Airfryer Action: dingen maken zonder het rooster?

Lieve Thuisblijfmoeder

Cindy kocht de airfryer van de Action die door de Consumentenbond met een 7,1 werd beoordeeld. Dat is de Smartfryer XL met een inhoud van 4,5 liter. Dat is een mooi cijfer, als je bedenkt dat de airfryer die als ‘beste uit de test’ kwam een 7,3 kreeg*!

Cindy mailde de volgende lezersvraag:

‘Tot nu toe heb ik enkel frietjes geprobeerd, maar ik wil meer… Kan ik ook dingen klaarmaken zonder dat het rooster er in ligt? Bijvoorbeeld een warme groenteschotel of zo?’

Airfryer rooster: hier is het voor!

Een rooster in de airfryer is één van de mogelijke accessoires van een airfryer. Andere mogelijke accessoires voor je airfryer zijn een grillpan, cupcake vormpjes, bakblik, spatdeksel en een airfyer mand. Let altijd goed op: niet alle airfryer accessoires zijn geschikt voor elke airfryer.

Het rooster zorgt voor meer ruimte in je airfryer

Het rooster in een airfryer zorgt ervoor dat je meer ruimte creëert in je airfryer. Je verdubbelt als het ware je mogelijkheden, doordat je met het rooster een extra verdieping maakt in je airfryer. Het voordeel van een rooster in je airfryer is dat je dan bijvoorbeeld patat of loaded fries kunt maken, en bovenop het rooster groente kunt grillen.

Je kunt een  rooster in de airfryer gebruiken voor bakken, grillen frituren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Hamburgers
 • Vis
 • Kipvleugeltjes
 • Spiesjes met vlees of groentes

Let op: als je vlees op het rooster legt, dan druipt het vet eruit. In dat geval is het dus niet handig om er tegelijkertijd patat in te maken. Maar groente kan wel prima bóven de patat.

Het antwoord op Cindy’s vraag

Je kunt dingen klaarmaken in je airfryer van de Action zónder dat het rooster erin zit. Het rooster is handig omdat het de mogelijkheid biedt om twee dingen tegelijk klaar te maken. Maar dat hoeft dus niet.

Voor het mandje geldt het advies om dat wél altijd te gebruiken.

Voor meer inspiratie zie mijn post over Airfryer recepten!

Praktische informatie

De Smartfryer XL is voor 39,92 te koop bij de Action.

*Als beste uit de test kwam de Philips HD9247/90 Airfryer XL Avance die 189,- kost.

Screen Shot 2020 02 03 at 15.38.40

Lees ook mijn post over frituursnacks in de airfryer.

Geraadpleegde bronnen: De Consumentenbond, Action, Airfryer Web, bol.com, Kassa, Airfryer Totaal, Frituurgezond en Eetnieuws

Similar Posts

54 Comments

 1. Wij hebben geen ervaring met een dergelijk toestel, maar zelf vind ik het best veel geld voor iets uit de action en zou ik eerder dan het dure merk kopen omdat ik er toch meer vertrouwen in heb.

 2. Ik heb alleen het mandje, maar wil toch nog eens op zoek naar een geschikt bakblik dat er ook in kan. Ik vind het namelijk heel prettig dat de Airfryer een stuk sneller warm is dan de oven.

 3. Wij hebben zo ding. Dan xxl formaat. lekker gezond. Geen vette dingen om te bakken. Het word erg knapperig zo ding. Aifryer is beste merk van Philips. Het is ook snel. TOP DING!!

 4. Toevallig sprak ik iemand gisteren over een airfryer en zij vertelde dat ze er een appeltaart in had gebakken. Zij is echt super enthousiast, ik denk dan alleen, waar moet ik hem laten :) Wij gebruiken de heteluchtoven erg veel.

 5. Hmm, ik vond het niet direct een toevoeging op mijn oven, zeker als je naar de prijs kijkt. Als je alleen even wat broodjes ofzo wil bakken, dan is deze wel veel sneller opgewarmd dan mijn grote oven. Voor deze prijs ga ik het wel overwegen.

 6. ik heb een airfryer maar we zijn absoluut geen vrienden haha, het ding 3 keer gebruikt maar nee word hem niet dus hij staat lekker te verstoffen in de kast

 7. handig ! tot nu toe vond ik het een fijne pan om friet en bitterballen in te maken ) ik durf niet te frituren, maar er kan dus meer!

 8. Hoi, ik heb de beste ervaring met de halogeen oven. Hierin kun je geweldig frituren en ook andere producten bereiden; stomen, bakken, braden, enz. Wel is het aan te raden om bij hete lucht apparatuur, onder het te frituren/bakken/braden product een laagje water te gieten, want dan brand het uitgelopen vet niet zo vast en is het veel gemakkelijker schoon te maken.

 9. In mijn boshuisje is geen ruimte voor een oven en daarom wil ik een airfryer aanschaffen. Dus Hans en Rachel, als jullie het ding kwijt willen…🤔🤔

 10. Wat een verschil in prijs tussen die van Philips en die van de Action. Ik weet dat je er heel veel mee kan, maar wij gebruiken hem eigenlijk alleen voor friet en snacks

 11. Mijn ouders hadden een airfryer. We gebruikte hem alleen als frietpan. Mijn schoonmoeder heeft er ook een en die maakt er heel erg veel in klaar. Maar wat een verschil in prijs. Action is goedkoop maar blijkbaar dus ook heel goed.

 12. Jaaaa, een airfryer…soms mis ik dit alternatief op de friteuse in huis. Die hebben we namelijk de deur uitgegooid omdat het zo ongezond was (we gingen steeds vaker voor de makkelijk frituren). En ik hou van de Action. Ga ‘m onthouden deze!

 13. Nou, da’s geen geld. De mijne (van een onbekend merk) was iets duurder maar ik heb alleen een mandje. Niet zo erg, hoor. Ik maak er alleen af en toe frietjes en snacks in klaar. Ik was het zó beu om met frituurvet te kliederen.

 14. Zou gewoon niet weten waar ik zo’n ding neer moet zetten en zou het waarschijnlijk ook niet vaak gebruiken dus nee, niet iets voor mij.

 15. Heb er al vaker over gelezen. Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van fried food. Ik ben meer een fan van gestoomde snacks.

 16. Wij hebben ooit 1 bij de kruidvat gekocht en dat is echt een fijne airfryer, wij hebben ook 1 van de action maar die vinden we echt waardeloos. Ook vooral omdat je daar niet goed mee kan schudden etc

 17. NAV jouw blog ooit heb ik een kleine budgetversie gekocht. Zo vaak gebruikt en inmiddels een grote gekocht. Er kan van alles in! Ik ben fan.

 18. Ken veel mensen die een airfryer in huis hebben en ook erg tevreden erover zijn. Ik heb er geen, ben het ook niet van plan om aan te schaffen. Lange leve de oven. Ik heb geen zin in nog een keukenapparaat.

 19. Het enige wat mij lukt in de airfryer is afbakbroodjes haha

  Mijn man is heeft een beter huwelijk met het kreng dat dat ik heb.

  Wij hebben een mandje en een rooster. Geen idee waar hij wegkomt eigenlijk.

  Ik heb zelf liever een oven als ik eerlijk ben. Wellicht weer in de toekomst.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.