Reacties

Je kunt het maar één keer doen — 9 reacties

  1. Dank je wel voor deze recensie, dat lijkt me een erg boeiend boek! Ik ga eens kijken of onze bibliotheek het al heeft, want (als ik durf) wil ik het graag lezen!

  2. Bedankt voor je verhaal over dit zinvolle boek! De dood hoort inderdaad bij het leven... dat merk je als je wat ouder wordt en veel mensen die je goed kende niet meer in leven zijn. Het lijkt me voor mezelf fijn om niet onverwacht uit het leven te worden weggerukt. Als je ziek wordt heb je tijd om naar het einde toe te leven en nog afscheid te nemen van je dierbaren. Aan de andere kant weet ik natuurlijk sowieso dat ik niet het eeuwige leven heb, dus probeer ik zoveel mogelijk nu al aan mijn man en kinderen te laten weten dat ik van ze houd, dat ik dankbaar ben dat zij in mijn leven zijn, dat ik vergeving vraag voor de keren dat ik hen heb gekwetst en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over dat zij misschien een keer iets verkeerds tegen mij hebben gezegd.....

  3. Zelf merk ik met het ouder worden dat denken over de dood met enige regelmaat ongewild verschijnt. De dood wegschuiven kun je helaas niet, maar het leven is veel te mooi om aan die sombere gedachtes toe te geven. Een boek over de dood lezen zal ik dan ook niet doen. Daarvoor geniet ik nog teveel van het leven. Maar helaas is de dood onvermijdelijk, vandaar dat ik er niet op vooruit loop. Toch hoop ik ondanks een aantal ouderdomsbeperkingen ruim 100 jaar te worden.

  4. Moeilijke vraag, die laatste. Onverwachts sterven is - denk ik - voor degene die overlijdt het ‘beste’ (rare term in dit geval) maar de nabestaanden blijven in shock achter. Bij een ziekbed kun je nog afscheid nemen. Maar ja, een lange lijdensweg is ook niks.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>