Aargh! Wat een lugubere vondst!

dode muis

Ik wilde een foto maken van de dode bloemen bij onze voordeur. Elke winter heb ik de neiging om die uit de grond te trekken, omdat ze er zo morsdood uitzien. Maar ik weet dat ze in de lente en voorjaar prachtig worden. Dus ik maak een paar foto’s, en ineens zie ik in het topje van één de dode takken toch een dode muis hangen!

Het mondje voor eeuwig verstard in een stille schreeuw van ontzetting.

Yikes!

Wat een gruwelijke vondst.

En hoe komt die muis in vredesnaam zo in die tak terecht?

Zou een buizerd hem vanaf grote hoogte uit zijn mond hebben laten vallen?

Wat zal ol mijn man vanavond vanavond met nieuw, en ongebreideld enthousiasme begroeten als hij thuiskomt! Dan kan hij het muizenlijk ruimen.

Want ik durf dat niet.

#ongeëmancipeerd #bangebroek #bangvoormuizenlijken

Similar Posts

24 Comments

 1. Het continu gebruiken van de Engelse taal ( Hans says, Reply, This site uses cookies, By continuing, you agree etc. otify me of follow-up comments by email.

  Notify me of new posts by email.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
  Groepenkast: it’s complicated
  Groepenkast: it’s complicated

  Mevrouw, wij wonen in NEDERLAND. Ik weet niet of u dat weet!! Dus de Nederlandse taal.
  En bovendien: antwoord op e-mails krijg ik nooit.
  Gerard

  1. Antwoord op e-mails?
   Nu doet u het zelf ook een klein beetje :-)

   Ik begrijp u overigens wel hoor! U zegt het alleen op een niet zo vriendelijke toon.

  2. Dank voor de feedback Gerard. De Engelse termen waar je naar verwijst zijn instellingen van het blogthema dat ik gebruik. Het is niet eenvoudig om dat aan te passen. Waar mogelijk heb ik dit al gedaan. Bijvoorbeeld de knop Verstuur reactie.

 2. Slim bedacht van een beest die dat zo wilde gaan oppeuzelen. Overweeg toch maar om het te laten hangen nadat er zoveel moeite voor gedaan is aub.
  Bovendien is het een mooi stukje natuur om te bekijken en voortgang te bestuderen

 3. Voor voor psychologen: waarom durft een volwassen vrouw, moeder van 5 kinderen, geen muizenlijkje te begraven?

  Mijn advies: doe rubberen handschoenen aan
  graaf ‘n kuiltje onder een struik
  leg daar een paar blaadjes in
  knijp je ogen half dicht, pak het lijkje met je rechterhand en
  leg het op de blaadjes in het kuiltje
  dek het lijkje toe met wat blaadjes en
  gooi het zand erop.
  Mijn kinderen zetten er nog een grafsteentje op en hielden een grafrede maar dat is niet noodzakelijk!
  Succes!

 4. Hier helaas een moordenaar in ons kippenhok gehad. Drie kippen dood waarvan een de kop was afgebeten en twee alleen de nek kapot. Hele een vol met veren.
  Moest het zelf doen want maan komt alleen in t weekend thuis. Heb een boodschappentas gepakt en een voor een de beestjes opgepakt. Jammer want het waren echt lieve kippen. We hebben nog een klein kipje over nu. Even zien of we nog wel weer nieuwe gaan nemen. Voorlopig hebben we er nog een en als we geen nieuwe nemen ga ik daar een ander onderdak voor zoeken want alleen vind ik zielig

  1. Wat akelig Geldover. Dit soort slachtpartijen onder de kippen hebben wij helaas ook wel eens gehad. Ik voel met je mee. Stoer dat je ze allemaal zelf hebt opgeruimd zeg!

 5. Wij hebben ooit een periode rondgereden met een muizenlijkje aan de voorkant van de auto, een deux cheveaux met luchtroosters aan de voorkant. Zag er ook beetje luguber (maar ook grappig!) uit en toen we het ontdekten hebben we het toch maar weggehaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.