Reacties

Vitamine D tekort update na 3 maanden — 24 reacties

 1. Niet iedereen maakt, ook met genoeg zonlicht, voldoende vitamine d aan. Ik ben een van die mensen. De zon is in Nederland ook maar enkele maanden per jaar sterk genoeg, en het lichaam moet voldoende onbedekt zijn
  Alleen armen en gezicht zijn onvoldoende vertelde mijn huisarts. Ik moet dus flink blijven bij slikken.

  • Zo hoog is de waarde niet. Hoeveel tijd zat er tussen laatste inname en bloedprikken.
   Bovendien moeten vrouwen boven de 50 sowieso vit. D3 gebruiken.
   En vit D wordt alleen opgenomen als je schaduw korter is dan jezelf bent. Tussen april en september

  • Ja, ik zit wel te denken om in de maanden met de 'r' gewoon dagelijks een vitamine D tabletje te nemen om te voorkomen dat het weer zo laag wordt.

 2. Is de meting gedaan toen het van dat prachtige, heldere en zonnige weer was? Kan me voorstellen dat het met het druilerige weer van de afgelopen dagen weer snel kan zakken. Zal het over een dikke maand weer eens laten meten. Bij mij was het in de winter 58. Vanwege nierstenen was ik een maand eerder gestopt met Calcium- (dat veel te hoog was) -D3.

  • Ja, precies! Dat dacht ik dus ook John. Ik was ook echt onaangenaam verrast door mijn vitamine D tekort. Maar hardlopen doe ik zeker in de winter in het donker 's ochtends. Dus tsja, dan krijg ik inderdaad geen vitamine D natuurlijk.

 3. Fijn dat het heeft geholpen om tabletten te slikken.
  Mijn ongevraagde advies is om dat in de wintermaanden (of nou ja, de maanden met een R erin) standaard te gaan doen. Te weinig zon in Nederland in die maanden. En ik ben doktersassistente, dus ik kan het weten! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder