Hoe het is om te wonen in Tokio Japan!

IMG 5163

Soms lees en hoor ik toch zulke interessante dingen! Dit keer van Nicki Hoshihary die ik interviewde voor mijn blog Expat Mama’s. Nicky emigreerde met haar man en kind naar Tokio.

Haar verhaal is superinteressant.

Hier onder 5 dingen die mij met de oren deden klapperen!

5 Leuke weetjes over het leven in Tokio

 1. Het Japanse woord voor echtgenote betekent letterlijk ‘inside person’!
 2. Japanners zijn niet behulpzaam. Dat is een van de redenen dat baby’s vooral in draagzakken worden gedragen. Geen hond die namelijk helpt om een buggy in de bus of metro te tillen.
 3. Als je geen Japanner bent, of geen Japans spreekt is het bijna niet mogelijk om een huis te huren in Tokio!
 4. In Japan is het absoluut not done om luidkeels te bellen met je smartphone! En dat doet dus ook niemand. Geweldig vind ik dat.
 5. Vrouwen verdienen 65% minder voor hetzelfde werk als mannen!

Lees nu ook over het Japanse idee van kaizen!

Wil je het hele interview lezen over het leven in Japan? Ga dan naar Expat Mama’s!

Zou jij in Tokio/Japan willen wonen?

Similar Posts

7 Comments

 1. Het is mij niet duidelijk of vrouwen nu 65% verdienen van mannen of 65% minder dan mannen. Ik heb het idee dat je het in dit tekstje en in de lange tekst verschillend staat. Of ik lees verkeerd wat zeker ook mogelijk is. Verder interessant. Op Belgische TV was een serie, onderdeel van “iedereen beroemd”, gemaakt door 2 studenten die een half jaar in Japan gingen wonen. Ik kreeg daaruit niet het idee dat er zo slecht engels wordt gesproken en dat mensen zo weinig behulpzaam zijn (maar tja korte filmpjes)

 2. Ah, wonen in Japan. Ook leuk om te kijken naar de huizen…piepkleine flatjes vergelijkbaar met onze jaren vijftig flatjes. Niks elk kind zijn eigen slaapkamer vanwege de privacy. We zijn enorm doorgeschoten hier hoor(vind ik)
  Ik zou wel een jaartje in Japan willen wonen, maar dan op het platteland. Ik ben hier al gen stadsmens, dus daar al helemaal niet(druk daar hoor)
  En ik zou heel veel foto’s maken van putdeksels, die zijn in Japan heel bijzonder.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.