Reacties

Hema Fabric Tabs en Bookmarks — 15 reacties

  • Ik heb er vandaag mee in mijn handen gestaan! Ze zien er in het echt wat steviger uit dan ik had verwacht, inderdaad :)

   En sowieso de hele afdeling schrijfwaren is echt heel erg leuk geworden, vind ik :D Veel nieuwe leuke dingetjes :)

 1. Oh die afdeling is zo leuk geworden. Ik heb ze laatst ook gekocht en een nieuwe agenda voor 2015; daar ga ik ze ook bij gebruiken dus ze zitten bij mij nog in de verpakking. Ook de washitape gekocht en nog wat meer. Kreeg gelukkig 15% korting, scheelde weer:-)
  Ik vind zo wie zo dat de metamorfose van de Hema goed gelukt is, allemaal leuke dingen te koop en ruimtelijk en licht.

 2. Volgens mij (maar misschien was het een plaatselijk gebruik) bestond dat al lang in de vorm van post-it. Wij gebruikte dat veel op de middelbare school in mappen ipv echte tabbladen. Vaak eentje aan de voorkant van het blad en eentje aan de achterkant van het blad en dan de twee losse uitstekende delen eventueel nog verbinden met een plakbandje. Je kon zelf kiezen hoeveel je het wilde laten uitsteken en eventueel bij knippen. Op het randje dat dan uitstak kon je bijvoorbeeld 'Wiskunde H4' zetten, het liefste met potlood zodat het later 'Wiskunde H5' kon worden. Zo had je dan verplaatsbare tabs..

  • Ik kende dit niet Lily! Maar goed bedacht! Zelf vind ik dat post its vaak loslaten. Daardoor vind ik de Fabric Tabs waarbij beide kanten plakken handiger. Maar als je een post-it vastplakt met een plakbandje blijven ze natuurlijk wel goed zitten. Een goed alternatief dus.

  • Ik gebruik ook vaak postits. Maar het nadeel van die dingen is, dat wanneer je ze verwijderd na een tijd, ze lijmresten achter laten… Daar kwam ik achter toen ik een studieboek van iemand overnam op marktplaats, en dat boek helemaal vol zat met postits. Ik haalde de eerste er uit en de bladzijde bleef aan de voorgaande plakken… Gelukkig kan je die lijmresten gemakkelijk weggummen met een “snotje” (een vierkant stukje gummi dat gebruikt wordt om cementlijmresten weg te gummen, te koop bij de kunstmaterialenhandel) maar daar was ik wel even mee bezig in zo'n boek van 2000 pagina's!

  • PS Postits heeft intussen naast de beroemde gele papieren versie ook plastic postits op de markt gebracht, die geen lijmresten achter schijnen te laten in boeken bij verwijdering.

 3. Dit soort spulletjes word ik altijd blij van. Ik ben echt agenda-en-organiseer-verslaafd. Soms heb ik alleen van die grote tabs beschikbaar, die zijn best irritant. Hoe werken die magnetic bookmarks eigenlijk?

 4. Wij plakken hier al jaren zelf tabjes in schriften, agenda's en waar het maar nodig is. Kost niks, je kunt er iets willekeurig kartonnetje voor gebruiken. Theeverpakkingen zijn vaak mooi, knip er een stukje uit en je hebt een prachtig tabje! Beetje lijm erop en klaar. Heb je ook nog eens iets wat een ander niet heeft: iets origineels!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder