Besparen op internet: 20 euro per maand?

besparen op internet

Kun je besparen op internet, tv en telefoon abonnement?

En zo ja, hoe kom je er dan achter waar je het voordeligst uit bent?

Hieronder mijn verhaal.

Wij hebben internet via glasvezel sinds 2019

Hier op het Achterhoekse platteland kregen wij in 2019 glasvezel. Voor de aanleg van dat glasvezel betalen we nog steeds maandelijks een vastrechtvergoeding aan Delta.

Eerst was dat 12,87 maar op de meest recente factuur is de vastrechtvergoeding 15,28 euro.

Nu betalen we 70,57 per maand voor internet, tv en telefoon

Daarnaast betalen we voor internet, tv en telefoon aan het bedrijf Solcon. Afgelopen maand was dat 70,57 euro! En dan moet je bedenken dat wij zelden tot nooit bellen. Met andere woorden:

Ik vind dat best een hoog bedrag voor tv en internet.

Zeker als je ook nog bedenkt dat we eigenlijk amper tv kijken op de ouderwetse manier. Meestal kijken we via Netflix of uitzending gemist. Met de vastrechtvergoeding erbij zijn we maandelijks 85,85 euro kwijt aan internet, tv en telefoon.

Kunnen wij besparen op internet, tv en telefoon?

Dus: kunnen wij niet besparen op internet, tv en telefoon? Met andere woorden: kunnen wij Solcon de bons geven, en het aanleggen met een goedkopere aanbieder?

En hoe kom ik daarachter?

Nou blijkt er een handige vergelijkingssite te zijn, speciaal voor het vergelijken van internet en mobiele abonnementen!

Besparen op internet, tv en telefoon door vergelijken

Ik word ongeduldig van gebruiksaanwijzingen en websites die zichzelf niet wijzen. Maar prijsvergelijken.nl is net zo simpel als hun website adres! Ik koos voor het vergelijken van internetpakketten en daarna moest ik mijn postcode en straatadres opgeven.

En voila, daar kwamen de resultaten al:

Screenshot 2023 03 31 at 13.15.14

En ze stelden niet teleur!

Besparen op internet, tv en telefoon kán volgens vergelijken.nl

De goedkoopste aanbieder is Online.nl en die kost maar 49 euro per maand. De aanbevolen keuze voor mij op Prijsvergelijken.nl is Budget Alles in 1 met 50 euro per maand.

Kortom dat is toch al zo een besparing van 20 euro per maand!

Op jaarbasis is dat 240 euro. Dat bedrag vind ik de moeite van het vergelijken en overstappen waard.

Maar zo simpel is het in ons geval helaas niet helemaal. Want Delta laat niet Jan en alleman hun diensten aanbieden op hun netwerk! T-Mobile en KPN zijn er bijvoorbeeld niet welkom!

Delta: welke aanbieders?

Toen wij net glasvezel kregen, konden we uit maar liefst 3 aanbieders kiezen. Inmiddels zijn dat er gelukkig wel wat meer:

 1. Delta
 2. Caiway (niet te verwarren met de Japanse kreet ‘Kawaii!’ wat ‘schattig betekent)
 3. Solcon
 4. Freedom Internet
 5. Helden van nu
 6. Kliksafe
 7. Online.nl !!!!!

Woehoe!

Jackpot!

Online.nl staat er bij!

Precies de aanbieder die volgens Prijsvergelijken.nl de goedkoopste is : )

via GIPHY

 

Besparen op internet: Gaan wij nu overstappen?

Na mijn ‘happy dance’ rende ik naar het kantoortje waar mijn man werkt sinds corona, en vertelde hem het blije nieuws.

‘We kunnen maandelijks zeker 20 euro besparen volgens Prijsvergelijken.nl en bovendien krijgen we ook nog een welkomstkorting van ruim 100 euro als we overstappen van internetaanbieder!’ juichte ik.

Maar mijn man was niet onder de indruk.

‘En dan zeker een maand zonder internet zitten, omdat de overstap fout gaat!’

We hebben in het verleden inderdaad regelmatig zonder internet gezeten. En als  we dan om een oplossing vroegen, werden we van het bekende kastje naar de muur gestuurd.

Ik voelde mijn vreugde over onze potentiële besparing op internet wegebben in het licht van het gevaar van Gedoe en een leven zonder internet:

via GIPHY

 

En mijn man en ik zijn niet de enige.

De angst voor gedoe houdt veel mensen tegen om over te stappen. Maar aanbieders beloven dat deze angst onnodig is, omdat nieuwe providers het oude abonnement opzeggen en naadloos hierop aansluiten.

De dag dat het abonnement afloopt, is ook de dag dat het nieuwe abonnement ingaat, beloven ze.

De moraal van dit verhaal

Volgens onderzoek van het Nibud hebben Nederlandse huishoudens gemiddeld een stuk of 14 abonnementen!

Het vaakst afgesloten abonnement is een abonnement op internet, tv en telefoon.

Tegelijkertijd denken de meesten van ons dat we maar ‘een paar abonnementen’ hebben. Door die blinde vlek, valt er geld te besparen op onze abonnementen. Zo laten veel mensen kansen liggen om te besparen op internet, tv en telefoon.

Een site als Prijsvergelijken.nl kan hierbij heel behulpzaam zijn. Het maakt prijsverschillen duidelijk zichtbaar, en het is eenvoudig te gebruiken.

Leestip: besparen op boodschappen

Wat ben jij per maand kwijt aan internet, tv of telefoon? Betalen wij nou relatief veel?

Similar Posts

30 Comments

 1. Op het moment 30 per maand door over te stappen bij een aanbieding.
  Maar dat wordt straks ook 70 per maand. Dat vind ik te duur dus zodra het jaar voorbij is stappen we weer over. Bij ons ging dat probleemloos, de dag dat de 1 stopte liep de ander meteen.

 2. Wij zijn een half jaar geleden overgestapt, niet zozeer vanwege de prijs maar omdat man Freedom internet wilde hebben. In onze vorige woonplaats hebben we altijd internet gehad via XS4ALL en toen dat opgeslokt werd door KPN zijn we overgestapt naar Freedom (komt voort uit xs4all). Na onze verhuizing in 2021 ging dat tijdelijk even niet (veel te duur en gedoe over glasvezel). In september vorig jaar was dit verleden tijd en stapten we over.
  Van alles ging mis, we hadden 5 dagen geen internet/tv. Gelukkig hadden we vakantie en zijn er heerlijk op uit geweest zonder gemis. Noodzakelijke dingen konden via de hotspot op mans telefoon. Uiteindelijk kregen we een maand compensatie van Freedom, dus goed opgelost.
  Nu draait alles als een zonnetje en het is goedkoper. De werkgever van man betaalt de kosten van internet.

 3. Hier heeft Delta het monopolie op de kabel. Er zijn hier verder dus geen kabel aanbieders. Via de telefoonlijn is hier geen optie want dan gaat de snelheid dramatisch omlaag. We zitten nog even aan Delta vast dus.

 4. Ik betaal al heel lang 41 euro per maand voor internet, vaste telefonie met onbeperkt bellen in NL over glasvezel (70/70 is voor mij ruim voldoende) van KPN. Heeft te maken met mijn oude telfort-abonnement. Anderen redden het niet voor die prijs. TV kijk ik via de website van NPOstart. Ben nooit aan de RTL’s en dergelijke meuk begonnen. Kijk ook doorgaans reclamevrij door op het juiste moment te starten. Voor mobiel betaal ik 7 euro/mnd bij Ben. In/om huis over Wifi, waardoor ik vrijwel geen dataverbruik heb en m’n bundeltje nooit opmaak.

 5. Wat een fijne tips! Ik moet opbiechten dat mijn man dit soort dingen regelt. Maar zeker goed om er even in te duiken. Geld besparen is altijd fijn.

 6. Wij betalen (net als jij) € 15,28 aan Delta en voor internet en onbeperkt bellen vanaf de vaste lijn betalen we 74 euro aan Solcon.
  Voor mobiel bellen en internet zijn we tussen de 90 en 100 euro per maand aan Vodafone kwijt, maar we willen beiden goed bereikbaar zijn vanwege een eigen zaak. Verder zitten daar de abonnementen van onze 2 kinderen in die nog thuis zijn en in de zaak meehelpen als dat nodig is (naast werk en school).

 7. Bij ons komen ze volgende week glasvezelkabels leggen, en dan moeten we ons er ook in gaan verdiepen.

 8. Ik vind dat best veel. Ik heb een mobiel abonnement van Ben van € 11,-. TV en internet had ik via KPN en daar betaalde ik € 68,- euro per maand voor. Ik ben (toevallig gisteren) overgestapt naar T-mobile (omdat ik van iemand hoorde dat het goed werkt). Ik krijg nu gratis 1000 MB erbij op mijn mobiele Ben abonnement. En ik betaal bij T-mobile nu € 45,- per maand maar de eerste 8 maanden betaal ik maar € 25,-. De overstap ging ook goed. Jammer dat T-mobile niet werkt bij jullie…

 9. Ik heb alleen internet en een gsm abonnement. Voor internet betaal ik rond de 30 en gsm 15. Die laatste heb ik onlangs gewijzigd. Dat leverde mij een besparing op van 60 euro per jaar. Wat mooi is.

 10. Hier geen vaste telefoon meer.
  Innternet en tv, bij online.
  De kabel gaat eruit, iedereen moet over op glasvezel, hier in DH dan.
  Eerste halfjaar 34 pm en daarna 50.
  Is prima, en allebei een klein mobiel abonnement bij Tele2.
  Nooit problemen gehad met overstappen.

 11. Naast het vergelijken heeft men soms onnodig hoog internet en diverse tv pakketten die niet nodig zijn. Op die manier kun je blijven bij je provider maar bespaar je ook meteen.

 12. Mooi artikel Nicole! Ik heb het gelijk aan mijn man gevraagd, ik betalen veel meer. Maar dat komt omdat we echt het snelste internet willen xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.