Reacties

Ik ga mediteren. Waarom het nu wel gaat lukken! — 37 reacties

  • LOL. Dat is meteen het probleem van de meeste mensen in een notendop : ) Ik snap je heel goed Fleur.

   Weet je hoe ik het doe? Voor ik ga slapen. Ik ga in bed liggen en doe ik die meditatie. Op dat moment hoef ik toch nergens meer naar toe, en heb ik toch niks anders te doen.

   Misschien werkt dit voor jou ook?

 1. Fijn dat hier een app voor is, want ik heb heel veel moeite om het uit mezelf te doen, om even rustig een momentje te houden! Mijn fitbit heeft ook wel een programmaatje om eventjes " minuutjes te ontspannen

 2. Grappig dat het zo aanspreekt en je er zelf over nadenkt om het aan te schaffen. Grappig ook dat er een app voor is, maar ja eigenlijk is overal tegenwoordig wel een app voor. Even like dag kort ontspannen is natuurlijk helemaal niet erg en 3 minuten moet toch elke dag wel even lukken.

 3. Haha, ik ben er ook zo eentje! Heb de app van Headspace al een tijdje op mijn telefoon, maar ben er eigenlijk nog niet aan begonnen. Jouw post doet me er weer aan herinneren. Wie weet ga ik het nu echt eens proberen!

  • Wie weet : )

   Maar als je het politiek correct wilt doen, maar je eigenlijk niet zeggen dat je het gaat 'proberen'. Dan hoor je te zeggen: 'Ik ga het Dóén!'

   ; )

 4. Grappig! Ik gun mezelf er ook helemaal geen tijd voor, kwam laatst een quote tegen; wanneer je druk bent, ga een half uurtje mediteren, heb je helemaal geen tijd, ga dan een uur mediteren... Moest er ff over nadenken, maar slaat de spijker wel op zn kop!Hoop voor je dat dit goed vol te houden is!
  Ik hou het bij lezen en wandelen...daar voel ik me prettig bij en voelt het niet als "moeten"

 5. Ik heb Headspace ook een poosje gebruikt en vond het ideaal! Maar toen ik die 10x ofzo gedaan had, kon ik ze niet opnieuw herhalen en moest ik dus gaan kopen. En dat ging me dan toch weer net te ver. Nu gebruik ik Timer. Minder gebruiksvriendelijk en 'leuk' dan Headspace, maar wel véél meer keuze qua meditaties, verschillende lengtes, etc. Ik gebruik 'm ook wel eens als we niet in slaap kunnen komen, dan is 20 minuten panfluit ofzo wel lekker.

 6. De traditionele zin van het mediteren, in een oncomfortabele houding op een pittenkussen zitten, is niets voor mij. Minutenlang jezelf dwingen om nergens aan te denken. Daarom mediteer ik nu anders, gewoon voor het slapengaan. Lekker liggen in bed en dan alleen op je ademhaling letten.

 7. Wat een handige app! Ik kom er eerlijk gezegd ook nu niet aan toe. Ik ben wel weer begonnen met ademhalingsoefeningen. Eerst dat maar even volhouden. Maar anderhalf uur mediteren? Dat lijkt me niet voor beginners?

 8. Als zijnde yoga instructor hecht ik veel belang aan meditatie. Het is voor velen een moeilijke opdracht, maar eens je je openstelt ervaar je de kracht van meditatie en verlichting. Zo leuk dat deze app je helpt om dagelijks een momentje voor jezelf in te lassen.

 9. Ik vind mediteren heerlijk, ben ook heel positief over headspace. Alleen is het zo gruwelijk duur! Er is zoveel gratis te verkrijgen (youtube, spotify) dat ik niet denk dat ik een abbo aan ga schaffen.

  Ben nu heel veel aan het mediteren door mindfulness en voel me er goed bij.

 10. Als je echt een rustige geest wilt gaan krijgen,dan moet je gaan geloven in God, vertrouwen op zijn beloftes.
  En vertrouwen op Hem,pas dan zal je ervaren wat ECHTE rust is.
  En die rust is met geen pen te beschrijven,daar kan geen app tegenop.
  en ik hoop dat veel mensen dit zouden kunnen ervaren.

 11. Ik mediteer altijd na mijn yogabeoefening of soms voor het slapengaan. Het gevoel achteraf is enorm ontspannend.
  De app zelf heb ik ook al gebruikt, toen ben ik tijdens de meditatie in slaap gevallen denk ik ???? ‘s Ochtends stond mijn schermpje nog open op de meditatie zelf. Dat wilt dus zeggen: het werkt heel goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder