Ik ga mediteren. Waarom het nu wel gaat lukken!

headspace app

Hoewel er veel onheilspellende verhalen zijn over cookies waarmee bedrijven je spioneren en van alles van je te weten komen, heeft het soms ook voordelen dat ze dit doen.

Want zo kon het gebeuren dat ik op Facebook een advertentie tegenkwam voor de app Headspace.

Headspace app: een app om je te helpen mediteren

Headspace is een app om je te helpen mediteren. Nou staan mediteren en ik op gespannen voet met elkaar. Eventjes onder ons: ik vind het verschrikkelijk. Mijn gedachtes zijn als een wilde horde schoolkinderen die vroeger naar huis mochten. Joelend en krijsend, buitelen en rennen ze door elkaar heen.

Hier in de buurt kun je elke woensdagmorgen mediteren in een klooster. Superleuk, maar dat duurt anderhalf uur! Wat een verschrikking. En bijna alle meditatie lessen duren minimaal 30 minuten.

Maar 3 minuten mediteren per dag!

Zo niet de meditaties van de Headspace app!

Met de Headspace app hoef ik elke dag maar 3 minuten te mediteren. En dat kan ik wel : ) Drie minuten is te doen. En in die 3 minuten is er ook nog een moment waarop je gedachten even de vrije loop mag laten. Dat vinden mijn gedachten echt heerlijk. Die stuiven onmiddellijk rond als ze toestemming krijgen. En daarna helpt de stem van de Headspace app me om weer met mijn aandacht naar mijn ademhaling te gaan.

Ik heb al 12 minuten gemediteerd : )

Wat ik fijn vind aan de Headspace methode

Wat ik zo fijn vind aan de Headspace methode is dat je het in hele klein stapjes opbouwt. Dat is ook hoe ik heb leren hardlopen. Telkens maar een klein beetje per dag. Zo wordt het niet overweldigend, en ben je bovendien zo klaar.

Daarnaast is de vormgeving heel eenvoudig en rustig. Dat vind ik een must voor een rustgevende app. Bovendien wijst hij zich vanzelf. Ik hoefde niet van alles te lezen of uit te zoeken om Headspace te kunnen gebruiken.

headspace app

Headspace heeft bovendien verschillend thema’s. Je kunt een meditatie kiezen om rustiger te worden in je hoofd. Maar er zijn ook meditaties voor als je gaat sporten, mantelzorger bent of een kind dat het huis uit gaat!

Misschien ga ik de Headspace app zelfs wel kopen

Ik heb nog nooit een app gekocht eigenlijk. Omdat er zoveel gratis apps zijn, vind ik het al snel te duur. Maar de Headspace app vind ik tot dusver zo goed, dat ik werkelijk overweeg om hem te kopen.

Want de belofte van een rustiger geest spreekt me erg aan : )

Filmpje van Headspace

Superleuk en herkenbaar filmpje!

Je kunt de app gratis downloaden.

Lees nu meer over meditatie apps en mentale hygiëne.

Wat vind jij van mediteren?

Similar Posts

37 Comments

 1. Mijn vriend heeft deze app en gebuikt hem regelmatig. Hij zegt dat ik het ook eens moet proberen, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen

  1. LOL. Dat is meteen het probleem van de meeste mensen in een notendop : ) Ik snap je heel goed Fleur.

   Weet je hoe ik het doe? Voor ik ga slapen. Ik ga in bed liggen en doe ik die meditatie. Op dat moment hoef ik toch nergens meer naar toe, en heb ik toch niks anders te doen.

   Misschien werkt dit voor jou ook?

 2. Fijn dat hier een app voor is, want ik heb heel veel moeite om het uit mezelf te doen, om even rustig een momentje te houden! Mijn fitbit heeft ook wel een programmaatje om eventjes ” minuutjes te ontspannen

 3. Grappig dat het zo aanspreekt en je er zelf over nadenkt om het aan te schaffen. Grappig ook dat er een app voor is, maar ja eigenlijk is overal tegenwoordig wel een app voor. Even like dag kort ontspannen is natuurlijk helemaal niet erg en 3 minuten moet toch elke dag wel even lukken.

 4. Haha, ik ben er ook zo eentje! Heb de app van Headspace al een tijdje op mijn telefoon, maar ben er eigenlijk nog niet aan begonnen. Jouw post doet me er weer aan herinneren. Wie weet ga ik het nu echt eens proberen!

  1. Wie weet : )

   Maar als je het politiek correct wilt doen, maar je eigenlijk niet zeggen dat je het gaat ‘proberen’. Dan hoor je te zeggen: ‘Ik ga het Dóén!’

   ; )

 5. Grappig! Ik gun mezelf er ook helemaal geen tijd voor, kwam laatst een quote tegen; wanneer je druk bent, ga een half uurtje mediteren, heb je helemaal geen tijd, ga dan een uur mediteren… Moest er ff over nadenken, maar slaat de spijker wel op zn kop!Hoop voor je dat dit goed vol te houden is!
  Ik hou het bij lezen en wandelen…daar voel ik me prettig bij en voelt het niet als “moeten”

 6. Ik heb Headspace ook een poosje gebruikt en vond het ideaal! Maar toen ik die 10x ofzo gedaan had, kon ik ze niet opnieuw herhalen en moest ik dus gaan kopen. En dat ging me dan toch weer net te ver. Nu gebruik ik Timer. Minder gebruiksvriendelijk en ‘leuk’ dan Headspace, maar wel véél meer keuze qua meditaties, verschillende lengtes, etc. Ik gebruik ‘m ook wel eens als we niet in slaap kunnen komen, dan is 20 minuten panfluit ofzo wel lekker.

 7. De traditionele zin van het mediteren, in een oncomfortabele houding op een pittenkussen zitten, is niets voor mij. Minutenlang jezelf dwingen om nergens aan te denken. Daarom mediteer ik nu anders, gewoon voor het slapengaan. Lekker liggen in bed en dan alleen op je ademhaling letten.

 8. Wat een handige app! Ik kom er eerlijk gezegd ook nu niet aan toe. Ik ben wel weer begonnen met ademhalingsoefeningen. Eerst dat maar even volhouden. Maar anderhalf uur mediteren? Dat lijkt me niet voor beginners?

 9. Als zijnde yoga instructor hecht ik veel belang aan meditatie. Het is voor velen een moeilijke opdracht, maar eens je je openstelt ervaar je de kracht van meditatie en verlichting. Zo leuk dat deze app je helpt om dagelijks een momentje voor jezelf in te lassen.

 10. Ik vind mediteren heerlijk, ben ook heel positief over headspace. Alleen is het zo gruwelijk duur! Er is zoveel gratis te verkrijgen (youtube, spotify) dat ik niet denk dat ik een abbo aan ga schaffen.

  Ben nu heel veel aan het mediteren door mindfulness en voel me er goed bij.

 11. Als je echt een rustige geest wilt gaan krijgen,dan moet je gaan geloven in God, vertrouwen op zijn beloftes.
  En vertrouwen op Hem,pas dan zal je ervaren wat ECHTE rust is.
  En die rust is met geen pen te beschrijven,daar kan geen app tegenop.
  en ik hoop dat veel mensen dit zouden kunnen ervaren.

 12. Ik mediteer altijd na mijn yogabeoefening of soms voor het slapengaan. Het gevoel achteraf is enorm ontspannend.
  De app zelf heb ik ook al gebruikt, toen ben ik tijdens de meditatie in slaap gevallen denk ik ???? ‘s Ochtends stond mijn schermpje nog open op de meditatie zelf. Dat wilt dus zeggen: het werkt heel goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.