Deurrubber Ariston: oven rubberkapot

oven rubber

Het deurrubber van onze Ariston oven is kapot. Binnen twee jaar moet we het oven rubber vervangen!

Dus we namen contact op met Superkeukens die ons de oven had verkocht. Zij verwezen ons door naar Ariston zelf. Bij Ariston meldden ze meteen:

‘Op dat soort dingen zit maar 3 maanden garantie!’

Dat betekende dus dat we kosten moesten maken.

Reparatiekosten oven rubber

Mijn eerste reactie was: ‘Laat dan maar zitten.’ Maar ja, volgens mij moet je zo’n deurrubber toch wel hebben. Zonder zo’n deurrubber schijnt de warmte door de deurranden te vloeien en gebruikt de oven dus meer energie.

Huiverig vroeg ik aan wat voor kosten ik moest denken.

 • Voorrijkosten 61,00
 • Arbeidsloon 13 euro per 15 minuten
 • Dan natuurlijk het rubber, prijs ?

De monteur kon pas over een week. Maar ja, ik zag geen andere optie.

Deurrubber zelf vervangen goedkoop alternatief!

Maar vandaag kreeg ik een idee: zouden we dat deurrubber zelf niet kunnen vervangen? Zo moeilijk ziet het er namelijk niet uit. Het zit in de deur geklemd met haakjes. Dat kan ik zelfs nog wel. Dus googlede ik: ‘Ariston oven rubber kapot’. En er ging een wereld van onderdelenwinkels voor me open. De prijzen varieerden van 14,95 voor universele deurrubbers tot zo’n 40 euro voor deurrubbers voor de merken.

Probleem was toen om het juiste deurrubber te vinden voor ons model oven. Want uiteraard vond ik modellen voor alle mogelijke ovens behalve ons model! Waarom hebben wij toch altijd net een model dat niet meer bestaat?!

Namen voor deurrubber oven

Wat de zoektocht ook moeilijker maakte is dat er heel veel verschillende benamingen zijn voor ‘dat rubberen dingetje vooraan in de oven’.

 • Afdichtingsrubber
 • Deurrubber
 • Ovendeur rubber
 • Oven glas afdichting
 • Ruitrubber oven
 • Oven rubber

En in de diverse online onderdelenwinkels stond het oven rubber opgerold op de foto. Dus ik kon niet zien of het van die haakjes had, zoals die van ons.

Deurrubber gevonden!

Uiteindelijk vond ik na veel gezoek een deurrubber voor óns model oven bij Online onderdelenshop. Het kosttte 26,87 + 6,95 verzendkosten = 33,82. Een andere optie was om het oven rubber te laten bestellen door de plaatselijke onderdelenwinkel. Maar dan was ik duurder uit.

Ik bestelde de deurrubber op woensdag, en hij kwam op vrijdag aan. Toen was er even een spannend moment, of het wel de goede was. Ik had natuurlijk wel uitgebreid gecontroleerd of de deurrubber geschikt was voor ons type oven, maar je zult maar net 1 lettertje verkeerd zien! Maar gelukkig, hij paste perfect.

Ik voel me net een monteur, en ben erg trots op mezelf. Mijn eerste impuls was om hulp in te schakelen, maar uiteindelijk heb ik het veel goedkoper zelf kunnen oplossen. Dat kan natuurlijk niet altijd, maar ik ben blij dat het in dit geval lukte. De monteur had me in totaal zo’n 107 euro gekost. Dus ik heb 74 euro uitgespaard.

Noem mij maar Bob de Bouwer

Ik voel me net Bob de Bouwer! Kunnen we het maken? Nou en of! Zie hier het resultaat van mijn werk!

deurrubber

Roze pijl wijst naar de nieuwe deurrubber!

Rubber oven vervangen met Huisvrouw Power!

Ik ben toch wel een uur bezig geweest met het internet afschuimen op zoek naar een goedkopere oplossing dan de monteur laten komen. Wat maar weer eens bewijst dat je als Huisvrouw wel degelijk geld kunt verdienen. In dit geval 74 euro. Niet slecht voor een uurprijs!

Hoe ga jij met mankementen van apparatuur om?

14 Comments

 1. Ernie
 2. nada surf
 3. Johmar
 4. Amber

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh