Vitamine D tekort update na 3 maanden

vitamine D tekort update

Vorige week ging ik bloedprikken omdat mijn vitamine D kuur op was.

Vervolgens moest ik natuurlijk gaan bellen voor de uitslag.

Huisarts bellen voor uitslag

Ik weet niet waarom, maar ik word daar altijd zenuwachtig van.

Het voelt toch een beetje alsof je vráágt om problemen of slecht nieuws.

Dus ik was helemaal blij toen de assistente zei dat mijn vitamine D tekort voorbij is. Ik ging van 33 naar 86.

Ik hoef dus geen vitamine D tabletten meer te slikken!

Vitamine D op peil houden

En zo gauw de zon schijnt, ga ik elke dag snel tussen 13 en 15 een half uur naar buiten om mijn vitamine D gehalte op peil te houden.

Zie ook Te hoog cholesterol.

Similar Posts

24 Comments

 1. Niet iedereen maakt, ook met genoeg zonlicht, voldoende vitamine d aan. Ik ben een van die mensen. De zon is in Nederland ook maar enkele maanden per jaar sterk genoeg, en het lichaam moet voldoende onbedekt zijn
  Alleen armen en gezicht zijn onvoldoende vertelde mijn huisarts. Ik moet dus flink blijven bij slikken.

  1. Zo hoog is de waarde niet. Hoeveel tijd zat er tussen laatste inname en bloedprikken.
   Bovendien moeten vrouwen boven de 50 sowieso vit. D3 gebruiken.
   En vit D wordt alleen opgenomen als je schaduw korter is dan jezelf bent. Tussen april en september

 2. Toch is die 86 nog niet veel volgens mij. Ik moet het continu door blijven gebruiken. Misschien in ieder geval in de winter blijven nemen?

  1. Ja, ik zit wel te denken om in de maanden met de ‘r’ gewoon dagelijks een vitamine D tabletje te nemen om te voorkomen dat het weer zo laag wordt.

 3. Gelukkig is je vitamine D weer op niveau, naar buiten is altijd goed voor je.
  Met zon, komt er weer aan hoor, nog gezonder. Hans

 4. Wat een leuke foto van je zelf. Vitamine D is heel belangrijk. Binnenkort kunnen we deze weer op doen. Daar kijk ik stiekem al naar uit, jij ook?

 5. Vitamine D kun je beter vanaf 50 jaar ieder geval in de winter elke dag nemen in de vorm van een pilletje,ik doe het al jaren.

 6. Is de meting gedaan toen het van dat prachtige, heldere en zonnige weer was? Kan me voorstellen dat het met het druilerige weer van de afgelopen dagen weer snel kan zakken. Zal het over een dikke maand weer eens laten meten. Bij mij was het in de winter 58. Vanwege nierstenen was ik een maand eerder gestopt met Calcium- (dat veel te hoog was) -D3.

 7. Ik ben zo vaak en veel buiten dat ik betwijfel of ik een te kort heb. Maar jij jogged toch? Dan ben je ook buiten.

  1. Ja, precies! Dat dacht ik dus ook John. Ik was ook echt onaangenaam verrast door mijn vitamine D tekort. Maar hardlopen doe ik zeker in de winter in het donker ‘s ochtends. Dus tsja, dan krijg ik inderdaad geen vitamine D natuurlijk.

 8. Dat is fijn, de zon is ook mijn paardenmiddel. Nog even wachten en dan is het weer zo ver.

 9. Fijn dat het heeft geholpen om tabletten te slikken.
  Mijn ongevraagde advies is om dat in de wintermaanden (of nou ja, de maanden met een R erin) standaard te gaan doen. Te weinig zon in Nederland in die maanden. En ik ben doktersassistente, dus ik kan het weten! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.