Tussenweer schoenen: sneakers!

Screen Shot 2018 03 08 at 16.32.58

Het is maart, dus de lente laat nu toch echt niet lang meer op zich wachten.

Heerlijk!

Te warm voor laarzen, te koud voor blote voeten

Maar bij de overgang van de winter naar de lente is altijd zo'n lastige tussenperiode vind ik: het is eigenlijk te warm voor laarzen, maar nog te koud voor bijvoorbeeld ballerina's zonder panty. Ik weet nog dat ik een keer de kinderen moest uitzwaaien voor een schoolreisje in april, en dat ik ijskoude voeten had omdat ik mijn Ecco ballerina's had aangetrokken. Het kan in april 's ochtends nog best fris zijn!

'Tussenschoenen'!

Eigenlijk heb je in die overgangsperiode van winter naar lente dus een soort van 'tussenschoenen' nodig. Schoenen die koeler en voorjaarsachtiger zijn dan laarzen, maar wel warmer dan ballerina's en Birkenstocks.

Ik heb zelf twee oplossingen:

 1. Korte enkellaarsjes
 2. Sneakers!

Ik loop ze met je door!

Enkellaarsjes

Bij wijlen de Schoenenreus kocht ik ooit een paar Cowboylaarsjes op enkelhoogte. Normaal houd ik niet van enkellaarsjes, maar er stonden bloemetjes op, en daardoor ging ik overstag. Deze enkellaarsjes zijn ideaal in de overgangsperiode. Ze zijn korter waardoor ze meer been bloot laten, maar tegelijkertijd zijn mijn voeten wel goed bedekt.

Sneakers

Zo'n tien jaar geleden droeg ik geregeld sneakers. Maar op een gegeven moment verdwenen ze geruisloos uit mijn garderobe. Wie mij een beetje kent weet dat ik erg gesteld ben om comfort als het gaat om mijn kleding en schoenen. En daar voldoen sneakers ruimschoots aan. Dus toen ik via Influentials de kans kreeg om te bloggen over sneakers besloot ik de stoute sneakers aan te trekken ; )

sneakers adidas

Rode Adidas sneakers

Ik koos uiteindelijk voor een paar rode Adidas sneakers. Die voldeden aan mijn belangrijkste criteria:

 • Een gewoon model
 • Niet hele dikke plateauzolen
 • Mooie kleur

adidas rode sneakers

De eerste keer dat ik de sneakers aantrok viel ik bijna van mijn stoel van verbazing: want er zat een heus voetbed in! Als je teveel tijd doorbrengt in een paar afgeragde Uggs dan is zoiets heel verrassend. Ik had het gevoel alsof mijn voeten een zucht van zaligheid slaakten bij zoveel ondersteuning.

adidas sneakers

Van te voren had ik goed gecontroleerd of ik mijn normale maat 38 moest bestellen. Ik houd van shops waarbij wordt gezegd hoe een merk uitvalt! De Adidas sneakers waren 'true to size' zoals dat heet en dat klopt.

Dus zo gauw het te warm wordt voor laarzen, trek ik mijn vrolijke rode Adidas sneakers aan. Ik ga ze combineren met één mijn donkerblauwe Hema rokjes. Want bij een bloemetjesrok lijken me ze dan weer niet zo geschikt.

Vind je het lastig om te bepalen welke sneakers passen bij jouw kledingstijl? Lees dan deze post: welke sneakers passen bij jou?

Samenvatting

Tijdens overgangsperiode van winter naar lente is het soms lastig om de juiste kleding en schoeisel te vinden. In zo'n geval is het handig om wat ik graag 'tussenschoenen' te hebben. In deze post liet ik mijn nieuwe tussenschoenen zien: een paar rode Adidas sneakers.

Wat me vooral opviel aan deze sneakers is het voetbed! Dat had ik niet verwacht van sneakers, en vind ik een groot pluspunt.

Per ongeluk je schoenen te groot gekocht? Lees dan mijn post met oplossingen voor schoenen te groot!

Welk type schoen draag jij het meest?

 

Similar Posts

63 Comments

 1. Als ik ver ga lopen draag ik mijn echte wandelschoenen. Ik heb blessures aan mijn voeten en heb zooltjes.
  Die schoenen zijn gelukkig wel zwart dus ik loop met ze onder mijn rokjes niet voor aap.
  Verder draag ik altijd sneakers. Die werken het beste voor me :)
  Alleen op het podium pumps.
  Zou best een paar muleskinvrije uggs willen maar zonder voetbed gaat 'm niet worden :)

 2. Oohhh wat een gedurfde kleur!!
  Top met een blauwe rok en draag je dat met dikke legging of d blauwe panty eronder??..
  Ik denk er over na om deze in het wit met die blauwe streepjes te kopen!!
  Ja en het verhaal over schoenen die er nog prima uitzien....... en niet meer confortabel zijn, zo herkenbaar.
  Mijn wandelschoenen waar ik zeker 2500 km mee heb gelopen zien er nog onberispelijk uit, doch ik kreeg vermoeide benen op lange tochten.
  Zo erg, dat ik 3 weken geleden mijn nieuwe schoenen aantrok, wat een verademing.. Verkeerde zuinigheid noem ik dit!!

  Ik draag veel mijn dubarry's, hoge en korte laarsjes en heb mijn snaekers ook al weer aangehad!!
  En... elke dag een poosje mijn wandelschoenen!!

  1. Mijn plan is om ze met blote benen onder een van mijn knielange donkerblauwe Hema rokjes te dragen.

   Wat heb je enorm veel kilometers afgelegd met je wandelschoenen zeg. Petje af!

 3. Ik zou jouw snaekers eerder sportschoenen noemen.....Ik vind ze wel mooi maar zou die nooit kopen omwille van de kleur omdat ik die te opvallend vind en dat rood niet overal bij past.
  Ik draag in de winter halfhoge laarsjes met rits van Mephisto (platte hak, heb een paar zwarte gemakschoenen met velcro van Ecco en draag van 't moment het weer het toelaat platte sandalen. Ik heb ook nog een paar ballerina-achtige schoenen met een riempje over de voet maar die doe ik enkel aan als ik "opgekleed" moet zijn (wat zelden gebeurt) Vorig jaar liep ik ten gevolge van een val enkele breuken op en moest kiné volgen. Mijn zoon heeft me toen een paar zeer stevige wandelschoenen van Lafuma gekocht om zeker voldoende grip te hebben op de ondergrond en minder risico te hebben op vallen. Ik ben goed gerevalideerd maar ik had nooit gedacht dat ik die Lafuma's nog zou dragen nadat de kiné gestopt was. Ze zien er iets minder elegant uit of jouw nieuwe sneakers aangezien het eerder een wandelschoen is om in de bergen mee te lopen dus dikke lompe zool maar ze zitten toch zo makkelijk..... Ik ga elke dag een stuk wandelen en dan draag ik die wandelschoenen ? sportschoenen ? of misschien zou jij het ook sneakers noemen....

 4. Hoewel ik een echte 'hakken'vrouw ben, draag ik ook heel graag zalig comfortabele sneakers. Zeker in deze periode kan dit de ideale 'tussenschoen' zijn. Mooi paar heb je trouwens uitgekozen!

 5. I love sneakers!! Het liefst draag ik die (en dan heel veel verschillende soorten door elkaar :)) het hele jaar door! Maar dit is echt het ideale seizoen ervoor!
  Super leuk zijn de rode adidas zeg!

  1. Nou, daar stond ik dus inderdaad van te kijken! Ze zitten toch een potje lekker! Dat had ik helemaal niet verwacht. Ik had ze vooral gekocht op looks....

 6. Het meest denk ik inderdaad mijn sneakers want daar loop ik eigenlijk drie kwart jaar op. Alleen in de wintermaanden heb ik altijd stevige warme boots omdat ik een hekel heb aan koude voeten.

 7. Ik draag sowieso lage schoenen. Een naar gevoel vind ik het om schoenen te hebben die over mijn enkels gaan. Vorige week heb ik schoenen van Fila gehaald.

 8. Ik draag steunzolen en steunkousen dus voor mij zijn sneakers altijd het makkelijkst, gewoon ook om mijn enkels extra steun te geven. Ik draag ze zowel in de winter als in de zomer, haha!

 9. klopt helemaal! zelf weet ik ook nooit wat ik moet aandoen. Gaat het warm of koud worden. zelf doe ik voor het tussenseizoen ook sneakers aan. Vroeger vond ik het raar dat je dit onder een kleedje aandeed. Maar heb ook platte sneakers gekocht, en deze gaan wel onder een kleedje. Lekker handig dus.

 10. Jaaa, deze heb ik ook! En Superstars, en Allstars, en Asics, Nikies... Ga zo maar even door. Heerlijk, sneakers. Kan er eeuwen op lopen!

 11. Als ik ga wandelen doe ik mijn wandel schoenen aan en in de zomer draag ik slippers van Xsensible omdat ik ook graag loop tijdens de vakantie. Ik ben nog wel op zoek naar sneakers. In het dagelijks leven loop ik erg vaak op pumps en laarzen.

 12. Ik heb heel lang sneakers gedragen, totdat ik ineens zweetvoeten kreeg. Sindsdien draag ik geen sneakers meer maar ik mis ze wel heel erg..! Je sneakers zijn mooi!

 13. gave schoenen! en ja die tussen periode, ik draag vaak pumps en juist al het niet te koud ( laarzen ) of te warm ( slippers) is kan ik deze lekker weer aan trekken.

 14. Leuke sneakers! Op het werk draag ik ballerina's of pumps. Maar als ik niet aan het werk ben draag ik draag vaak mijn witte All Stars en anders andere makkelijke sneakers. Vans houdt ik ook echt van, maar die heb ik op dit moment even niet meer helaas - ben wel van plan om ze weer aan te schaffen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.