Airfryer Action: is dat een goede koop? Lees nu het antwoord!

Airfryer Action

Ik kom graag bij de Action, maar bepaalde apparaten durf ik er niet zo goed te kopen. Dan ben ik toch bang dat goedkoop, duurkoop blijkt te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is een airfryer van de Action. De Consumentenbond constateert bijvoorbeeld wreed datde Excellent Electrics en Home Essentials blender, én een Home Essentials staafmixer geen goed oordeel kregen in hun test.

Maar de Smartfryer XL blijkt volgens een test van De Consumentenbond wél een goede koop te zijn!

Airfryer Action: Smartfryer XL

Het assortiment van de Action wisselt voortdurend, maar een tijdje terug was bij de Action een Airfryer te koop. Een Smartfryer XL om precies te zijn. Deze airfryer van de Action kost 47,95.

De productomschrijving van deze airfryer op de website van de Action luidt als volgt: Gezonder frituren, grillen en bakken, Instelbare digitale thermostaat. Door de consumentenbond goed getest; testoordeel 7,1. Met de Smartfryer XL kun je met gemak veel frietjes, aardappels, groente en vlees bakken zonder vet of boter.

Zoals je ziet noemt de Action zelf ook het positieve oordeel van De Consumentenbond! Gelijk hebben ze. Dat zou ik ook doen, want het is een goed verkoopargument.

Smartfryer XL in beeld

In onderstaand filmpje zie je de Airfryer van de Action in actie. Ze laten bovendien zien hoe je er zelfgemaakte frites in kunt frituren, en daarna diepvries frites.

Consumentenbond over de airfryer van de Action: een 7,1

Wat zegt De Consumentenbond nou precies over de Airfryer van de Action?

 • Snelle bereidingstijd: een portie van 1000 gram diepvriesfrites is in 16 minuten klaar.
 • Hij maakt goede kipdrumsticks.
 • De Smartfryer XL maakt perfecte Vietnamese loempia’s.
 • Het enige grote nadeel van de airfryer van de Action is dat diepvriesfrites er in 16 minuten niet goed in worden. ‘Met langer bakken of ovenfrites krijg je betere resultaten,’ schrijft De Consumentenbond.

Airfryer Action versus andere airfryers

Oké, de Smartfryer XL van de Action is dus niet slecht. Maar hoe verhoudt hij zich tot andere airfryers? Hoe doet hij het in vergelijking met andere airfryers? Ik bekeek de test van airfryers van de Consumentenbond.

Als beste uit de test kwamen 3 modellen van Philips, en als Beste Koop een Tefal airfryer. Zie hieronder:

De prijzen van de airfryers van Philips vind ik duizelingwekkend hoog! Zeker als je dat vergelijkt met de Smartfryer XL van de Action voor maar 49,-. Dus toen vroeg ik me af:

Wat voor cijfer kregen die dure airfryers van de Consumentenbond? Waren die veel hoger dan de 7,1 voor de versie van de Action?

Het antwoord luidt: ‘Nee!’. Die dure airfryers kregen een 7,3. Slechts 0,2 punt meer dan de Smartfryer XL van de Action. Maar ze zijn wel zo’n 200,- duurder!

Action airfryer 2016

In 2016 was bij de Action ook een airfryer te koop, die positief werd ontvangen. Hieronder de Facebookthread op de Action fanpagina hierover:

Conclusie

Op basis van de tests van de Consumentenbond kun je dus prima kiezen voor de Smartfryer XL van de Action! Hij scoort maar 0,2 punten lager dan de, als best geteste, Philips airfryers. Voor 49,- koop je dus een goede airfryer bij de Action.

N.B. Let wel op dat je de juiste airfryer koopt bij de Action. De geteste airfryer waar deze post over gaat is te herkennen aan de volgende streepjescode op de doos: 4897037749608.

Meer weten?

Meer informatie over de Smartfryer XL vind je op de website van de Action. Als je lid bent van De Consumentenbond kun je de resultaten van de airfryer test hier bekijken.

Wist je dat je veel meer kunt maken dan alleen maar patat met een airfryer? Lees nu Airfryer recepten!

N.B. Een groot voordeel van de airfryer t.o.v. een frituurpan, is dat een klein klusje is vergeleken met een frituurpan schoonmaken.

Hoe zijn jouw ervaringen met airfryers en elektrische apparaten van de Action?

Similar Posts

20 Comments

 1. Mijn Airfryer is een heuse Philips en functioneert prima. Ik moet wel zeggen dat het laatje binnen een jaar al scheef was en dat irriteert me stiekem best een beetje. Ik gebruik ‘m vrij vaak en ik zou ‘m direct vervangen als hij kapot zou gaan. Action vind ik een prima optie, want het zijn inderdaad bizar dure apparaten.
  Ik heb zelf op dit moment geen elektrische apparaten van de Action, maar ik hoor van mensen om me heen goede verhalen over een strijkijzer van de Action.

 2. Misschien is het de aankoop waard.
  Zelf heb ik een ander merk dat goed presteert maar geef de voorkeur aan gerechten met olie of boter. Geeft een nèt iets smakelijker resultaat.

 3. Een goeie aankoop, ik heb een Inventum gescoord en ben er héél blij mee. Het vlees komt er superzacht uit, vis, kip en friet gaat ook prima. Geen stank meer en veel minder vet verbruik. Een 8 geef ik hem. Goed om schoon te maken.

 4. Ik zou de gok wagen want voor die prijs kun je hem niet laten lopen. Schoonzus gebruikt hem al jaren en zelf heb ik een exemplaar van de Lidl, ook prima en niet duur. Zo’n Philips vindt ik veel te duur.

 5. Ik heb er ooit een gekocht bij Expert. Toen we naar huis liepen kwamen we langs Blokker en stond dezelfde daar in de etalage voor € 20 minder. Ik ben ‘m niet terug gaan brengen omdat ik Blokker een rotwinkel vind en ze bij onze vestiging van Expert altijd heel klantvriendelijk zijn. Hij doet het prima trouwens. Bij de Action hebben we ooit een elektrische grillplaat gekocht voor € 20. Die doet het ook perfect.

 6. Interessant! Kun je misschien ook een soort verzamelartikel maken met recepten voor de airfryer? En dan natuurlijk geen friet en frikandellen. Want verder kom ik niet.

 7. Wat houd ik van de Action, maar ik zou ook niet alles kopen. Zo’n airfryer zou ik niet zo snel kopen, mits anderen mij dit aanbevelen. Na het lezen van deze blog weet ik dat ik ‘m prima kan kopen bij de Action. Voorlopig heb ik er nog geen 1 nodig, maar mocht het zover zijn, dan weet ik de Action te vinden.

 8. We gebruiken de Action airfryer inmiddels meer dan 2 jaar en hij functioneert perfect. Zeker nu de producten die er normaliter in gaan ook van veel betere airfryer kwaliteit zijn. De (verse) voorgebakken frites en snacks van de Lidl komen er perfect uit.

 9. De mijne van de Action vind ik slecht. Je kan er zeker geen kilo patat in doen want ook al is het de XL, hij trekt dat echt niet. Met de helft is hij tegen de 25 minuten pas klaar. De naam XL vind ik zeer misleidend. Voordat we hier met zijn tweetjes patat met kroketten klaar hebben zijn we drie kwartier verder. Ik begrijp die jubelberichten dus totaal niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.