Reacties

Is appeltaart gezond: kan het je portie fruit vervangen? — 10 reacties

  1. Ook misschien niet echt supergezond maar ik maak vaak een appelcrumble dan maak ik een topping van 100 gram tarwebloem, 100 gram havermout, 75 gram boter. De boter op kamertemperatuur laten komen en dan vermengen met de havermout en de tarwebloem. Appels schillen en bestrooien met wat kaneel en wat honing en de crumble eroverheen. Oven op 180 graden en ca. half uurtje in de oven. Je kunt er ook allerlei ander (diepvries) fruit zoals blauwe bessen, frambozen, kruisbessen, peren voor gebruiken of een mengsel. En zelfgemaakt is denk ik beter dan alle ultra bewerkte producten uit de supermarkt.

  2. Ik zou doen: appel in stukjes en geprakte banaan mengen met havermout, kaneel en evt wat rozijnen. Beetje havermelk eventueel. Ik denk dat het recept van chatgpt niet erg lekker wordt 🙈

  3. Appeltaart kan geen fruit vervangen, net zoals sinaasappelsap of een smoothie ook geen fruit vervangt, veel, zo niet bijna alle, goede eigenschappen van fruit verdwijnen als je het verhit of perst.

    Aan de andere kant past een ongezond / minder gezond voedingsmiddel met mate weer wel in een gezond voedingspatroon.

  4. Ooit heb ik gehoord (maar of het waar is, weet ik niet) dat je nog beter slagroomtaart dan appeltaart kunt eten. En aangezien ik appeltaart uit de supermarkt niet lekker vind, neem ik dus ook liever op een feestje geen appeltaart. Tenzij de taart gebakken is door de gastheer of -vrouw, want dan vind ik 'm meestal heerlijk!

  5. Helaas, geen gezond recept hier. Gisteren toevallig nog een stukje appeltaart op. Zo af en toe is dat helemaal niet erg. Ik krijg er in elk geval een blij gezichtje van.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>