4 Axolotls, nee wacht, nu zijn er 2

Axolotl in da house

Ik heb de grootste moeite om de naam te onthouden: Axolotl.

Eerst bleef ik hangen op Tamagotchi, en toen ik daarvan af was dacht ik dat ze Aristotle heetten. Dat laatste is ongetwijfeld ingegeven door mijn omgang met mijn filosofiegroepje.

4 Axolotls gekregen

Mijn jongste zoon heeft een vriendin die Axolotls heeft. Vervolgens leek mijn zoon dat ook wel wat. Hij kocht een aquarium investeerde in een aantal plantjes, en nu hebben we 4 Axolotls in huis.  Gratis gekregen van die vriendin. Op Wikipedia las ik dat Axolotls salamanders zijn.

Eerlijk gezegd vind ik ze doodeng.

Zoek de Axolotl

Het goede nieuws is dat de Axolotls die mijn zoon gratis kreeg zo intens klein zijn, dat je ze amper kunt zien. Ik heb een tijdje in het aquarium staan turen, en dacht toen een soort kleine mier te zien. 'Is dat 'm?' vroeg ik aan mijn zoon, en die knikte bevestigend. Mijn zoon heeft ze in een heel vroeg stadium van ontwikkeling gekregen zullen we maar zeggen. Hieronder de foto die mijn zoon later maakte:

axolotl

Nu zie ik er inderdaad twee!

En toen waren er nog maar twee

Mijn zoon kreeg zijn vier Axolotls op vrijdag. Op de daaropvolgende maandag kwam hij met een sombere mededeling:

'Er zijn er nu nog maar twee. Eentje is dood, en een andere zie ik nergens meer.'

Het schijnt dat Axolotls niet te beroerd zijn om elkaar op te vreten, dus het is best mogelijk dat er daarom nog maar twee zijn.

Nu zijn we in afwachting van hun groei.

Zodat we ze ook kunnen zien.

Similar Posts

19 Comments

  1. Ohhh, het is niet leuk. Maar ik moet hier echt heel hard om lachen! Zoals je het beschrijft. Geweldig! Ik hoop met je mee dat de overgebleven exemplaren wat groter groeien want ik vind ze best schattig om te zien.

  2. Deze Mexicaanse salamandersoort Axolotl is echt al een trend aan het worden en ik heb ze ook eens bij vrienden gezien. Wat ik zo bijznder aan dit diertje vind is dat hij organen en ledematen opnieuw aan kan laten groeien. Wordt er toevallig bijvoorbeeld een been afgebeten of mocht deze afscheuren is dit geen probleem want na een bepaalde tijd zijn ze helemaal weer aangegroeid. Wel is het zo dat men deze niet bij zeer agressieve aquariumgenoten moet worden gehouden want ja ze kunnen maar zelden goed met andere diersoorten samenleven. En ik weet van die vrienden dan ook dat als ze niet genoeg calorieën binnenkrijgen omdat ze niet zoveel eten als ze willen en vooral als ze nog vrij jong zijn dan zullen ze zich wenden tot wat er om hen heen is, inclusief hun broers en zussen. En dat kan dus gebeurd zijn.

  3. Ze zouden zo bij Fantastic Beasts (Fabeldieren) kunnen rondwandelen.
    Ik vind de volwassen versie (bovenste foto) er wel schattig uitzien!
    Fijne avond!

  4. Ze kunnen best nog groot worden, tot wel 30 centimeter. Kunnen ze eigenlijk niet beter niet in gevangenschap leven?

  5. O wat leuk! Of ben ik de enige die zo reageert? Ik heb salamanders in ons vijvertje en als je ze ziet bewegen in slow motion, dat is zo tof. Als ze elkaar opeten dan heb je er in no time geen last meer van :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.