Reacties

Fietsendrager test: wat is een goede voor een fijne prijs? — 41 reacties

 1. Mijn moeder heeft een fietsendrager. Geen idee welke, maar die bevalt al jaren heel erg goed. Ik vind zelf het nadeel van zo'n ding dat het behoorlijk wat ruimte in je schuur inneemt. Dan is een auto waar de fiets gewoon in kan toch echt wel een uitkomst!

 2. Sinds kort hebben wij een caravan en op de vork van de caravan kunnen twee (elektrische) fietsen staan. Dus wij toeren met de caravan en de twee fietsen heel Europa door, gaat heel goed. gr. Jeannet

 3. Wij hebben al jaren een fietsendrager voor op de trekhaak, omdat wij vaak wat verder uit de buurt fietsen. Onze vorige was een Thule. Die doet nu dienst bij mijn zoon. Onze huidige kregen we als extra accessoire toen we 3 jaar geleden een andere auto kochten. Deze is er een die geschikt is voor e-bikes. Het is een zwaar ding maar daardoor ook zeer stevig. Kan nu even niet op het merk komen.

 4. wij hebben een eenvoudige ding dat om de trekhaak klemt en dan als 2 stangen wijdbeens omhoogsteekt, boven aan 2 stukjes die er dwarsop uitsteken en daar hang je dan 1 of 2 fietsen aan. Wordt gebruikt voor echt korte eindjes, idd een platte band, ergens ophalen in de buurt. Ingeklapt neemt die evenveel plek in als 2 grote paraplus / 1 plooibuggy en ligt meestal achterin de kofferbak

 5. "Bijna al mijn buren hebben een fietsendrager"....kijk, dan denk ik, spreek wat af over delen van de drager als er een kind opgehaald moet met lekke band. En voor de man is een goed regenpak natuurlijk nodig('het regent bijna nooit' is een leuke website met notering van tien jaar op de fiets naar het werk, bijna nooit dus).

 6. Wij hebben al vele jaren een fietsdrager. Het merk zou ik zo niet weten, maar het ding is opvouwbaar en neemt weinig ruimte in als je hem opbergt. Wat ik als een groot voordeel ervaar is dat de drager kantelbaar is, zodat je nog wel bij de achterklep kunt. De wet tot behoud van het chagrijn is nou eenmaal dat, als alles in- en opgeladen is, je toch nog iets vergeten bent en je bij de achterklep moet.
  De standaardtrekhaak is geschikt voor een kogeldruk van 50 kilo, maar voor een fietsdrager is een kogeldruk van 70 kilo vaak gewenst. Zeker als je er twee elektrische fietsen op vervoeren wilt. De drager zelf weegt rond 15 kilo en een e-bike van 20 kilo of meer is geen uitzondering.
  Doe er je voordeel mee.

 7. Ik leef met je mee Nicole, mijn nicht heeft ook zo'n auto waar je zo een fiets inzet. Jaloersmakend. Zelf hebben wij pas een nieuwe fietsendrager gekocht, eentje waarop 2 e-bikes passen. Een ingewikkeld ding waarmee ik eerst goed moest oefenen. Maar nu ik door heb hoe het werkt ben ik er wel content mee.

  • Ja, het is soms een kwestie van de gebruiksaanwijzing goed lezen en even de tijd nemen om je erin te verdiepen. Maar ik word daar dan zo ongeduldig van....

 8. Nee, ik heb geen fietsendrager. Mijn auto heeft ook de mogelijkheid om een fiets te vervoeren, al zou je dat niet direct zeggen als je de auto ziet

 9. Wij hebben geen fietsendrager, want als er sporadisch een fiets in de auto moet dan gaat de bank plat en hangen we het voorwiel uit de auto. Dat gaat voor kleine stukjes prima, zeker als je de achterklep een beetje dichtmaakt met een touw.

 10. Wat handig dat er tegenwoordig ook dragers zijn voor de elektrische fietsen.

  Wij hebben geen auto helaas dus ook geen drager voor de fietsen.

  Mijn ouders hadden er wel altijd een. Een hele simpele.. Puur voor mijn fiets altijd..

  Wel een handig artikel voor mensen die hier naar op zoek zijn.

 11. Hier geen fietsendrager, toch zeggen we al jaren dat we het eigenlijk wel willen. Nu hebben we geen trekhaak, dus die zal er ook bij moeten komen. En heb je bij elke fietsendrager een kenteken nodig?

 12. Als het vies guur weer is, zet je zo’n fiets makkelijk de auto in en gaan met de banaan. Met zo’n bagagedrager ben je toch een paar minuten bezig om je fiets in te zetten. In de koude natte regen. Zeg dat maar tegen je man, haha.

 13. Wij hebben er deze zomer een aangeschaft waar 4 fietsen op kunnen. Ideaal ding. En compact op te bergen. Heel blij mee. Zo kunnen we met het hele gezin lekker fietsen.
  Een Uebler.

 14. Ik heb geen fietsendrager want ik zou er dus gewoon niks aan hebben haha! Maar ik heb wel een hele zuinige auto, een vw polo 1.2 diesel, een tipje haha, tank gaat heel lang mee en rij redelijk wat kilometers!

 15. Wat een handig overzicht. Ik zou het vooral handig vinden als je met de auto op vakantie gaat. Moet ik wel eerst een vriendje met rijbewijs vinden, want heb er zelf geen. 🤷🏼‍♀️🙈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder