Reacties

Geen gratis plastic zakjes meer bij AH! — 14 reacties

 1. Plastic zakjes krijg je in België al heel lang niet meer. Er liggen wel (gratis) papieren zakjes bij de groenten en het fruit.
  Ik vind het wel jammer want die zakjes van AH pasten net in het vuilnisbakje van onze badkamer.

 2. Wij maken al een hele tijd gebruik van deze nylon zakjes. We hebben er destijds vrijwel niets voor betaald toen ze werden ingevoerd bij Appie. Je moet er alleen aan denken om ze mee te nemen als je gaat.

 3. Gewoon los. En dan na de kassa gaat alles in een grote canvastas. Ik was thuis toch alles goed dus het hoeft niet beschermd tegen viezigheid op de band of aan de kar.

  Ik heb al zeker in geen 10 jaar een plastic tas gepakt. Ik zou niet weten waarom wel.

 4. Ik neem het meeste los mee en af en toe gebruik ik zo'n duurzaamtasje. Dat zit standaard in mijn boodschappen tas die weer altijd mee gaat in mijn rugzak. Plastic tasjes koop ik nooit, heb er wel een aantal in mijn fietstas zitten, maar die worden vaak op mijn werk weggegooid.

 5. De gratis plastic ‘hemdtasjes’ ( kende ik niet als hemdtasje) worden ook door klanten gebruikt als boodschappentasje voor de snelle boodschappen.
  Het scheelt zeker veel plastic afval. Hans

 6. Ha Nicole,

  jaja... ik ben net als jij: ik pakte nog steeds de gratis hemdtasjes.
  Maar heb inmiddels een aardig aantal duurzame tasjes, dus vanaf nu.....

  Goed bezig!
  Dagdag!

 7. Ergens vind ik het een goed idee en tegelijkertijd vind ik het soms wel heel dubbel. Ik bedoel: als ik een paprika pak bij AH, zit die helemaal in het plastic en dat geldt echt niet alleen voor een paprika...

 8. Volgens mij krijg je ze nooit helemaal weg.
  Als ze er zijn, pak ik ze ook.
  Ook al heb ik zelf meestal wat anders bij me.
  Maar ik gebruik ze voor he tonkruid uit mijn tuin.
  Dat gooi ik dan weg, en hergebruik ze daarna dan wel weer :)

 9. Nou, toevallig heb ik dit op het lijstje staan met onderwerpen om over te bloggen! Ik doe normaal gesproken boodschappen bij Jumbo. Daar hebben ze papieren zakjes liggen om kleinere dingen in te doen. Appels, bananen e.d. doe ik gewoon los in mijn tas. Gisteren was ik dus bij de Ah. En ik had sperziebonen nodig. Maar ik kon nergens papieren zakjes vinden. Toen heb ik van ellende maar zo'n netje gekocht van € 0,30. Pas later bedacht ik me dat ik een plastic zakje bij het brood had kunnen pakken want die hangen er nog wel. Ik wil best duurzaam zijn, hoor. Maar ik maak graag zelf uit hoe. En bovendien; Albert Heijn maakt genoeg winst, volgens mij. Als je dan zo graag duurzaam wil zijn als winkelketen, bied die zakjes dan gratis aan. Of voor twee cent of zo. Volgens mij ziet AH dit gewoon als lekker makkelijk verdiend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder