Reacties

De inflatie van de handtas! — 56 reacties

 1. Ik heb meerdere handtassen, maar ik gebruik maar één hiervan. Volgens mij kostte deze rond de 50 euro. Bij uitjes met mijn kids (naar de speeltuin, dagjes weg of winkelen) gebruik ik altijd mijn rugtas. Dat vind ik een stuk praktischer.

  • Een rugzak heeft inderdaad als voordeel dat je je handen vrij hebt.

   Hoe komt het dat je die ene handtas gebruikt en de andere niet Mama Lifestyle?

 2. Ik heb twee kleine (een bruine en een zwarte) handtasjes voor gelegenheden (theater, uitgaan e.d.) en een (wat grotere, 20 bij 30) rode voor 'dagelijks gebruik'
  Natuurlijk vindt zo'n ontwerper dat we meer tassen moeten kopen: A H vindt ook dat we meer produkten in zijn winkel moeten kopen!

  • Ik kreeg toch ook wel het gevoel dat het de beste man echt aan het hart ging, en dat hij het echt oncharmant vindt zoals Nederlandse vrouwen er bij lopen met hun lelijke, praktische tassen.

   Drie tassen lijkt me een mooi aantal!

  • Ja, dat heb ik ook. Net zoals ze zeggen: 'Van een mooi bord kun je niet eten,' zo heb je ook niets aan een mooie maar onpraktische tas vind ik.

 3. Ik heb een enorme tassen tic, en heb er ook heel veel van groot naar klein en van riet naar leer. in allerlei kleuren. Vaak pas ik mijn tas ook aan bij mijn kleding. Dat sommige tassen niet practisch zijn neem ik dan ook voor lief. Als ik het zo opschrijf klinkt het best heel bizar maar het is echt een zwakke plek van mij.

  • Jij bent een vrouw naar het hart van de tassenontwerpers Adrienne! Het is fijn dat die er ook zijn. Leuk dat je je tas echt aanpast aan je kleding!

 4. Ik geloof dat ontwerper Marck het nou nét omdraait. Ik zou zeggen: "Een tas is meer dan een accessoire, het is een nuttig ding".
  Zelf houd ik ook van mooie tassen. Voor mij alleen echt leer. Omdat die nieuw zo duur zijn, tik ik ze graag voor een prikkie op de kop bij de kringloop!

  • Echt leer vind ik ook echt iets hebben. Ik wilde daarom een tijdlang graag zo'n Cowboy Bag, maar die woog leeg al hartstikke veel. Dat vond ik dus ook niets.

 5. Ik heb er 1, bijzonder praktisch (zelfs diefstalbeveiligd, van packsafe). wel neutraal zwart, dus op veel plekken mee te nemen.
  Ik had allerlei "leuke tasjes" voor uitgaan enzo. En die heb ik van de winter weggegooid, want ze lagen al meer dan 5 jaarop zolder te verstoffen, zonder dat ik ze gebruikte. Want niet praktisch. Daar heb ik blijkbaar erg de schurft aan.
  Ik ben voor een NL vrouw al bijzonder praktisch ingesteld......

 6. Ik heb een tas die ik meeneem naar de supermarkt een met een lange hengel om dwars over de schouder te dragen en verder heb ik er een paar in verschillende kleuren die bij schoenen passen en mijn lievelingstas is een rode met Elvis op die ik in Memphis gekocht heb ,die heb ik op de laatste dag daar gekocht ,die zag ik elke dag hangen in het winkeltje van het Elvis hotel waar we waren en uiteindelijk mocht die mee naar Belgie;;;; en daar ben ik heel zuinig op het is geen grote en er staat een mooie foto van hem op en het brengt soms een praatje op gang met vreemde mensen en dat is wel leuk.
  Groetjes uit Belgie.

  • Een schoudertas waarbij het hengsel schuin over je bovenlichaam kan is ook mijn favoriet. Ideaal vind ik die.

   De Elvis tas vind ik heel mooi klinken!

 7. Ik heb heel veel tassen maar eigenlijk is het allemaal niks meer. Ik ben nog op zoek naar een mooie handige tas. Met genoeg ruimte, vakjes, maar ook weer niet te groot zodat ik moet graaien! Ik zoek een tas die overal bij past. Ik zou er wel €100 voor uit willen geven misschien wel meer.

  • Je kunt inderdaad ook teveel vakjes hebben ontdekte ik een tijdje terug. Ik kocht toen een mooie tas bij de V&D met zoveel vakjes dat ik nooit wat kon vinden.

 8. De laatste die kocht 3 maanden geleden was 20 euro, een met veel vakken en dat vind ik voor dagelijks gebruik de handigste. Al een tijdje was ik op zoek bij de kringlopen maar kwam niets geschikts tegen en deze hing bij een drogist voor de deur en ik viel er meteen voor.

  Verder heb ik 2 mooie kleine tasjes een blauwe en een zwarte voor gelegenheden.

  En ik heb 1 kleine voor winkelen/markten die onder mijn jas schuin kan hangen zodat ik handen vrij heb en hij verstopt zit

  • Dat is ook nog een slimme methode inderdaad: een kleine tas onder je jas dragen tegen zakkenrollers e.d. Dan maakt het ook niet uit of hij mooi is eigenlijk.

 9. Na de Marie Kondo wervelwind heb ik er nog maar twee. Ik had er denk ik tien of zo.
  Maar ik nam ze nooit!
  Ik heb er één uit Italië mee gebracht van 40 euro in echt leder.
  En nu heb ik een leuk mode-dingetje van 25 euro erbij.
  En ik mag nu even geen handtassen kopen van mezelf (en Marie)

  Zo' mega dure handtas zal ik nooit kopen. Ik besteed mijn geld liever aan iets anders.

  • En ze is echt héél mooi!
   Neen, ik mis mijn tassen helemaal (nog) niet.

   Tot nu toe ben ik echt tevreden met het Marie Kondo effect hier in huis.
   Het is zoveel meer "zen" - ik ga er vast nog over blogger ;)

 10. Ik heb redelijk wat tassen, maar gebruik ze nooit :o. Tijdens de werkweek loop ik altijd met mijn laptoptas (of telt deze ook :p ) rond en heb ik echt geen zin om daarbij nog eens handtas mee te sleuren. En in het weekend loop ik vaak met een luiertas rond te sleuren.

  Ook sorry, sommige tassen zijn gewoon veel te duur voor wat het is. En je betaalt enkel gewoon voor de naam niet voor de kwaliteit.

  • Voor de naam betalen vind ik ook niets. Sterker nog, ik vind het vaak heel lelijk als er een zichtbaar label op een tas zit. Ik wil dat liever niet.

 11. Echt mooie tassen, daar geef ik wel wat aan uit. Maar in de praktijk gebruik ik liever goedkope tassen, omdat ik bijvoorbeeld veel meeneem naar mijn werk. Soms denk ik er wel eens over om gewoon een koffertje mee te nemen. Da's veel praktischer.
  Een echte handtas is niet praktisch inderdaad. En eerlijk gezegd is het ook heel lekker om zónder tas op straat te gaan. Gewoon alles wat je nodig hebt in de zakken van je jeans :) Heerlijk. Mannen lukt het ook, dus waarom vrouwen niet? :P
  Eén van mijn eisen is altijd dat er minimaal een boek in mijn tas moet passen. Gelukkig heb ik ook veel kleine boekjes :P

 12. Ik hou van mooie leren tassen. Veel geld geef ik niet aan zo'n tas uit. Mijn favoriet heb ik in een tweedehands winkel gekocht voor 15 euro !
  Liever een mooie uit de kringloop dan een nieuwe tas van kunstleer. Een tas moet wel praktisch zijn en overdwars te dragen.

 13. Ik denk dat een tas nog steeds een goede investering is. Het ligt eraan welk merk je koopt. Voor mij is een tas ook gewoon een handig voorwerp om spullen mee te nemen en wat in kwijt kan.

 14. December 2012 was ik in New York endaar kocht ik een zwarte leren tas voor ik meen 60 dollar .
  Die heb ik 3 jaar lang dagelijks gebruikt en die was nu echt "op " .
  Maar het viel niet mee om een nieuw exemplaar naar mijn zin te vinden ; nIet te groot , niet te klein , draagbaar over de schouder , veel vakjes en ritsen en een mooie kleur ...
  In maart was ik in Nieuw Zeeland en op de laatste ochtend zag ik in een tassenwinkel HET perfecte exemplaar , maar hij was, omgerekend, ruim 100 euro !!
  Heb nog nooit in mijn leven zo'n dure tas gekocht maar ben er dolblij mee ...
  Droomde vorige week zelfs dat hij gestolen werd en in die droom zat ik er meer mee dat ik mijn mooie tas kwijt was dan dat mijn portemonee erin zat en dus ook weg was , pfff !
  Verder bezit ik nog 2 kleine beschaafde tasjes , gekocht toen 2 van onze kinderen vorig jaar gingen trouwen , passend bij mijn outfits .
  Ik heb een vriendin die echt tassengek is en er heel veel heeft , maar nooit dure exemplaren koopt en dus vaak wisseld .
  100 euro was voor mij persoonlijk wel echt het maximum , al zie ik wel dat het een prachtige kwaliteit leer is met een mooie afwerking . Geen spijt van dus !

 15. Ik zie ze dus echt als een verlengstuk. Heb best wel wat tassen, maar geen gevalletje van de markt. Wat de meesten met schoenen hebben dat heb ik met tassen.
  Ze moeten dus wel degelijk design hebben. Ik heb dus ook een tas voor de kerk, een tas voor naar mijn werk en in het dagelijks gebruik hangt het van de gelegenheid af en of het bij mijn outfit past.

 16. Ik heb een mooie, zwarte echt leren tas voor dagelijks gebruik. Ik draag hem altijd schuin zodat hij enigszins van voren hangt. Zo kan ik makkelijk tijdens boodschappen doen bij mijn portemonnee en heb ik mijn handen vrij.
  Ook heb ik nog een heel kleintje voor een feest. Ooit aangeschaft voor een bruiloft.
  Tijdens een stedentrip o.i.d. heb ik graag een rugzakje bij me omdat ik daar ook een flesje water, blaarpleisters e.d. in kwijt wil kunnen.
  Bij elke outfit een tas.....ik moet er niet aan denken steeds alles over te moeten laden....

  • Ik draag mijn tas op dezelfde manier als jij Wilma. Om dezelfde redenen: handen vrij, je kunt er makkelijk bij en ze kunnen hem niet zo maar van je schouder rukken.

 17. Voor ik kinderen had was het echt een mode item voor mij, enkel gsm en wat geld moest erin kunnen. Nu is het ook vooral praktisch, ik neem zelden of zo weinig mogelijk een extra tas mee voor de kinderen dus is mijn handtas daarop afgestemd ...

  Ik zou er veeeeel aan uitgeven :-) jaja maar ik mag niet van mijn man ;-) haha nee momenteel hebben we andere prioriteiten, helaas ;-)

  • Ik kan me voorstellen dat je liever niet nog een extra tas meeneemt. Ik heb ook bij voorkeur maar 1 tas bij me. Anders ben ik ook altijd bang dat ik er eentje vergeet of zo.

 18. Mijn tassen zijn vooral gebruiksvoorwerpen. Ik heb 1 royale tas die ik dagelijks meeneem naar m'n werk en 2 wat kleinere tassen voor als ik uitga. Voor dagjes uit waarop gewandeld of gefietst wordt heb ik een stevige rugzak.

  Ik doe jaaaaren met mijn tassen maar als ik een nieuwe nodig heb, kies ik altijd voor een neutrale kleur en kwaliteitsleer en voor een exemplaar dat ik écht mooi vind. En dan mag-ie ook gerust een paar honderd euro kosten.

  Ik ben absoluut niet gevoelig voor status, trends en merken. Sterker nog: ik koop nooit een tas (of kleding) waarvan het merk heel goed zichtbaar is. Ik heb geen zin om zelf te moeten betalen voor de reclame die ik daarmee voor de designer maak.

 19. Ik heb er twee, beide duur en van echt leer. Een ervan is ook aan te passen met accessoires in meerdere kleuren. En ook nog s heel prektisch. Nederlands ontwerp, in Italie gemaakt.
  Ik leered van mijn moeder dat je bij je schoenen altijd een bijpassende tas (en evt riem en handschoenen) moet hebben. Ik voel me altijd ongelukkig als ik om praktische redenen een tas bij me heb die niet bij mijn schoenen past. Dan is aanpassen met gekleurde hengsels of zo wel handig.
  Wanneer ik dames zie die helemaal op kleur en patron gestyled zijn, vind ik het prachtig al vind k het niet iets voor mezelf

  • Wat een leuke les van je moeder! Er zit ook wel iets in eigenlijk: tas en schoenen in dezelfde kleur.

   Wat voor merk tas is dat, waarbij je het hengsel kunt wisselen? Dat lijkt me leuk!

 20. Tja, mijn moeder vond een tas altijd echt een accessoire. Kleur moest bij je schoenen staan. Maar ze had dan weer geen geld om voor elke gelegenheid en bij elke schoen een tas te kopen. Dus én netjes, én praktisch. Niet te doen.

  Ik heb een heel klein tasje voor als ik uit ga (naar pretpark met de kinderen, uit eten met man, feestjes..) voor sleutel,gsm en hoogstnoodzakelijke. Verder heb ik zo'n enorm grote slobberbag van leer waar alles in past (en je nooit iets kunt vinden wegens té groot)

  • Maar eigenlijk vind ik wel dat een tas ook gewoon een mooi accessoire moet zijn. Ik zag laatst bij iemand een knalgele leren van kroko print, best nog aardig ruim. Die moest ik hebben, vond ik. Ben helaas vergeten te gaan zoeken in de winkels...

 21. Ik gebruik al een hele tijd een middelgrote tas die ik bij de kringloop heb gekocht, was echt als nieuw. Heel praktisch, beetje langwerpig zodat ik niet zo diep moet graaien en zoeken voor mijn spullen. Bruin naturel zacht leer, dus kan bij alles. Ik vind het altijd zo'n gedoe als je meerdere tassen gebruikt en steeds de boel over moet pakken.

 22. Ik heb 1 tas. Deze ligt redelijk lekker om de schouder als ik deze schuin om doe. De tas is praktisch. Mijn portemonnee, telefoon, agenda, deodorant, zakdoekjes, sleutels, pen, notitieblokje en medicijnen passen erin. O ja, ik heb er ook een vouwtasje in zitten.

  Wel hebben al mijn tassen die ik ooit gekocht heb een rits en een flap over de rits.

  Ga ik een dagje weg. Dan gaat er al gauw een wat grotere rugzak mee omdat er dan naast eten en drinken voor mezelf ook eten en drinken voor mijn (hulp)hond mee gaat. Dan heb ik aan een schoudertas/handtas niks meer.

  En we zouden dan meer oog moeten hebben voor het design van de tas. Maar daar ben ik te nuchter voor. Ik kan me er geen voorstelling bij maken wat het met iemand doet om een bepaald merk tas te hebben van een paar honderd euro. Misschien te nuchter en te praktisch ingesteld?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder