Reacties

Het is maar een scheiding — 23 reacties

 1. Lijkt me een heftig boek. En goed dat je je man even hebt geïnstrueerd;). Als je zó lang bij elkaar bent geweest, lijkt het me zo onvoorstelbaar dat dat dan over is...

 2. Het kan werkelijk iedereen raken natuurlijk. Ik vind het alleen jammer dat mensen soms in monsters lijken te veranderen en dat kinderen daar dan slachtoffer van zijn.

 3. Na 45 jaar huwelijk weet ik dat geven en nemen een belangrijke rol speelt. Een crisis is er altijd wel eens, durf dan ook terug te blikken wanneer het fout ging en waarom. Maar praat er in ieder geval over.

 4. Ik dacht dat het over een scheiding in het haar van je man zou gaan of zo. Niet dus. Lief dat je je vriendin wil helpen en daar moeite voor doet.
  Wij plannen twee keer per jaar een relatie-hutje-op-de-hei. Dan praten we bewust over onze relatie, wat we fijn vinden, wat ons dwarszit, wat we misschien wel willen veranderen. Niet dat we daarmee moeten wachten tot zo'n weekend, maar het is voor ons een goede manier om dingen die je zelf per ongeluk wegstopt als 'zo belangrijk/groot is het niet' bespreekbaar te maken. En het is ook heel fijn om samen bewust te bespreken wat er zo heerlijk is aan onze relatie.

 5. "Ik nog wel van jou" heb ik gelezen, het greep aan.

  Elke scheiding grijpt me aan, er is zoveel verdriet, onmacht, kinderen.... en toch zie ik het zo vaak, ook in mijn vrij dichte omgeving.

  het gaat altijd om een twee-strijd, uiterlijk én innerlijk. je laaat een verleden achter je, of je moet althans proberen...

 6. Ik zit nu ruim 2 jaar in deze situatie, al ben ik degene die tot een echtscheiding besloot (omdat ik te maken had met een partner met NPS, Narcistisch Persoonlijkheid Stoornis). Ik ga het boek niet lezen, als ik achter op de kaft lees dat ze vakanties naar Bali maakt, zit ze naar mijn mening in een luxe positie. Hoe verdrietig alles ook, zij heeft blijkbaar financiële middelen. Ik ben beroofd van alles, al mijn bezittingen, al mijn geld, en op straat gezet (terwijl het mijn woning is, niet eens gezamenlijk). Er is nu voor de 2e keer een convenant opgesteld, maar bij een narcist weet je niet of hij dat wel na komt (het 1e weigerde hij te tekenen, terwijl er precies in stond, zoals hij het wilde). Nee, ik ben niet zielig, ik zou zielig zijn geweest als ik niet die stap tot echtscheiding had gemaakt. Mijn dochter, die gelijk met mij op straat werd gezet en geen vader meer heeft, zij is zielig. Maar samen zijn zij en ik heel sterk!

  • Jeetje Anja dat is niet niks zeg... Wat goed van je dat je uit zo'n ongezonde relatie bent gestapt. Hoe ga je dan verder, als je zo letterlijk met lege handen staat?

  • Eerst een half jaar in een caravannetje "gewoond", daarna in een heel eenvoudig vakantiehuisje (zo was er geen warm water, maar we konden tegen betaling wel gebruik maken van douche en wasmachine op de camping). Ik heb gelukkig werk, dus er komt geld binnen om van te leven. Sinds een paar maanden wonen we in een huurhuis. Gelukkig is mijn dochter meerderjarig, zodat ze geen contact met hem hoeft te hebben (dat wil zij niet). Hij wil dat ook niet, maar als ze minderjarig was geweest, zou hij contact hebben ge-eist, alleen maar om ons beiden dwars te zitten.

 7. Meestal zal de gene die de scheidingsmelding doet eigenlijk best wel gelukkig zijn geweest maar je hebt het psychologisch nodig om dat niet te zijn om de scheiding in te zetten. En dus komt het voor de ander vaak als verrassing en is het voor de melder vaak een aanpassing van het verleden naar een nieuwe werkelijkheid.

 8. Toen mijn ouders uit elkaar gingen was ik 7, hoewel ze me een hoop hebben bespaard kan ik uit eigen ervaring zeggen dat die titel bagger is. En dan heb ik nooit een trauma gehad van de scheiding van mijn ouders.

  • het is een cynische titel. Helaas - voor mij was de scheiding alsof ik in een ravijn gedonderd werd door mijn partner, uit het niets. En riep hij: doe niet zo dramatisch, het is maar een scheiding. Juist dat cynisme erin was voor mij belangrijk omdat het tekenend is voor een gebrek aan empathie in een midlifecrisis. :)

 9. Het klinkt een beetje of ze na de mededeling van haar man zelf ook in een midlifecrisis is geschoten. Wat Anja ook al zegt... Op Bali naar antwoorden zoeken zit er voor de meeste mensen niet in. Het klinkt niet als een boek dat ik zou willen leven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder