Wie ben jij?

edwin selij
Ik doe, dus ik ben?

In zijn boek Je bent het niet, je doet het citeert Edwin Selij Jim Rohn, een Amerikaanse motivatietrainer:

'Je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je het meest omgaat.'

Ga je om met rijke mensen? Dan is de kans dat je zelf rijk wordt groot.

Ga je om met sportieve mensen?

Dan is de kans groot dat je zelf ook sportief bent of wordt. Aan de andere kant is het ook zo dat als je omgaat met mensen die ongezond leven, de kans groter wordt dat jij ook ongezonder gaat leven.

Met wie ga jij om?

Edwin Selijs boodschap is dan ook:

'Kies zorgvuldig met wie je wel en niet om wilt gaan, want hun denkbeelden beïnvloeden je en dat kan heel goed, maar ook heel slecht voor je uitpakken.'

Of zoals het spreekwoord gaat: 'Wie met pek omgaat, wordt ermee besmet.'

Lekker dan.

Ik vroeg me meteen af hoe dat dan bij mij zit.

Met wie ga ik eigenlijk om?!

Met wie ga ik om? Mijn directe dagelijkse contacten zijn vooral mijn gezinsleden. Daarnaast ben ik regelmatig in nabijheid van:

 • Mensen van mijn boekenclubje waar we zelfhulpboeken bespreken
 • Mensen van mijn filosofieboeken club
 • Groepje mensen waarmee we het Thomas evangelie lezen
 • Mensen van dansles
 • Mensen waarmee ik graag 1 op 1 koffie drink

Als ik hiervan het gemiddelde ben, wat ben ik dan?

Wie ben jij?

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik ga met diverse soorten mensen om maar ik houd afstand om me niet negatief te laten beinvloeden door negatieve gedachten en handelingen.

 2. Zo scoorde ik een keer heel goed in een psychologische test. Ik zou een academisch denkniveau hebben. Toen heb ik maar verteld dat ik werkte tussen een groep universitair geschoolden en dat daar HTS het laagst was. Op mij na, want ik ben er na de MTS mee gestopt. Had niet meer nodig. ;-)

 3. Je bent jezelf denk ik, als je daar het gemiddelde van neemt;). Wel een leuke nadenker. Je kunt namelijk ook zeggen: je zoekt de mensen op die passen bij wie je al bent. Dan is ie andersom...

 4. Daar moet ik over nadenken. Ik heb maar een handjevol goede vrienden/vriendinnen en een grotere kring van mensen die iets minder dichtbij zijn. En dat is een bont gezelschap, waar ik dan het gemiddelde van zou zijn. Hmmm.

 5. Ik sport veel, maar geen van mijn vrienden sport hahaha en ik word er ook niet minder sportief van omdat ik met luie mensen omga. :P

 6. Poeh. Ik ga weinig met mensen om dus ik moet hard zoeken naar vijf mensen in mijn omgeving. Dochter, schoonzoon, moeder, beste vriendin. Dan is de vijfde toch echt mijn ex. Jammer genoeg zijn ze dan gemiddeld niet stinkend rijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.