Airfryer Action 54,95: is dat een goede koop? Update 2023

Airfryer Action

Ik kom graag bij de Action, maar bepaalde apparaten durf ik er niet zo goed te kopen. Dan ben ik toch bang dat goedkoop, duurkoop blijkt te zijn.

Een goed voorbeeld hiervan is een airfryer van de Action.

De Consumentenbond constateert bijvoorbeeld wreed dat de Excellent Electrics en Home Essentials blender, én een Home Essentials staafmixer geen goed oordeel kregen in hun test. Deze apparaten zijn allemaal van de Action.

Maar de Smartfryer XL blijkt volgens een test van De Consumentenbond wél een goede koop te zijn!

Airfryer Action: Smartfryer XL

Het assortiment van de Action wisselt voortdurend, maar een tijdje terug was bij de Action een Airfryer te koop. Een Smartfryer XL om precies te zijn. Deze airfryer van de Action kostte 49,95.

N.B. In juli 2022 betaalde je 54,95 voor deze airfryer!

De productomschrijving van deze airfryer op de website van de Action was in juli 2022:

Ga voor deze smartfryer en snack met een gerust gevoel. Frituur, grill, bak en rooster de lekkerste maaltijden en je favoriete tussendoortje, allemaal op basis van hete lucht. Met dit XL-formaat maak je extra veel, dus het hele gezin kan aanschuiven. Op het digitale scherm stel je in wat voor lekkernij je wilt bereiden.

Ga je voor zoete-aardappelfriet, kip of toch pizza? Er is veel mogelijk. De temperatuur is in te stellen tot wel 200 °C, terwijl de buitenkant koel blijft. Schud de inhoud tussentijds even door met behulp van de handige hendel aan de bak. Binnen 17-25 minuten heb je bijvoorbeeld al krokante patat. Daar kun je verantwoord van genieten.

Zoals je ziet noemt de Action zelf ook het positieve oordeel van De Consumentenbond! Gelijk hebben ze. Dat zou ik ook doen, want het is een goed verkoopargument.

Airfryer Action: Smartfryer XL in beeld

In onderstaand filmpje zie je de Airfryer van de Action in actie. Ze laten bovendien zien hoe je er zelfgemaakte frites in kunt frituren, en daarna diepvries frites.

Consumentenbond over de airfryer van de Action: een 7,1

Wat zegt De Consumentenbond nou precies over de Airfryer van de Action?

 • Snelle bereidingstijd: een portie van 1000 gram diepvriesfrites is in 16 minuten klaar.
 • Hij maakt goede kipdrumsticks.
 • De Smartfryer XL maakt perfecte Vietnamese loempia’s.
 • Het enige grote nadeel van de airfryer van de Action is dat diepvriesfrites er in 16 minuten niet goed in worden. ‘Met langer bakken of ovenfrites krijg je betere resultaten,’ schrijft De Consumentenbond.

Airfryer Action versus andere airfryers

Oké, de Smartfryer XL van de Action is dus niet slecht. Maar hoe verhoudt hij zich tot andere airfryers? Hoe doet hij het in vergelijking met andere airfryers? Ik bekeek de test van airfryers van de Consumentenbond.

Als beste uit de test kwamen 3 modellen van Philips, en als Beste Koop een Tefal airfryer. Zie hieronder:

De prijzen van de airfryers van Philips vind ik duizelingwekkend hoog! Zeker als je dat vergelijkt met de Smartfryer XL van de Action voor maar 49,95-. Dus toen vroeg ik me af:

Wat voor cijfer kregen die dure airfryers van de Consumentenbond? Waren die veel hoger dan de 7,1 voor de versie van de Action?

Het antwoord luidt: ‘Nee!’. Die dure airfryers kregen een 7,3. Slechts 0,2 punt meer dan de Smartfryer XL van de Action. Maar ze zijn wel zo’n 200,- duurder!

Airfryer Action conclusie

Op basis van de tests van de Consumentenbond kun je dus prima kiezen voor de Smartfryer XL van de Action! Hij scoort maar 0,2 punten lager dan de, als best geteste, Philips airfryers.

action airfryer

Voor 54,95 koop je dus een goede airfryer bij de Action.

N.B. Let wel op dat je de juiste airfryer koopt bij de Action. De geteste airfryer waar deze post over gaat is te herkennen aan de volgende streepjescode op de doos: 4897037749608.

Airfryer Action meer weten?

Meer informatie over de Smartfryer XL vind je op de website van de Action. Als je lid bent van De Consumentenbond kun je de resultaten van de airfryer test hier bekijken.

Smartfryer XL 4.5 liter – Airfryer Action Review

In onderstaand filmpje zie je de Airfryer in beeld. Je kunt precies zien hoe hij eruit ziet, en wat je kunt verwachten. Ook worden er maten opgenomen en leggen ze uit hoe je hem moet bedienen.

Nadeel van de Smartfyer XL is dat hij niet langer dan 30 minuten kan bakken. Langer kun je hem niet instellen. Dat is een nadeel bij cake bakken in de airfryer.

 • Broodjes: 5 minuten op 180 graden. Worden prima.
 • Patat: 12 minuten op 200 graden. Niet gaar. Na 20 minuten sommige gaar, sommige blijven slap. N.B. Tevreden gebruikers vullen aan dat je patat tussendoor even moet schudden. Dan worden ze wel goed gaar.
 • Kippenpootjes: 12 minuten op 180 graden. Perfect resultaat.
 • Cake: 50 minuten op 160 graden. Cake oogt gaar, maar is van binnen niet helemaal gaar.

De makers van deze review geven deze airfryer uiteindelijk maar een 6. Hij mist de kracht van sommige andere airfryers.

Twijfel je over deze airfryer? Kijk dan zeker onderstaand filmpje.

De Airfryer Action in actie

Airfryer Action conclusie: kopen of niet?

Op basis van de tests van de Consumentenbond kun je prima kiezen voor de Smartfryer XL van de Action. Hij scoorde in 2020 maar 0,2 punten lager dan de, als best geteste, Philips airfryers.

Voor 49,95 koop je volgens de Consumentenbond in 2019 een goede airfryer bij de Action.

De beste koop is volgens de Consumentenbond in oktober 2021 de Inventum GF500HLD

Airfryertotaal en Jan van Oord minder enthousiast over Action airfryer

Airfryertotaal is minder enthousiast. Zij geven deze airfryer een 6. Ook Jan van Oord, van besteairfryer.com is kritisch over de Airfryer van de Action.

Hij schrijft dat de Consumentenbond niet zegt dat ze kleine porties patat testten. Volgens Jan ging de kwaliteit van de patat in de Action airfryer achteruit bij grotere porties.

Consumentenbond goedkope airfryer oktober 2021

Je wilt een airfryer, maar je hebt toch je twijfels bij de Action airfryer? In oktober 2021 deed de Consumentenbond een update van hun airfryer test.

De goedkoopste airfryer in hun test is de Tristar. Deze kost maar 31,39. Maar die krijgt van de Consumentenbond wel slechts een 5,9.

Beste Koop airfryer volgens Consumentenbond

Voor 79 euro heb je de Beste Koop volgens de Consumentenbond. Dat is de Inventum GF500HLD

Screenshot 2022 04 01 at 13.30.55

Airfryer Action meer weten?

Meer informatie over de Smartfryer XL vind je op de website van de Action. Als je lid bent van De Consumentenbond kun je de resultaten van de airfryer test hier bekijken.

N.B. Let wel op dat je de juiste airfryer koopt bij de Action. De geteste airfryer waar deze post over gaat is te herkennen aan de volgende streepjescode op de doos: 4897037749608.

Action Dubbele airfryer 2023

In de Action webshop is nu ook een zogenoemde Dubbele airfryer te koop. Met een prijs van 79,95 is hij een stukje duurder dan de ‘gewone’ Action airfryer. Het voordeel van deze airfryer is dat hij heel groot is. Erg handig als je veel tegelijk wilt klaarmaken of als je een groot gezin hebt.

Of een kinderfeestje!

Bij Blokker betaal je ongeveer het dubbele voor zo’n dubbele airfryer, evenals bij amazon.nl. Hieronder zie je deze dubbele airfryer:

dubbele Action airfryer

In de Facebookgroep van Action fans zijn er een stuk of 20 reacties op deze dubbele airfryer, en die zijn overwegend positief.

Leestips

Hoe zijn jouw ervaringen met airfryers en elektrische apparaten van de Action?

23 Comments

 1. Cornelius
 2. Ed
 3. Irma
 4. Gerd

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh