Reacties

Hema versus Blokker: wat is jouw favoriet? + update 2022 — 71 reacties

 1. Geen competitie wat mij betreft, ábsoluut de HEMA :)
  HEMA is uniek in het assortiment (én goeie onderbroeken én leuke pennen en boekjes én kinderkleding én goeie hemdjes etc etc.)
  Blokker verkoopt dingen die je elders ook kunt kopen en ik vind de winkels gewoon niet gezellig.
  Dat Blokker mikt op die doelgroep verbaast me. Ik zie toch vooral ouderen in de winkels.
  Een poosje was het personeel in de Blokker in Alkmaar echt uítermate onsympathiek. Dat heeft mijn beeld van de Blokker niet geholpen denk ik :)

  • Ook hier Anke is het personeel onaardig, Ik hoor hier veel mensen over klagen. Nadat ze alles hadden verbouwd vond ik het geen verbetering. De Hema in mijn woonplaats is gewoon goed, maar de Hema in Amsterdam Osdorp is gewoon een drama. Hoe die nog open kan blijven is mij echt een raadsel.

  • Ik vind Blokker winkels ook minder gezellig dan de Hema. Het is er vaak ook wat donkerder vind ik. Onaardig personeel vind ik echt een doodsklap voor winkels. Daar haak ik ook enorm op af.

   Gelukkig zijn ze in Zelhem bij de Blokker wel heel vriendelijk.

 2. Ik vind het allebei niks. Beide winkels zitten altijd in het (voor mensen met weinig tijd) slecht bereikbare centrum. Die vrouwelijke doelgroep tussen de 25 en 49 heeft volgens mij nou juist weinig tijd om uitgebreid te gaan winkelen...

  Als ik dan toch echt moet kiezen: Hema! Omdat zij spullen verkopen die je vaker nieuw moet kopen. Maar ik kom er dus nooit, omdat ze midden in het centrum zitten.

  Overigens lijkt het dagelijks veranderen van de winkel (zoals Blokker wil doen) me een slecht idee: wie wil er nu elke keer opnieuw moeten zoeken waar iets staat?

  • De grote Hema zit inderdaad in het centrum waar je betaald moet parkeren. Maar in de naburige dorpjes kan ik er wel heel goed bij komen moet ik zeggen. Alleen heb je dan wel een kleiner assortiment.

   De Blokker verandert niet 1 winkel elke dag, maar elke dag veranderen ze 1 Blokker winkel in de nieuwe stijl.

  • Ah.... ik vond het dagelijks veranderen al zo'n gedoe :-)

   Onze dorpen zijn denk ik te klein voor een kleine Hema... bij ons zit deze volgens mij alleen in de stadjes / steden.

 3. Jammer dat het een competitie is...ik kom in beide winkels weinig want er zijn teveel prikkels voor mij. Ik zoek online op wat ik nodig heb, en zoek welke winkel dat verkoopt. Bij mijn producten gaat het vooral om kwaliteit. Daar is de HEMA goed in, van tandpasta en cremes, tot rookworst(en heerlijke chips en in een kleinere zak ook nog eens) en prima dekbedovertrekken en gordijnen. Kwaliteit, verder maakt me de gezelligheid niet uit, die is juist voor mij altijd met teveel gedoe en prikkels.

  Groet Greet

 4. Voor mij ook de Hema, de sfeer en het assortiment. Zoals je zelf ook al aangaf. Blokker kom ik bijna nooit. Hoewel, afgelopen jaar ben ik 1 keer binnengeweest. Toen heb ik een tondeuse gekocht voor Liam zijn haar. Ben wel netjes geholpen. Maar ik denk dat ik online net zo goed geholpen was geweest. Meer een ik-heb-het-nu-nodig-dingetje. Wel een interessante vraag.

 5. Ik vind de Hema wel een fijne winkel en je kan er inderdaad koffie drinken en blokker daar ging ik wel eens binnen toen die bij ons nog in de grote winkelstraat was maar nu hij aan de rand van Turnhout is eigenlijk zelden maar in Belgie worden er een aantal gesloten en ook die bij ons dus blijft het de Hema.

  • Ja, ik las gisteren in de krant, na het publiceren van deze post dat Blokker het moeilijk heeft en dat er al een paar winkels dicht zijn gegaan. Ondanks die make-over.

 6. De Hema heeft meer van alles wat, maar qua uitstraling vind ik het persoonlijk een wat killere winkel daardoor. De Blokker is regelmatig duur en is heel rap uit het straatbeeld aan het verdwijnen. Hier zaten er 5, op dit moment nog 3 en na april nog 2. Het zal me, helaas, niks verbazen als Blokker helemaal gaat verdwijnen. :(

 7. Nou dat is voor mij niet zo moeilijk. Hema kom ik graag, gezellig en een beetje een "feel good " warenhuis. Je vindt er altijd wel wat leuks. Ik kom bijna nooit bij de Blokker, ja voor m'n Brabantia vuilniszakken en Swifferdoekjes..

 8. Ik kom bij allebei maar vind ze eigenlijk niet heel vergelijkbaar. Behalve dat het assortiment heel verschillend is verkoopt blokker voornamelijk merkproducten en Hema juist eigen merk. Om die reden zou ik ook liever de blokker missen want die spullen kan ik ook elders kopen.

  • Dat is een goed punt Mama Tinus: de spullen van de Blokker kun je ook elders kopen en veel spullen van de Hema niet. Dat doet de Hema dus eigenlijk heel slim.

 9. HEMA! Het assortiment van de Blokker is ook in andere winkels te krijgen. HEMA heeft van die dingen die je nergens anders kan krijgen. Ik kocht daar bijvoorbeeld altijd de rompertjes voor de meiden. En koop nog steeds theedoeken en handdoeken, badlakens, beddengoed, sokken, make-up enz. En dan hebben we natuurlijk ook nog de rookworst en tompoucen ????

 10. Ik kwam voorheen wel regelmatig bij een Blokker en was het er ook wel druk, maar toen werd de winkelinrichting veranderd, ander personeel ingezet en wat mij opvalt, dat er nauwelijks nog publiek komt in de winkels.
  Het is er stil en doods geworden en vooral duur!

  Bij de Hema kom ik niet veel, ik loop er wel eens binnen, maar ga meestal weer met lege handen naar buiten. Wel heel vriendelijk personeel als ik er wat koop.

  Het is ook maar net, waar ik naar op zoek ben, dat ik bij beide winkels naar binnen loop.
  Toch vind ik, dat ze beiden bestaansrecht hebben naast een Action en Xenos, maar ze spelen, naar mijn mening te weinig in in een veranderd koopgedrag van de consument door de financiële crisis en natuurlijk de webwinkels.

  Groetjes Lily

 11. ik heb geen voorkeur, ligt er helemaal aan wat ik nodig heb, als ik bijv. koffiepads nodig heb
  ga ik naar de Hema en als ik bijv. een broodrooster nodig heb ga ik naar Blokker.

 12. Voor mij ook de hema! Blokker heeft wat mij betreft nog steeds een beetje dat oudbollige imago en bij mijn oude woonplaats was het personeel ook zeer onvriendelijk. Als ik nu in NL ben ga ik liever naar de hema????

 13. Als ik zou moeten kiezen dan ga ik voor de Hema, om hun gebak afdeling dan wel. Moet bekennen dat ik verder eigenlijk niet vaak in de Hema te vinden ben. Blokker mag er ook wezen maar ook daar ben ik haast nooit te vinden.

 14. Ja als jouw bloglezers de doelgroep van deze twee ketens moeten zijn, kan Blokker beter een andere doelgroep zoeken die jouw blog niet leest!! Geef ze die tip maar door!. Ook ik ga voor de Hema. vooral hun schrijfwarenafdeling vind ik perfect.

 15. Ik vind dat je ze niet kunt vergelijken met elkaar, want ze hebben elk hun assortiment. Maar een paar dingen die gelijk zijn. Voor de Blokker hoef ik de stad niet in, en voor een grote Hema wel. En met groot bedoel ik uitgebreid assortiment. Bij de Blokker haal ik mijn apparaten of bepaald servies. En bij de Hema haal ik dingen die ze bij de action niet hebben of van slechtere kwaliteit. En als ze ze allebei hebben geeft de prijs in veel gevallen de doorslag. Hoewel de Hema in rommeldingetjes ook niet heel duur is. En dan bedoel ik accessoires voor verjaardagen/feestdagen.

 16. Ook ik kies voor de Hema. Ik kom echt bijna nooit in de Blokker en als ik er kom loop ik vaak met lege handen naar buiten (nu is dat niet meteen slecht :p, maar zegt wel genoeg haha). Liefs.x

 17. Ik kies ook voor de Hema. Een vele fijnere winkel. Helaas bestaat blokker niet meer in België. Dat vond ik wel jammer. Ik kocht er vroeger een haardroger. En die leeft nog steeds.

 18. Ik koop meer bij de Hema, zoals tompoezen, koffie, lasagne, paté, borelnootjes, ondergoed, wijn, fietsbanden en snert. De Xenos wint het bij mij ook van de Blokker. De Action, Kruidvat, Wibra en Big Bazaar hebben ook een ruim aanbod. Allemaal (Hema, Action en Xenos 2x, Blokker 3x en Kruidvat 4x) binnen 2km lopen van m'n huis. De laatste koffiezetapparaatjes en borden heb ik bij de Blokker gehaald.

 19. Ik zou ook het liefst allebei :) Ik vind Hema leuk om een beetje rond te neuzen en naar de Blokker ga ik voor elektrische apparatuur vooral.

 20. Weet je wat erg is? Stond verleden week met hemadekbedhoes in handen, juiste maat juiste kleur maar ik herinnerde mij dat jij er niet tevreden over was al wist ik niet precies waarom. Ik kocht hem dus niet. Ik onthoud de gekste dingen dus pas op met wat je schrijft. Ik koop daar graag mijn make up. NIET op dieren getest en ben tevreden. fijne dag

  • Ik heb dat zelf ook Hélène. Dan sta ik bij de Hema en bewonder hun dekbedhoezen, maar koop ze niet door mijn slechte ervaring.

   Wat goed van de hema dat hun make-up niet getest is op dieren. Dat wist ik niet.

 21. Ik moet eerlijk bekennen, ik weet niet eens of we nog wel een blokker hebben. Owh wacht.. ik weet het weer, hij is verhuisd, zit nu tegenover de Hema. Bij de Hema laatst nog koosjere wijn besteld, want die hadden ze niet in de winkel.

  Love As Always
  Dimario

 22. Ik ga 100% voor de Hema. Gezellige winkel, aardig personeel. Fijn dat er met de bouw van een nieuw winkelcentrum in ons dorp een Hema is gekomen. Ik koop er bh's, ondergoed, make up, panty's, naaigaren, lakens, soms kleding als het afgeprijsd is. Al vind ik de kwaliteit van kleding wel acheruitgegaan. Laatst een pyama voor mijn man gekocht pluist als een gek na een paar keer wassen. De Blokker vind ik duur en met een beperkt assortiment na de belevingsverandering van de winkels.

 23. Voor mij zijn Hema en Blokker toch echt wel anders, bedenk ik nu. Bij de Hema koop ik graag dingen als notitieboekjes, pennen en dat soort dingen. Voor huishoudelijke dingen ga ik naar de Blokker. Ik moest pas een nieuw droogrek. In mijn beleving hebben ze dat niet eens bij de Hema, maar ik kan me vergissen. Maar als ik moet kiezen, heb ik ook liever de Hema. Gewoon vanwege de notitieboekjes. Want notitieboekjes heb je gewoon altijd nodig, vind ik;).

 24. Ik ben dan weer echt een grote Blokker fan! Het ligt er denk ik ook een beetje aan welke producten je regelmatig haalt. De Hema vind ik ook een fijne winkel hoor. Maar mij zie je echt vaker de Blokker in gaan.

 25. Moet ik echt kiezen? Dan de Hema maar. Bij Blokker hebben ze heel weinig op voorraad, vind ik. Ze kunnen wel van alles voor je bestellen maar dat kan ik zelf ook.

 26. Ik was vaste klant. Van beide. Maar ik kom er niet meer. Van de vertrouwde winkels voor huishoudelijke artikelen is niks meer over. Een hedgefonds heeft ze opgekocht en uitgekleed, met schulden beladen, naakt de straat op gestuurd.

  Waar ik woon zijn de grote winkels ingeruild voor kleine gleuven in het winkelcentrum. Daar hebben ze zo goed als niks wat ik zou willen kopen. Tegenwoordig koop ik sokken en onderbroeken bij Wibra. Apparaten bij Aldi en Lidl. Van alles en nog wat bij Action.

 27. Ik vind de Hema een heerlijke winkel om doorheen te struinen, ook als ik niks nodig heb. De Blokker vind ik minder gezellig, je komt er vaak gericht voor huishoudelijke producten.

 28. Hema, zonder twijfel. Blokker vind ik duur en het staat er ook vol tellsell troep, is mijn associatie. Voor goede huishoudelijke artikelen shop ik liever online, de rest haal ik bij Hema. Kleding koop ik er voor de kinderen bijna niet meer; kwaliteit is toen behoorlijk achteruit gegaan. Vaak losse naden enzo.. Maar goed, misschien nog eens een kans geven binnenkort.

 29. Eigenlijk ga ik naar geen van beiden omdat ik bijna elke week wel in de Action rondloop.
  Mijn schoonmoeder springt wel af en toe de Hema eens binnen. Misschien moet ik er ook nog maar eens binnen lopen.

 30. Hema! Omdat het echt onvervalst Nederlands is. Voor de mogelijkheid om daar lekker te eten (broodje als lunch of het ontbijt - lang geleden - of het vieruurtje - idem lang geleden). Sokken koop ik daar regelmatig, of kantoorartikelen, ondergoed en pyjama's voor de tienjarige, gebak en veel meer. Met Blokker heb ik eerlijk gezegd niet zoveel. Wel met 'ons' filiaal maar dat is omdat ik de mensen zo leuk vindt. Maar kopen doe ik er amper wat.

 31. Sinds de laatste verandering in bedrijfsvoering bij de Blokker vind ik het echt een super fijne winkel geworden. Want wat ik echt miste in het winkelaanbod in het algemeen was een winkel waar je goeie huishoudelijke artikelen kunt kopen. Fijne degelijke spullen van kwaliteit. Geen modieuze huishoudspullen zoals bij de Zeeman. Ik zie dat de Blokker dat nu heel goed doet. Een strijkplank, een emmer, dweil, kledinghangers, opbergers, keukentrapje, huishoudborstels, pannen. Ik vind het super moet ik zeggen. Blokker voorkoopt tools en geen toys voor het huishouden. Nou ja, ze verkopen nog wel wat toys, maar die zijn voor de kids. :-)
  Hema vind ik een prima winkel, maar in mijn beleving een heel ander assortiment. Bij de Hema denk ik aan ondergoed, sokken en babykleding en kantoorartikelen. Da's ook voor het huishouden, maar toch net andere categorie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>