Afzuigkap kapot

afzuigkap

Ik was aan het koken toen ik ineens een raar geluid hoorde. En vervolgens viel ineens de afzuigkap uit. Toen ik hem weer probeerde aan te zetten, kwam er een vonk en ontstond er kortsluiting. Geschrokken bleef ik er verder maar van af. En belde een reparatiebedrijf.

Toen die kwamen constateerden ze dat één van de motors in de afzuigkap kapot was. Aangezien we hem nog niet eens drie jaar hebben, vond hij dat wel vrij snel! Hij nam hem mee, en zou kijken wat hij er aan kon doen.

Afzuigkap kapot: dit zijn onze opties

Een paar dagen later kwam de monteur terug. Hij gaf me 3 mogelijkheden.

 1. We laten de motor repareren van onze Hotpoint afzuigkap. Dat kost ruim 100,- + voorrijkosten + arbeidsloon oftewel zo’n 180,-. Onze afzuigkap heeft 2 motoren. De andere motor doet het nog, maar ziet er ook niet goed uit. Deze optie is daardoor weinig aantrekkelijk. Tel daarbij op dat de afzuigkap oorspronkelijk maar 139 euro kostte, en hij is dus gewoon total loss!
 2. Een goedkope Bosch afzuigkap installeren ad 269,- + montagekosten. Deze optie kost 330,-. Nadeel van deze is dat hij weinig zuigkracht heeft. En maar één motor.
 3. Hoge kwaliteit Bosch afzuigkap ad 349,- + installatiekosten. Bij deze moet ik rekenen op 410,- zei de monteur.

Optie 3 was duidelijk de beste! Maar ook de duurste. Dus ik moest er wel even over nadenken. Na overleg met mijn man heb ik besloten om toch voor de duurdere afzuigkap te gaan. Want dat vervelende gedoe met goedkope apparatuur als Hotpoint is ook niks.

Dus nu kan ik binnenkort weer koken met een afzuigkap. Die niet bij het minste of geringste kapot gaat!

N.B. Lees ook mijn post: afzuigkap schoonmaken!

Wat voor merk afzuigkap heb jij? En hoe lang doe je er al mee?

Similar Posts

8 Comments

 1. Wij hebben al 20jaar een Atag en die werkt nog altijd prima, al de keuken apparaten zijn
  zijn van het zelfde merk,bij de keukendealer hadden we een deal dat we niet de apparaten van dat jaar kochten maar nog de oude serie van het jaar daarvoor die zijn evengoed en de helf goedkoper.

 2. Nou ik schrik nogal van de prijzen van een afzuigkap.
  Dat is niet misselijk zeg.
  Ik moet me ook gaan oriënteren.
  Onze keuken is een oudje.
  Het lichtknopje van de afzuigkap is al afgebroken.
  De koelkast deur sluit niet meer goed als je hem geen hengst na geeft.
  en de magnetron maakt soms ook plof geluiden.
  Ik hoop niet dat alles het in 1 keer begeeft.
  want een nieuwe keuken zit er momenteel nog niet in.

  Groetjes Budget mama

  1. Ik schrok ook van de prijzen. Maar bij de Karwei heb je er volgens mij eentje voor veel minder geld. Wij hádden een goedkope afzuigkap, maar die heeft het nog geen 3 jaar volgehouden.

 3. Wij hebben een heel simpele Etna afzuigkap, waarvan ik iet meer weet wat hij kostte jammergenoeg, maar kan nooit de hoofdprijs geweest zijn…
  Hij hangt hier nu bijna 6 jaar, wordt praktisch dagelijks gebruikt en heeft het nog nooit af laten weten… Heel blij mee dus…
  Fijne dag,Liefs,
  Mirjam

 4. Jeetje inderdaad erg snel, hier is de afzuigkap van Whirpool en gaat al meer als vijf jaar mee! en is ook nog van de vorige bewoonster geweest die er drie jaar voor mij heeft gewoond, dus al 8 jaar gaat deze mee.

  Ik zou echt voor de duurdere gaan MAAR ook nog andere offertes laten maken, of je gunt het diegene en kent hem ook al heel lang, dan is het iets anders ;) (tegen service en betrouwbaarheid kan niks tegenop)
  Succes enne hopelijk gaat deze langer meer als de andere!

 5. Een Hotpoint afzuigkap na 2,5 jaar defect. De keukenloods zegt gewoon dat de garantie verlopen is dus dikke pech. Heeft €250,- gekost. Deze had langer moeten meegaan. Boycotten die fabrikanten. Duur of goedkoop, altijd problemen als een apparaat defect gaat binnen een aantal jaren. Zoiets moet minimaal 5 jaar meegaan!! Iedereen neemt maar genoegen met het verkopers antwoord “Helaas” !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.