Reacties

Marktplaats versus Tweedehands winkel — 18 reacties

 1. Hm ik vind het zelf nooit zo in die tweedehandskleding winkels, er hangt zo veel en hier iig zo wanordelijk dat ik het er echt niet kan vinden.
  En inleveren van kleding die zij dan verkopen waarbij je een deel van de opbrengst krijgt daar heb ik het geduld niet voor om dat te regelen, geef de te kleine kleding van de kinders wel door aan anderen, als ik opgeruimd heb, moet het het liefst meteen weg en uit mijn systeem en huis ook :-)

  • Ik moet zeggen dat de twee tweedehands winkels die ik zag best heel netjes waren. Het leek daar wel op een gewone winkel. Maar wat me zo tegenviel is het hoge percentage dat ze rekenen voor ingebrachte kleding. Super jammer.

 2. Mijn ervaring bij marktplaats is dat je de meeste dingen wel verkocht krijgt, voor 'n redelijke prijs. Echter je moet wel GEDULD hebben!!. Daarbij is het misschien nog niet écht de tijd om UGGS te kopen, nog eventjes wachten op slecht weer. Zorg ook dat duidelijk is dat het de échte zijn. Er is teveel nep op MP te koop.

 3. Wat jammer dat je echte Uggs koopt. Het is inmiddels alweer een tijdje bekend dat Uggsproducenten zorgen voor enorm veel dierenleed. Zoek maar eens op Google onder Uggs dierenleed (alleen als je een sterke maag hebt). Gelukkig zijn er ook minder slechte alternatieven, die meestal ook nog goedkoper zijn. Hoop dat je daar volgend jaar voor kiest!

  • Aangezien ik de meeste dierenorganisaties totaal onbetrouwbaar vind, heb ik geen behoefte om hier op te googlen. Ik denk al te weten welke selectieve beelden/berichten je hier op zult zien.

  • Als ik nu jou eens 'n paar dagen met 'n filmcamera ga volgen, kan ik na afloop 'n paar prachtige "pauline's " neerzetten, zoals:
   1) Pauline, het grootste gevaar op de weg van nederland
   2) Pauline, de grootste a-so van Nederland
   3) Pauline, de heilige waar moeder Theresa bij zou verbleken.

   Alledrie niet in scene gezet, wél ontzettend selectief!!

  • Wat ben je fanatiek, heb je aandelen? ;)

   Mag ik toch niet hopen dat ik me elke paar dagen gedraag als de grootste aso van Nederland, of een gevaar op de weg.. En dan nog, het slecht behandelen van dieren is niet iets wat je overkomt, dat is een keus, een foutje in het verkeer maken overkomt iedereen wel eens. Het bewust en actief doen is een heel ander verhaal (en daar zal je mij dus ook niet op betrappen).

   Ik vind het een beetje een vreemde discussie worden als ik eerlijk ben. Ik heb helemaal niks tegen jou (of wie dan ook) persoonlijk. Maar ik krijg als reactie dat ik ook heus wel eens slecht ben. Heb je mij horen beweren dat ik nooit fouten maak dan? En dan nog, wat hebben mijn fouten en leerprocessen te maken met deze schoenen?

   Ik geef alleen aan dat dit type schoenen er bekend om staat dat het niet diervriendelijk geproduceerd wordt. Net zoals dat bijvoorbeeld Nike jarenlang bekend stond om kinderarbeid. Reden om dat merk dus te boycotten. Stemmen met de voeten. En als jij dat niet nodig vindt, prima. Maar ik wijs mensen er gewoon op. Als je er niet op gewezen wilt worden, google je toch gewoon niet?

 4. Tja en misschien wachten er ook veel mensen op de sale. Ik heb in januari drie paar echte uggs besteld bij van Assem. Alledrie 50% korting. Gekozen welk model ik wilde houden en andere twee paar terug gestuurd. Mijne waren van €180 voor €90. Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat je ze verkoopt via Marktplaats. Misschien ebay proberen.

  • "zere bekjes" is 'n ziekte die ook gewoon in Nederland voorkomt en besmettelijk is, binnen no-time is je hele kudde aangetast.
   Ook maden zijn 'n groot probleem in Nederland, wat gedeeltelijk is te voorkomen door het couperen van de staartjes, als ze nog jong zijn. Jammer genoeg is dit door dierenorganisaties niet meer toegestaan. Ik zou de tegenstanders eens een paar keer 'n schaap laten behandelen wat aangetast is door maden, deze wonden kunnen écht verschrikkelijk zijn, hier moet je écht 'n sterke maag voor hebben. Veel van deze wonden waren te voorkomen door het couperen van de staarten, 'n peuleschil vergeleken met de ellende van maden. Ook kun je tijdens het lammeren veel sneller eventuele problemen signaleren en dus ingrijpen.
   De foto's zijn inderdaad verschrikkelijk om te zien, maar zolang ik het hele verhaal erachter niet weet, ga ik hier zeker niet over oordelen. Ik kan niet zien of dat schaap waar in is gesneden wel of geen verdoving heeft, ook zie ik niet hoe de toestand van de huid is vóór de ingreep. Wij leerden altijd, zorg dat de wond weer gaat bloeden, al de rotzooi eraf halen, dat bevorderd de genezing.
   De meeste schapen worden goed behandeld, aangezien slechte behandeling vaak méér geld kost!!!

  • Eigenlijk wil ik deze discussie helemaal niet aan gaan, omdat deze site daar helemaal niet voor is. Maar toch kan ik het niet laten om te reageren.

   Wanneer een schaap en zijn omgeving goed schoon gehouden en verzorgd wordt (goed scheren, schaap ontwormen, goede voeding en dus minder dunne ontlasting) zal de kans op maden veel kleiner worden. Maar ja, dat is lastig in de intensieve veeteelt. Gelukkig zijn er voor noodgevallen ook medicatiemogelijkheden, maar dan moet je er wel snel bij zijn en je dieren goed in de gaten houden.

   Jij pleit voor preventieve amputatie. Dat lijkt me niet meer van deze tijd.

   Nog een keer dezelfde vraag dan maar.. Heb je aandelen?

  • Aan m'n bankrekening te zien, heb ik géén aandelen ;) .
   Tegenvraagje: Heb je ooit zélf schapen gehad??

  • Wat ik met de eerdere post (over de verschillende "Pauline's ) wil zeggen is dat door montage én vooral maar lang genoeg filmen je overal iets "passends" kunt maken. Ook jij en ik gedragen ons wel eens a-sociaal, onbewust en niet zo bedoeld.
   Ik ken veel boeren, proffesionele én hobbyboeren. Ik kan me niet herinneren dat ik bewuste dierenmishandeling ben tegengekomen. Maar net zoals jij en ik in het verkeer wel 'ns een fout maken, worden ook door boeren (inschattings)fouten gemaakt.
   Wat betreft de maden, zo'n 15/20 jaar geleden kwam je in de krant als je 'n schaap met maden had, nu kom je in de krant als je het jaar doorgekomen bent zónder deze ellende. De schapenrassen zijn hetzelfde gebleven, ook de verzorging. Zélfs hobbyboeren, met maar 'n paar schapen, ontkomen er bijna niet aan.
   Dus binnen 'n paar dagen heb ik een hele film vol met de meest vreselijke wonden, allemaal dierenmishandeling?? Als ik het 'n beetje goed monteer, kan ik wel 'n discussie op gang brengen, dat hobbyboeren hun dieren allemaal verwaarlozen en laten creperen. Voor het "mooiste" effect laat ik natuurlijk alleen de rampbeelden zien, de perfect gezonde dieren (grote kans dat ook zij eerder als eens maden hebben gehad) laten we dan buiten beschouwing
   Dát wil ik er mee zeggen. (PS. zo'n 25 jaar lang zelf schapen gehad, door de steeds verstikkender regelgeving zijn we er mee gestopt, wat ons nog steeds spijt :( )

 5. Ik denk dat we dit onderwerp maar beter kunnen laten rusten. Ik kan me voorstellen dat jij met jouw achtergrond hier anders naar kijkt dan ik, met mijn achtergrond. We zullen niet nader tot elkaar komen ben ik bang. En dat hoeft ook niet, statements zijn duidelijk ;)

  (En ja, ik kom uit een boerenfamilie en ja ik ben vegetarier :) )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder