Hema Fabric Tabs en Bookmarks

Tabbladen zijn papieren met een uitstekende 'tab'. Daarop kun je schrijven wat er achter zit. Je kunt ze kopen bij de Hema, Wibra, Action en kantoorboekhandels. En oorspronkelijk deed je ze in een multomap.

tabbladen

Nieuw soort tabbladen: fabric bookmarks

Maar er is een nieuw soort tabbladen. Of beter gezegd 'tabs'. Bij de Hema heten ze Fabric bookmarks. Ze zijn vierkant en ongeveer 3cm x 3cm. Het zijn dus geen vellen papier. Ze zijn veel handiger vind ik. Want deze fabric tabs plak je heel simpel aan de zijkant van een papier. Zo maak je als het ware je eigen tabblad. En ze kosten maar 1,50. Dus ik besloot ze te proberen.

Fabric bookmarks van de Hema

Ik kom erg graag bij de Hema. En al helemaal op de afdeling papier en school- en kantoorspulletjes. Het was daar dat ik de Fabric Bookmarks tegenkwam. Ik heb ze gekocht om te gebruiken in mijn moleskine agenda. Met de Fabric Bookmarks kan ik namelijk heel gemakkelijk mijn papieren agenda in rubrieken verdelen.

fabric tabs hema

Magnetische bookmarks van de Hema

Eerder kocht ik al magnetische bookmarks van de Hema. Die zijn relatief duurder: 4 voor 1,50. Het nadeel van de magnetische bookmarks is dat ze zwaar zijn. Bovendien steken ze niet uit, zoals de fabric bookmarks.

magnetic bookmarks hema
4 bookmarks voor 1,50

De Hema bookmarks/tabs in de praktijk

De Fabric bookmarks vind ik handiger dan de magnetische bookmarks. Vooral omdat de magnetische bookmarks niet duidelijk zichtbaar zijn. Het is wel even opletten als je de Fabric bookmarks vastplakt. Als je ze wilt gebruiken als 'tabs'moet je er op letter dat je ze laat uitsteken. En ze dus niet helemaal op het papier plakt.

tabbladen

tabs hema
De Fabric Tab steekt keurig uit!

N.B. Ik heb wel gemerkt inmiddels dat de lijm niet supergoed is! De Fabric tabs hebben de neiging om los te laten. Maar dat kan ook komen omdat ik ze eerst niet goed had opgeplakt. Ik heb ze dus losgehaald en opnieuw geplakt....

Conclusie

De Hema Fabric bookmarks zijn een handige uitvinding om notitieblokken en schriften te voorzien van tabs. Zo kun je makkelijker een onderwerp opzoeken.

Ze zijn beschikbaar in magneetvorm en in papieren/stoffen vorm. De stoffen/papieren versie is handiger.

Praktische informatie

Je kunt de Hema Fabric Tabs online bestellen.

Lees ook mijn post Hema retourneren over waaraan je moet denken als je iets terug wilt brengen.

Similar Posts

15 Comments

  1. Ik heb er vandaag mee in mijn handen gestaan! Ze zien er in het echt wat steviger uit dan ik had verwacht, inderdaad :)

   En sowieso de hele afdeling schrijfwaren is echt heel erg leuk geworden, vind ik :D Veel nieuwe leuke dingetjes :)

 1. Oh die afdeling is zo leuk geworden. Ik heb ze laatst ook gekocht en een nieuwe agenda voor 2015; daar ga ik ze ook bij gebruiken dus ze zitten bij mij nog in de verpakking. Ook de washitape gekocht en nog wat meer. Kreeg gelukkig 15% korting, scheelde weer:-)
  Ik vind zo wie zo dat de metamorfose van de Hema goed gelukt is, allemaal leuke dingen te koop en ruimtelijk en licht.

 2. Volgens mij (maar misschien was het een plaatselijk gebruik) bestond dat al lang in de vorm van post-it. Wij gebruikte dat veel op de middelbare school in mappen ipv echte tabbladen. Vaak eentje aan de voorkant van het blad en eentje aan de achterkant van het blad en dan de twee losse uitstekende delen eventueel nog verbinden met een plakbandje. Je kon zelf kiezen hoeveel je het wilde laten uitsteken en eventueel bij knippen. Op het randje dat dan uitstak kon je bijvoorbeeld 'Wiskunde H4' zetten, het liefste met potlood zodat het later 'Wiskunde H5' kon worden. Zo had je dan verplaatsbare tabs..

  1. Ik kende dit niet Lily! Maar goed bedacht! Zelf vind ik dat post its vaak loslaten. Daardoor vind ik de Fabric Tabs waarbij beide kanten plakken handiger. Maar als je een post-it vastplakt met een plakbandje blijven ze natuurlijk wel goed zitten. Een goed alternatief dus.

  2. Ik gebruik ook vaak postits. Maar het nadeel van die dingen is, dat wanneer je ze verwijderd na een tijd, ze lijmresten achter laten… Daar kwam ik achter toen ik een studieboek van iemand overnam op marktplaats, en dat boek helemaal vol zat met postits. Ik haalde de eerste er uit en de bladzijde bleef aan de voorgaande plakken… Gelukkig kan je die lijmresten gemakkelijk weggummen met een “snotje” (een vierkant stukje gummi dat gebruikt wordt om cementlijmresten weg te gummen, te koop bij de kunstmaterialenhandel) maar daar was ik wel even mee bezig in zo'n boek van 2000 pagina's!

  3. PS Postits heeft intussen naast de beroemde gele papieren versie ook plastic postits op de markt gebracht, die geen lijmresten achter schijnen te laten in boeken bij verwijdering.

 3. Dit soort spulletjes word ik altijd blij van. Ik ben echt agenda-en-organiseer-verslaafd. Soms heb ik alleen van die grote tabs beschikbaar, die zijn best irritant. Hoe werken die magnetic bookmarks eigenlijk?

 4. Wij plakken hier al jaren zelf tabjes in schriften, agenda's en waar het maar nodig is. Kost niks, je kunt er iets willekeurig kartonnetje voor gebruiken. Theeverpakkingen zijn vaak mooi, knip er een stukje uit en je hebt een prachtig tabje! Beetje lijm erop en klaar. Heb je ook nog eens iets wat een ander niet heeft: iets origineels!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.