Het is oké om een pauze te nemen. Ook als het werk nog niet af is.

pauze

Het is een probleem waar veel vrouwen last van hebben:

Ze vinden het lastig om een pauze te nemen als het werk nog niet af is.

Zelf heb ik daar ook wel last van. Het is toch lastig om rustig een kopje koffie te drinken als het een zootje om me heen is.

En de boer, hij nam een pauze*

Maar vandaag liet ik Trixie uit, en kwam onderweg een verlaten tractor tegen. Hij stond in een veld dat overduidelijk nog niet ‘klaar’ was. De helft was pas gemaaid. En toch stond de tractor er verlaten bij. Ik denk dat de boer gewoon pauze had genomen.

En ik vond dat zeer inspirerend.

Laten we vaker zoals die boer doen!

Laten we met z’n allen vaker zoals die boer doen, en gewoon een pauze nemen als we er aan toe zijn!

Ook als het werk nog niet af is.

Kun jij goed pauze nemen, of jezelf rust gunnen?

*Variatie op het spreekwoord: ‘En de boer, hij ploegde voort.’ 

Similar Posts

22 Comments

 1. Dat lukt mij prima hoor. Ik drink ‘s morgens en ‘s middags op vaste tijden mijn koffie en dan neem ik het er ook even van.

 2. nee, ik ben daar superslecht in, ik heb geen rust tot ALLES inorde is… soms doe ik 5u werk(thuis hé, wassen,vouwen,stofzuigen,dweilen,…)non-stop, daarna ben ik echt kapot. Ik wel enorme bewondering voor mensen die het wel kunnen en stiekem jaloers ook :-)

 3. Heb een vriendin die heerlijk op haar vrije ochtend met de gordijnen dicht met een pot thee en chocola op de bank netflix gaat liggen kijken terwijl de rotzooi van vier dagen drukte overal is. ik wou dat ik het kon. misschien moet je je erin oefenen, maar ik zit toch lekkerder als de dingen min of meer in orde zijn!

 4. Ik kan het redelijk tot goed, hoewel ik ook heel goed door, door en door kan gaan, het jammer vind dat ik geen energie metertje heb.
  Ik kan prima gaan zitten en een bakje thee/ koffie nemen, als er iemand komt gaan zitten.
  Ik hanteer al jaren de gedachte, wanneer ik niet goed voor mezelf zorg, kan ik niet voor een ander zorgen, dit draag ik zeker ook naar collega’s uit!
  Het hoeft niet lang te zijn, 5 min kan al voldoende zijn om weer fris verder te gaan.

 5. Nee ik kan dat ook niet. Wauw, zo lastig. Net als op tijd stoppen op mijn werk. Ik moet eerste de dingen afronden alvorens ik op huis aan kan gaan.

 6. Ik kan dat heel goed! Ik ben altijd best wel druk, maar kan mezelf ook echt wel een hele ochtend vrijaf geven en lekker op de bank hangen en koffietijd kijken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.