Schoolgeld betalen + kosten middelbare school

schoolgeld

In mijn mailbox vond ik twee facturen voor de middelbare school van mijn jongste zoon. Hij zit in Havo 3. Het eerste bedrag is 7,50 voor de huur van een kluisje, en 45,- is voor een leermiddel getiteld 'stromingen derde leerjaar'. Geen idee wat het inhoudt.

schoolgeld

Omdat er specifiek '1e deel schooljaar' stond besloot ik te kijken welke facturen me nog te wachten staan. Dat blijkt een excursie naar Amsterdam ad 25,- te zijn.

schoolgeld

124,45 kwijt aan Havo 3 dit schooljaar

In totaal ben ik dit schooljaar dus 125,45 kwijt. Vergeleken met de school van mijn twee dochters is dat niet veel. Ik zit me nu alleen wel af te vragen hoe het met het schoolgeld zit, oftewel de vrijwillige ouderbijdrage. Ik vermoed dat dat die 74,95 is.

Zie ook mijn post Wat kost studeren?

Inmiddels maken sommige scholen gebruik van iDealnet voor het innen van schoolgeld.

Hoeveel schoolgeld betaal jij per jaar?

Similar Posts

12 Comments

  1. Wij hebben geen kinderen dus ik heb geen idee hoe het zit met schoolgeld. Ik kan me alleen niet herinneren dat mijn ouders vroeg nog extra nota's kregen gedurende het schooljaar.

  2. OK onze dochter is nog niet eens 2, maar ik vind het best wel interessant om te lezen wat ons eventueel te wachten staat voor in de toekomst. Al zal het dan misschien wel meer zijn of wie weet wel minder met alles dat op de tablet en computer zal gaan ???? .

  3. Ik heb 3 jaar (van de 4) vertikt om de 'vrijwillige' bijdrage te betalen. Niet om financiële redenen maar om het feit dat de hapjes, bbq en uitjes voor de leerkrachten ook uit de grote pot werden betaald

  4. Ik ben alle schoolrekeningen van dit jaar aan het bijhouden om de vergelijking te maken. Ik heb een zoontje in de kleuterklas, een dochter in de lagere school en een dochter in het middelbaar. Ik ben benieuwd!! Al is het overduidelijk dat het middelbaar een stuk duurder is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.