Reacties

Zelfreinigende oven: hoe werkt dat? — 66 reacties

 1. Ik heb zo een pyrolyse oven. Ik vond het niet echt een succes dat schoonbranden. De meeste vlekken bleven gewoon zitten. Bovendien moet je de hele oven leeg halen want rekjes, zoals die waar je bakplaat op rust, kunnen niet tegen de hoge temperatuur.

 2. Dit is helemaal nieuwe voor mij, moet je nagaan wat een huisvrouw ik ben haha. Ik moet zeggen dat sinds ik een nieuwe keuken heb, mijn oven op de een of andere manier mooi schoon blijft.

 3. Ik ga de methode met vuurvast schaaltje en schoonmaakazijnwater zeker proberen, want dat met die waterlade werkt helemaal niet. Tot nu toe deed ik het schoonmaken gewoon met de ovenreiniger van HG. Werkt ook prima.

 4. ik durfde dat niet aan: een zelfreinigende oven...ik kon mij gewoon niet voorstellen dat dat goed zo gaan. De methode van een schaaltje water met soda werkt over het algemeen prima. is er echt een keer een cake de pan uit gerezen, dan pak ik de oven schoonmaker van het Kruitvat, ooit door de consumentenbond als beste getest.. ( kost 2 euro)

 5. Ik zet inderdaad wel eens een bakje met water en bijvoorbeeld een citroen erin. Verder heb ik zo'n velletje wat je onderin kunt leggen, dat scheelt ook een hoop viezigheid.

 6. Handig! Ik ben zo te lezen niet de enige met een oven die wel schoongemaakt kan worden haha. Ik ga gelijk even een laagje groene zeep aanbrengen en dan morgen met een bakje water en citroen opwarmen. Zo wordt ie schoon én ruikt 'ie lekker. Ik geloofde nooit zo in dat citroen verhaal, maar toen ik het een keer probeerde bij m'n airfryer was ik om.

 7. Ik heb gen ervaring met zelfreinigende ovens. maar dat schaaltje met schoonmaak azijn heb ik altijd al eens willen proberen. De mijne is bijna aan een grondige schoonmaakbeurt toe (voel ik daar een blogpost idee naar boven borrelen?)

 8. onlangs zijn diverse papegaaien overleden door de dampen die vrijkwamen na de procedure, Zelfreinigende oven.
  curt peters meldde dit op 11 febr 2019

  Als je vogels in huis hebt, is dit een dodende handeling.

 9. We hebben een zelfreinigende oven, ideaal. Alles wordt verast.
  Maar zoals op het filmpje, moet je het niet doen. Alles moet uit de oven, rekjes, platen en geleiders. Dan komt het wel goed. Lees gewoon goed de gebruiksaanwijzing.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder