De grootte doet er toe

IMG 20200206 122113

Alles goed en wel, maar nu vind ik die Amaryllis bollen toch wel heel erg groot worden. Mijn innerlijk disc jockey begint er spontaan onderstaand liedje van af te spelen, dat nu hinderlijk in mijn hoofd rondzingt.

‘Tjsongejonge wat een oren,

tsjongejonge wat zijn ze groot.

Daar kun je mee naar Friesland varen,

zonder zeilen op je boot!’

En ja, bloemen zijn geen oren, maar zeg dat maar tegen mijn innerlijke disc jockey!

Ik heb liever wat kleinere bloemetjes

De grotesk grote bloemen hebben mij iets doen beseffen, en dat is dat ik meer houd van wat kleinere, bescheiden bloempjes! Het hoeft van mij niet zo ostentatief.

Bescheidenheid siert de bloem.

Ik heb ze er even bij op de foto gezet, om het verschil te laten zien.

N.B. De hinderlijke liedtekst blijkt van Rubberen Robbie. Daar had ik als tiener een cassettebandje van… Dat heeft blijkbaar diepe sporen nagelaten in mijn psyche.

Similar Posts

20 Comments

  1. Ze zijn mooi, maar ik begrijp watje bedoeld…zo niet bescheiden deze bloemen. Doe mij maar blauwe druifjes of ander klein spul.

  2. Anders knip je ze af en zet je ze in een vaas, kan me voorstellen dat je dit te groot vind in een vaas vind ik ze persoonlijk ook mooier.

  3. Groot zijn ze zeker ,rood is niet echt mijn kleur maar deze vind ik prachtig .Ook ik heb liever wat kleinere bloemetjes .Maar andere bolletjes ben ik helaas allergisch voor geworden

  4. Ik vind ze mooi! Ik houd wel van een forse bloem. Komt misschien ook omdat mijn vensterbanken erg breed zijn. Dan vult een grote bloem zo lekker;).

  5. Ze doen me altijd denken aan mijn oma, een fijne herinnering.
    Groot zijn ze, ik snap dat als je meer van fragiele bloemetjes houdt, je de amaryllis een beetje érg uit de kluiten gewassen bloem vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.