boodschappen doe.

 14. Ik vraag me dit dus ook altijd af! Ik ga vaak ook met een andere supermarkt tas naar een winkel toe. Ik vind het zelf maar raar staan maar tot op heden geen commentaar op gehad haha.

 15. Denk hier ook weleens over na. Met name de tassen dan, want de supermarkten liggen ver uit elkaar. Vroeger was het geloof ik not done, tegenwoordig is het niet zo’n probleem meer denk ik

 16. Ik doe zoiets nooit. Maar als ik een AH en Aldi naast elkaar zou hebben dan zou ik de AH kar gebruiken. Ik vind het zo lastig dat ik mijn boodschappentas niet aan een Aldi kar kan hangen.

 17. Een karretje is een karretje ze rollen allemaal. Bovendien lopen we allemaal reclame met de boodschappen tas of plastic zakken met de opdruk van de winkels waar het hebben gekocht EN ZONDER betaalt te worden hiervoor.

 18. Ik zou dat dus echt nooit doen! Met een Jumbo-karretje de ALDI ingaan ofzo… Mijn man snapt dat ook niet, die vindt dat juist de normaalste zaak van de wereld. Maar ik weet niet waarom; vind het een beetje asociaal ofzo. Sowieso vind ik dat de karretjes bij desbetreffende winkel horen en dat je ze gewoon terugzet als je ze hebt gebruikt. De Jumbo’s in de grote steden hebben trouwens tegenwoordig van die zenders op hun winkelwagentjes; je kunt er binnen een straal van 5 meter van de winkel mee sjouwen en anders slaan de wieletjes gewoon op slot, haha! Dat zag ik dus laatst in Maastricht; stond zo’n student met een kar vol kratjes bier midden in de parkeergarage. Jammer, vriend… Maar nee. Lang verhaal even kort: ik zou dat dus niet doen, met een karretje van de ene winkel een andere winkel in gaan.

  1. Wat bijzonder dat karretjes voorzien worden van zendertjes zeg! Dat zouden ze ook kunnen doen als mensen met een karretje van de concurrent bij hen willen binnenkomen : )

 19. Hier hebben we alleen de Jumbo, dus dat smakelijk, maar ja waarom zou je het niet doen, vooral als ze beide op de parkeerplek staan, toch.

 20. Ik doe dit zo vaak ik pak altijd gewoon een tas thuis en let er niet zoveel op welk merk het ga gerust met een ah tas de jumbo in en andersom.

 21. Qua tassen denk ik er totaal niet over na, maar die vraag van de karretjes vind ik wel grappig. Nog nooit over nagedacht. Heb hier het probleem niet (maar 1 supermarkt) maar vind dat het wel moet kunnen, al voelt het ook wel weer raar. Gek eigenlijk…

 22. Het zou voor mij niet echt een probleem zijn. Wat betreft tassen heb ik zovaak een andere tas bij me. Tja, als dat de eerste tas in de kast ligt ga ik niet zoeken naar net die ene van die winkel haha. En wat karretjes betreft. Als je eenmaal een karretje heb heb je een karretje toch…

 23. Grappig, ik heb me dit ook weleens afgevraagd, maar het is eigenlijk onzin: waarom zou het niet mogen? Al voelt het toch altijd wel een beetje bezwaard ;)

 24. Ik heb een keer meegemaakt dat we boodschappen deden in de cC000 met Albert Heijn tas en de baas onze shopper kwam omwisselen voor een shopper van de C1000. Zélf zie ik er geen probleem in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.