70 x Verpakkingsvrij boodschappen doen bij Albert Heijn

verpakkingsvrij boodschappen doen

Verpakkingsvrij boodschappen doen?

Op nu.nl las ik dat je in zo’n 50 grote Albert Heijn filialen voortaan verpakkingsvrij boodschappen kunt doen!

Je kunt er potten en zakjes vullen met maar liefst 70 producten via een ‘dispenser’. Zoals ontbijtgranen, broodbeleg, pasta, rijst, thee, noten etc. Dit heeft in theorie twee voordelen: je hebt nooit teveel, en er is minder afval.

Er is in totaal 6 meter aan dispensers.

Verpakkingsvrij boodschappen doen bij AH: stappenplan

 1. Ga met een herbruikbare zak of pot en naar AH. Of koop er ter plekke eentje.
 2. Weeg de pot voordat je er wat in doet.
 3. Vul de zak of pot.
 4. Print een barcode en scan die bij de kassa en betaal.

Verpakkingsvrij boodschappen doen: gedoemd om te falen?

Terwijl ik me probeerde voor te stellen hoe dat zou zijn, gleden mijn ogen omlaag naar de reacties. Ene PeterF schrijft:

‘Bij de (franchise)AH bij mij in de buurt hebben ze het een half jaar volgehouden met dispensers voor allerlei soorten hagelslag. Het was een bende en er stonden áltijd gevulde bakjes (de lege stonden ernaast voorzien van barcode) die de klanten vervolgens toch niet kochten. Waarschijnlijk omdat hun jengelende kinderen het óók wilden doen.’

Andere zorgen zijn hygiëne, morsen en de houdbaarheidsdatum.

Hieronder zie je de dispensers:

Toch zijn er ook mensen die het het initiatief van AH voor verpakkingsvrij boodschappen doen goed vinden.

Lees hier het artikel.

Leestips

Wat vind jij van verpakkingsvrij boodschappen doen m.b.v. dispensers en een pot?

Similar Posts

20 Comments

 1. Ik las net hetzelfde artikel en de reactie van de hagelslag viel mij ook op. Toch hoop ik stiekem dat dit concept een succes wordt en kan worden uitgebreid naar de Albert Heijn in België. Ik ben zelf voorstander van verpakkingsarm winkelen en ben enorm enthousiast dat een gewone supermarkt hiermee ook aan de slag wil gaan.

 2. Ik kan me goed voorstellen dat het een zooi wordt. Je hebt teveel mensen die het allemaal niets kan schelen en het maar laten. Ik vind het een mooi initiatief, maar of het de juiste uitvoering is, zal moeten blijken. Anders krijg je weer ouderwetsen kruidenierswinkels, waar je gewoon aan de balie vraagt om je versgetapte eten.
  Was vroeger alles zo gek nog niet :)

 3. Bij de eko supermarkt hebben ze dispensers voor noten en ontbijtgranen en dergelijke. Die doe je in een papieren zakje en weeg je zelf af. Heb er nog nooit geknoei gezien.

 4. Lijkt mij een goed idee. Maar is het ook haalbaar? Ik wil dit wel eens uitproberen. Hopelijk hebben ze dan ook lactosevrije producten er in. Mag je de potten dan opnieuw gebruiken? Anders zit je thuis weer met een hoop afval.

 5. Misschien moeten we gewoon al wat minder gaan kopen, dat scheelt ook al een hoop.

  Love As Always
  Dimario

 6. Ik vrees ellenlange files bij de dispensers. En er mist uiteraard de ingrediëntendeclaratie en houdbaarheidsdatum.

 7. Ik ben nog een beetje sceptisch. De winkel ligt bij mij in de buurt, dus ik zou het kunnen proberen. En dan blog ik erover, natuurlijk. Dus….misschien.

 8. Het leek mij een mooi plan, maar ik bedenk nu dat de paar dingen die je bij ‘mijn’ AH zelf kon vullen inmiddels ook verdwenen zijn. Misschien dus toch inderdaad in de praktijk niet zo handig?

 9. Ik vind het concept geweldig. Het zal afhangen van ‘de mens’ of het lukt of niet. Als iedereen hier proper mee omspringt dan zodat alles hygiënisch blijft. Ik ben alvast fan!

 10. Ik vind het wel een goed plan. Maar inderdaad; een beetje jammer dat niet iedereen daar even goed mee om kan gaan. Maar goed, dat geldt voor alles in de supermarkt. Hoeveel mensen zijn er niet die iets wat ze toch niet willen gewoon ergens in een ander rek proppen?

 11. Vraag me dan af hoe ze het doen met de info over wat erin zit? De ene hagelslag is zeker de ander niet. Denk niet dat ik er snel mee in aanraking ga komen, het is mijn winkel niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.