Reacties

'Denkt u dat God ons begrijpt?' — 55 reacties

 1. Met veel respect stuur ik de vreemde vrouwen aan mijn deur ook altijd weer weg.

  Vreemde mannen aan mijn deur proberen mij andere ongein aan te smeren.
  Waar bij ik eerlijkheidshalve hun praatjes nog minder geloofwaardig vind klinken ....

  Vriendelijke groet,

 2. ze komen bij ons ook regelmatig aan de deur.ik zeg ook altijd geen belangstelling.maar ik moet zeggen,ze blijven altijd netjes,tenminste die bij ons aan de deur komen wel

 3. Ik lach me rot , dat ze jou op op het platteland ook al weten te vinden ;-))
  Bij mij lopen ze ook regelmatig door de wijk, ook strak in het pak, dames netjes gekleed en gekapt en hele grote auto's . Ik vraag me altijd af, waar betalen ze dat van ?

 4. Waar betalen ze die hele grote auto's van vraagt Thea. Nou gewoon van hun salaris. Die mensen hebben gewoon een baan hoor. Ik had jarenlang een collega die naast haar werk ook nog eens zoveel uur per maand langs de deuren moest gaan.
  Als ze aan mijn deur koman probeer ik niet in discussie te gaan en ook niet onbeleefd te zijn , hoewel dat nog niet meevalt! Je merkt dat ze erg getraind zijn in het houden van die gesprekken. Ik hou het kort en dan vertrekken ze weer.

 5. Zondagmorgen, ik was op zolder bezig in mijn joggingbroek en een t-shirt vol verf, ging de bel. Vlug naar de deur gerend en zag twee keurige mannen staan.
  ‘Laat me raden’ zei ik ‘ u ben Getuigen van Jehova’
  Even gelachen en na mijn weigering om gered te worden gingen ze, vriendelijk groetend, naar de buren!

 6. Dat is voor mij een verhaal apart... Ik had op zaterdag nachtdienst gedraaid, en lag in bed. mijn vrouw was destijds naar haar ouders vertrokken om mij m'n rust te gunnen. Gaat de bel. ik reageer niet, die gaan wel weg., nogmaals de bel ik was reeds wakker, gaat weer de bel. Woest sta ik op en trek met een ruk de deur open... Tot onder in de straat ben ik achter ze aangegaan, maar ze hebben aan mijn deur nooit meer gebeld. De halve straat lag krom van het lachen.

  • Dat zijn wel aanhouders, Sjoerd! Heel vervelend, zoiets. Als ik zie dat de gordijnen dicht zijn, bel ik niet eens aan, en na één keer bellen probeer ik het niet nog eens. Zeker niet als ik heb gezien dat de bewoner pijlsnel achter de bank is gedoken :-D
   Als ik ga, is het meestal in de middag of avond.

 7. Laatst stonden er ook twee van dit soort heren aan mijn hek. Ze wilden mij een filmpje over het geloof op hun smartphone laten zien. Ze bieden dus niet langer boekjes aan. Ik blijf altijd vriendelijk en zeg altijd dat ik geen interesse heb.

 8. Als er al een man aan de deur aanbelt, dan zijn het 'dit soort' mannen. Maar vaker vrouwen, altijd met een kind erbij.

  En van die zinnen die ik als voormalige verkoper ook ken. Van die zinnen waar je of door op het verkeerde been wordt gezet, of met Ja moet antwoorden. Gewoon een script, waar goed op geoefend is.

  Al naar gelang de bui, maar geef direct aan dat ik geen behoefte heb aan uitleg, boekjes of nogmaals een bezoek wat ik ken Hem al (en hij/zij mij).

  Of dat Allah mij al bekend is. Dan zijn ze helemaal snel klaar.

 9. Ik geef altijd netjes aan dat ik geen interesse heb in een gesprek.
  Overigens zijn mijn buren Jehova's getuigen en zijn dat super leuke en fijne mensen. Gelukkig hebben ze het dan nooit over hun geloof en proberen ze het ook niet aan ons op te dringen.

 10. Hier zijn het nog wel eens gemengde stellen, jongen & meisje, etc. De laatste keer zei ik, O ik zie het al, jullie zijn altijd zo netjes gekleed. En daar hadden ze dan ook weer een antwoord op... iets van "Als je bij God op bezoek gaat, dan... enz."

  Ik woon in een appartement, dus als ik de deur open "zoem" komen ze naar boven de trap op, dan zie je het gelijk. En ik moet eerlijk zijn: als ik "Nee dank u" zeg, gaan ze eerst weer netjes naar beneden en bellen ze vandaar aan bij de volgende buurman in het trappenhuis. Bij collectanten gaat dat wel anders! Als die eenmaal achter de gemeenschappelijke voordeur zijn??

 11. Mijn man sprak ooit met iemand af vooral eens met mij te komen praten, daar kwam ik toen heel moeilijk van af zonder onaardig te zijn. Maar ik deed het wel meteen goed want ik kwam op een lijstje te staan en sindsdien liepen ze ons huis altijd voorbij.
  De beste man heeft ons later wel mooi van onze tuintegels afgeholpen en we kregen er nog een doos chocola voor ook. Er viel prima met hem te praten buiten het geloof om. Dat vind ik vaak zo jammer, het zijn vaak heel prettige mensen in de omgang maar op het gebied van geloof zijn ze anders.

  • Zou je ze in verlegenheid brengen, Mario? Doorgaans praten ze met iedereen, ongeacht wat voor geloof die al dan niet heeft. Die Hebreeuwse letters bij jouw Nick zien er intrigerend uit, maar ik ken allen die J. Wat betekent het?

  • Owh Irene,

   ik schaam me een ongeluk, ik zie je post nu pas. Vlak na je antwoord ben ik verhuisd en druk, dus toen heb ik er niet meer bij gedacht om hier te kijken. Ik weet niet of ik ze in verlegenheid bracht. Misschien was het wel het verschil van inzicht dat ik vind dat de zoon nog moet komen en zij vonden dat hij er al was geweest. De Hebreeuwse letters bij mij naam betekent Di Mario. Die in mijn avatar is van Chai, dat betekend leven.

   Love As Always
   Di Mario

  • Wat leuk dat je met ze in gesprek gaat Di mario! Levert dat nog goede gesprekken op? Hoewel ik vermoed van niet aangezien je schrijft dat ze meestal weer snel vertrekken.

 12. God begrijpt ons wel degelijk....daarom is de Bijbel geschreven,juist omdat God ons zo goed begrijpt. zodat wij gaan leren hoe God is...en het kunnen toe passen in ons eigen leven

 13. Hm wat denk je zelf?
  Volgens mij, als God de/onze Vader is....dan zou hij vast weleens denken...WHAAAAAAT??? ik begrijp dit kind vandaag echt niet, hoe dan? :-)
  Zeg maar net als dat bij je eigen kinderen dat ook wel eens kunt hebben ....:-)

 14. De meeste van al jullie reacties hier zou ik kunnen samenvatten in dit citaat van Jezus. In zijn tijd, een dikke 2000 jaar geleden, vroeger zijn discipelen zich af of Gods koninkrijk in hun tijd zou komen. Zij keken er naar uit. Maar hij antwoordde dat als dit koninkrijk in de hemel was opgericht en over de gehele bewoonde aarde gepredikt zou worden, de dan levende generatie er grotendeels onverschillig onder zou blijven.
  Alweer een ruime eeuw gaan Jezus' volgelingen in deze tijd langs de deuren, net zoals in de eerste eeuw, om mensen deze nieuwe regering aan te kondigen, een die rechtvaardigheid brengt. Maar ze blieven het niet. Zoals Jezus zei: 'Ze kopen en verkopen, planten en verbouwen, trouwen en slaan er geen acht op, net zoals in de tijd van Noach.'
  Natuurlijk begrijpt God de mens. Hij heeft ons een vrije wil gegeven. Maar zijn geduld is niet oneindig. Daarom wordt er zo intensief aangebeld door Jehovah's Getuigen, komen ze steeds weer terug. Hoewel velen van jullie ze duidelijk liever niet aan de deur hebben, zou het liefdeloos zijn om de handdoek in de ring te gooien, vind je niet? Nog dagelijks worden er mensen gevonden die zich zorgen maken over wat er aan onrecht in de wereld gebeurt, die kampen met allerlei problemen en hulp, hoop en troost zoeken.
  Voor die mensen blijven we bellen. Maar als je geen trek hebt in een kort gesprek, gaan we verder, no hard feelings.

 15. dat heb je heel mooi gezegd Irene,vele mensen begrijpen niet dat we het hard nodig hebben,Jezus is wat we nodig hebben. maar we kunnen praten als brugman,mensen willen niet luisteren,totdat het te laat is,het klinkt allemaal zwaar,maar het is waarheid. we hebben het gezien als God's toorn over de mensheid gaat.....in de Bijbel,dan had je gewild dat je je deur had open gedaan,en dat je tot bekering was gekomen,maar dan is het te laat.

  • Wat ik jammer vind, is dat de meeste mensen die de deur weer dicht doen, geen idee hebben wie of wat ze afwijzen. Wij getuigen zijn ook maar mensen, soms best wel sufferds die niet echt goed zijn in het voeren van een zinvol gesprek. Maar een mens met wat inzicht prikt daar doorheen: wie interesseert zich niet voor de toekomst? Jongeren gaan massaal de straat op om te protesteren tegen de milieuvervuiling. Ze zijn bang dat er straks geen leefbare aarde meer over is voor hun en hun kinderen.
   Maar wat zegt Jesaja? ‘Degene die de aarde heeft gevormd, haar Maker die haar stevig heeft gefundeerd, (...) heeft haar niet voor niets geschapen, maar heeft haar gemaakt om bewoond te worden’ (Jesaja 45:18). Als God de aarde heeft klaargemaakt voor bewoning, zou hij dan toelaten dat we die met z'n allen vernietigen? Natuurlijk niet. Maar we moeten er wel als goede huisbewaarders mee omgaan. Wat gaat er gebeuren met de mensen die geld en gemak boven de gezondheid van mens, dier en plantengroei blijven stellen? De zullen er uiteindelijk niet op op blijven wonen. ‘De rechtvaardigen zullen de aarde bezitten en ze zullen er eeuwig leven’ (Psalm 37:29).
   Kijk, dat is een hoop die de jongeren in elk geval nodig hebben. Dat zijn ook degenen die meestal wèl luisteren, als we ze aanspreken. Maar gelukkig zijn er ook onder de volwassenen nog genoeg mensen te vinden die onbevooroordeeld de Bijbel een kans willen geven en deze gaan onderzoeken. Een boek afserveren omdat het slechte recensies heeft gekregen of misbruikt is, zou toch raar zijn? Dan vind je andermans mening belangrijker dna de jouwe. Dat past niet bij de Nederlandse mentaliteit van vrije opinie, vind ik :-D

 16. Ooit belden er twee van die heren bij mijn moeder aan. Ze hadden de pech dat mijn vader nét was overleden en mijn moeder nogal woest was. Op de hele wereld en op God al helemaal. Dat heeft ze de heren haarfijn uitgelegd. Ze hebben nooit meer aangebeld.

  • Dat vind ik slordig. Juist dan is het begrijpelijk dat je moeder nogal overstuur was! Sommige mensen denken dat als God almachtig is, hij dus ook verantwoordelijk is voor al het leed op aarde, dus die worden boos op God als zulke tragische dingen gebeuren. En ook als je dat niet denkt, kun je in het rouwproces alle emoties mee maken. Dus die heren hadden gewoon na een maand nog eens moeten komen, om te zien hoe het met haar ging.
   Mijn persoonlijke ervaring is, dat je soms dingen meemaakt die je op dat moment niet aankunt en daar kan je kwaad op reageren. Ik ben vaak teruggegaan als iemand kwaad op me werd. Die tweede keer waren ze zonder uitzondering weer vriendelijk.
   Hoe gaat het nu met je moeder, en met jou?

 17. Ik had er laatst ook twee aan de deur en die vroegen hoe ik dacht dat het met de wereld ging. Uiteindelijk stelden ze me gerust dat er uiteindelijk een paradijs komt. Mijn man gaat graag de conversatie met ze aan, die stelt ze zelf ook diepgaande/moeilijke vragen. Ik heb ze liever zo snel mogelijk weer weg van mijn deur.

 18. ik ben heel blij dat er ook nog mensen zijn als Irene,die het dus wel begrijpen waarom deze mensen aan je deur komen,en dat ze toevallig slecht bekend staan vanwege de bekende 'voet' tussen de deur,zo was het ieder geval in de jaren 70.Het zijn mensen die de boodschap van God proberen te vertellen,en dat is het belangrijkste in dit leven met het oog op het hiernamaals,en daar zullen we uiteindelijk langer verblijven dan we hier op aarde zullen zijn.Dus iedereen die deze mensen afwijzen beseffen niet wat ze afwijzen...en daar moeten ze bewust van gemaakt worden,ook al valt dat niet mee. de meeste mensen willen niet luisteren,en dat zal ze uiteindelijk duur komen te staan,en wij(de Christenen)hebben deze belangrijke taak gekregen van God,in de eindtijd zullen er vele afvallen staat in de Bijbel,dus bekeer je. dus iedereen die de deur dicht slaat voor deze mensen wijst God af en daar moet je toch even over gaan nadenken

  • @Linda, waarom móet iedereen daar over nadenken? Dat is toch ieders eigen keus?
   Er komen ook geen mensen aan de deur om mij er van te overtuigen dat God níet bestaat?
   Ik vind het not done om je eigen geloof aan een ander op te dringen.
   Juist daar komt alle ellende van in de wereld. Omdat mensen willen dat een ander hetzelfde gelooft als zij zelf. Als iedereen respect heeft voor het geloof van de ander, óók als diegene nergens in gelooft, wordt de wereld een stuk mooier.

  • Daar heb je gelijk in, Ikkelien. Jezus heeft dat ook nooit gedaan. Hij wist dat er relatief maar weinig mensen zouden zijn die naar hem zouden luisteren (Mattheüs 7:13, 14). Als zijn discipelen er blijk van gaven zich beter te voelen dan een ander, wees hij ze terecht:'Houd ook op met oordelen, dan zul je niet geoordeeld worden. En houd op met veroordelen, dan zul je niet veroordeeld worden. Blijf vrijlaten, dan zul je vrijgelaten worden'( Lukas 6:37).
   Je kunt niemand dwingen om hetzelfde te geloven als jij, omdat een dergelijke bekering zinloos is. God aanvaardt alleen aanbidding die uit het hart komt. Jezus antwoordde een groep mensen die een ander geloof hadden dan hij: “Je moet Jehovah, je God, liefhebben met je hele hart, je hele ziel en je hele verstand.” Dat is het eerste en belangrijkste gebod.'
   Mensen die alleen uit plichtsgevoel doen wat God van ze wil, of alleen het eeuwige leven willen verdienen, komen van een koude kermis thuis. Dat zou je kunnen vergelijken met een vrouw die met een man trouwt omdat hij knap is, haar een goed huis kan bieden, mooie kleren, voldoende voedsel en nog veel meer luxe erbij. Trouwt ze hem uit liefde? Nee. Iedereen die ervaring heeft met een partner die mogelijk wèl blijft voor alles waarin je voorziet, maar geen echte liefde voor je heeft, heeft wel een idee van hoe God zich zou voelen als mensen zich op huichelachtige wijze tot hem keren.
   Het gaat ook niet alleen om het eeuwige leven als de grote bonusprijs, maar om de kwaliteit van leven die je kunt hebben als je je verdiept in wat hij al dan niet goed vindt voor de mens. Bij monde van Jesaja zei hij tegen ons: „Ik, Jehovah, ben uw God, die u leert uzelf baat te verschaffen.” Hoe we een gelukkig huwelijk kunnen hebben, hoe we de vrede kunnen bewaren met mensen die dat ons juist moeilijk maken, hoe we financiële problemen de baas kunnen, hoe we met ziekte om kunnen gaan, allerlei goeie raad staat gratis en voor niets in de Bijbel. Omdat we dat met iedereen willen delen, komen we steeds weer aan de deur :-)

 19. Beste Ikkelien, Ik zeg niet dat het niet je eigen keus is,ieder moet het voor zichzelf weten wat hij of zij wil geloven,alleen God zegt in de Bijbel dat hij de mens een vrije keus heeft gegeven,en wat je er mee doet is aan jou,en ook gelovige mensen zullen je nooit iets opdringen,dat kan helemaal niet,het is allemaal voor je eigen bestwil,niet om een ander te pleasen,God wil dat ieder mens tot bekering komt en heel gelukkig is,en je bevrijd word van vele dingen hier in het aardse leven,als je gaat lezen in het Woord kom je er vanzelf achter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder