Reacties

Welk boek lezen? 10 Boekentips voor de zomer! — 34 reacties

 1. Met stip: Sylvia Witteman. Ik ben groot fan van haar en heb alle boeken gelezen. Nu ben ik "Magdalena" van Maarten 't Hart aan het lezen.

  • Ik vond haar laatste boek iets minder leuk. Heette dat niet iets met zeemeeuwen of zo? Maar ze heeft inderdaad een enorm humoristisch schrijfstijl : )
   Bij Pekingeend bij nacht heb ik me echt tranen gelachen.

  • Het heette toch niet "de troost van een warm visje"? Ik heb me kapot gelachen! Daarna álles van haar verslonden. Geweldig!

  • Mee eens: Sylvia schrijft zó leuk. Ik heb al haar boeken gelezen en het is heerlijk.
   Verder houd ik van mooie diepgaande romans, met humor is ook leuk ( de honderdjarige man......), maar lees ik ook graag thrillers. Tip: Michael Connelly!
   Ook verfilmd op Prime Tv: Bosch, zijn hoofdpersoon.
   Verder lidvan Thrillerlezers ( facebookgroep).....

 2. Ietjes hongerkuur van Sanne van Havelte ! Mijn moeder had de hele reeks van Sanne van Havelte, gekocht toen ze verschenen, vanaf eind jaren '40. Heerlijke boeken,ik heb ze vaak herlezen. Vooral de eerste delen (Hun geheim o.a.) spelen zich eind dertiger jaren af, zo leuk om te lezen ! Ik lees nu Magdalena van Maarten het Hart, daarvoor Ik kom terug van Adriaan van Dis. Allebei aanraders en allebei zijn het boeken over hun moeder.

  • Ik heb alle boeken van Sanne van Havelte in mijn kast staan. Ze geven echt een heel mooi tijdsbeeld ook vind ik!

   Zijn Maarten van 't Hart en Adriaan van Dis positief over hun moeder? Of is het een staaltje 'mommy bashing'?

 3. Hé heb jij De Geheime Tuin in je lijstje staan?! Ik heb precies zo'n exemplaar van het boek, lees 'm nu voor aan de kinderen. Zelf heb ik 'm niet gelezen als kind, maar ik heb wel toen ik kind was een filmuitvoering er van gezien en die heeft heel veel indruk gemaakt. Het staat in mijn geheugen geprent.
  Ik heb net De Leestip van Shelley King uitgelezen. Voor iedereen die van boeken en katten houdt :-)

  • Ja, de Geheime Tuin vind ik echt een tijdloze klassieker. Die is ook als volwassene nog mooi om te lezen.

   De leestip van Shelley King zal ik eens gaan opzoeken.

 4. Ha, Ietjes hongerkuur.... De hele serie over de families Ter Hegge en Van Eek heb ik als puber (stuk)gelezen en nog eens gelezen. Ik vond het geweldig, mijn favoriet was toch wel 'Mieks moeilijkheden'....!Zelfs de achternamen kan ik dus gewoon nog uit mijn mouw schudden hahaha
  Vorige week heb ik het Rosie project gelezen, leuk boek!

 5. Er zitten wel een paar leukerdjes tussen denk ik zo...
  Ik ga ze even opschrijven en dan zien of ik er aan toe kom...
  Gelukkig ben ik lid van de bieb, want boeken kopen dat wil ik niet meer...
  Fijne nieuwe week,
  liefs,
  Mirjam

 6. Leuk dat je allerlei verschillende boeken laat zien.
  Ik heb er een aantal genoteerd. Sylvia Witteman vind ik geweldig en haar kookboeken liggen al eeuwen naast mijn bed om zo af en toe door te bladeren.

 7. Ach, Sanne van Havelte. Heb ik ook vroeger gelezen bij mijn tante. En Rosies Project zag ik liggen zaterdag en heb nu spijt dat ik het niet gekocht heb.... Die met die schoonmoeder vind ik intrigerend. Maar voor de vakantie heb ik boeken genoeg: een kookboek over gezond eten, een boek over bloggen ;-), eentje over darmen en 4 stuiverromannetjes. Ik heb er zin in!

 8. De geheime tuin lees ik ieder jaar wel een keer! En de boeken van Sanne van Havelte staan ook allemaal hier. Ze mogen itt. vele andere boeken niet weg en ik krijg nu zin om er weer eens eentje te herlezen.

  • Oh wat leuk Bettie! Welke van Sanne van Havelte is jouw favoriet? Naast de Rozen van Hofwijck ben ik ook dol op En toen kwam Tjeerd en Ietjes' hongerkuur.

 9. De columns van Sylvia Witteman luister ik graag via Storytel. Verder lees ik sowieso heel veel, het hele jaar door. Maar om andere mensen te helpen in de zomer (nog) meer te lezen heb ik op mijn blog iedere zomer een serie ZomerLezen. Dit jaar al voor de vierde keer!

 10. Heerlijk ben ook weer aan het lezen geslagen…werkt voor mij genezend op dit moment…ik ben nu met het derde boek van de zeven zussen bezig…heerlijk even in een andere wereld…en niet in mijn eigen moeilijke wereld 🍀🙏🍀 liefs van mij 💗

 11. Al die dingen nu jij er niet meer bent van E. Spur (vertaling van a million things)

  Het is niet een typische boek voor mij. Ik ben er toevallig tegen aan gelopen in de bibliotheek en zou het zelf niet uitgekozen hebben. Het gaat over een 10 jarig meisje dat haar moeder verliest en besluit om niemand iets te vertellen. Ze probeert het alleen te redden.

  Het is geen kinderboek! (alleen voor een kleine groep dappere zeer goede jonge lezers). Het is geen luchtig zomerboek, maar zeer indrukwekkend.

  De personen zijn weken in mijn hoofd blijven zitten en ik denk nog regelmatig aan hen. Ik heb de Nederlandse vertaling gelezen. Ik ga over een paar maanden het Engelse boek kopen, ik wil het zelf hebben. Het staat op de nominatie om in mijn top tien aller tijden te komen. ( Er moet nog wat tijd overheen gaan en nog een herlezing)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>