Reacties

Gelezen boeken bijhouden: 5 manieren! — 15 reacties

 1. Bookjournal zeker heel apart om te zien. Nooit geweten dit bestond. Ik ben geen boeken fans. Ik hou helemaal niet van. Succes met boeken lezen.

 2. Zo'n boekendagboek vind ik dus heel leuk, maar ik denk dan altijd dat het iets is waar ik nooit meer in ga kijken. Ik houd een lijstje met gelezen boeken bij in Excel, echt al jaren. Omdat ik het leuk vind én omdat ik op die manier snel na kan kijken of ik een boek al eens gelezen heb, voor ik het (weer) op de leeslijst zet.

  • Zo'n bestandje wil ik ook wel.
   Heb je een blanco versie voor me?
   Nu kopieer ik de boeken die ik gelezen heb in een mapje op mijn peecee.
   Met als gevolg dat alle boeken die ik gelezen heb er dubbel op staan :)

 3. Ik heb het nog nooit bijgehouden, vroeger niet en nu lees ik te weinig (niets) om iets bij te houden.

  Love As always
  Dimario

 4. Ja! Sinds ik weer boeken ben gaan lezen, na jaren niet lezen, ben ik ze gaan opschrijven. Ik heb een lijst in Trello. Ik vind het motiverend. Ik onthoud slecht titels, vooral van e-books. Ik lees 2-3 boeken per maand en schrijf alleen titel, auteur en datum dat ik het uit heb.

 5. Ja, ik hou het wel bij. Vooral omdat ik anders inderdaad per ongeluk een boek voor de tweede keer lees. En om voor mijn blog terug te kunnen zoeken welke boeken ik ook alweer las. Her verhaal blijft me meestal wel bij, maar de titel en auteur niet, haha.

 6. Ik houd mijn gelezen boeken bij in Goodreads. En eigenlijk alleen maar om ze een aantal sterren te geven. Er wordt vaak gevraagd of ik nog een goed boek weet. En dat weet ik kan zo een-twee-drie niet. Nu kijk ik in Goodreads en selecteer op het aantal sterren dat ik een boek gegeven heb en dan kan ik precies zien welke boeken ik het beste vond.

 7. Zekerweten dat ik dat doe, het heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik mijn tijd niet meer verspil aan en in een bibliotheek maar mijn eigen bibliotheek heb aangelegd. Ik kijk elke maand wel eens terug in mijn lijstjes zeker als ik me een boek als minder goed herinner en iemand het bejubeld.
  Mijn lijstjes staan in Evernote, ik heb ook nog een lijst met de boeken ik in bezit heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>