Reacties

Edwin Selij: Je hebt het niet, je doet het — 13 reacties

  1. Het maakt je van passief naar actief. Je kunt er iets aan doen. Dat vind ik op zich wel sympathiek. Maar of het altijd zo opgaat, ik weet het niet.

  2. Ai, ai, ai, ik word spontaan agressief van de paar dingen die ik hier lees. 'Je bent niet autistisch. Je doet autistisch.' Ehm. Dan haak ik echt af, als mensen dat zeggen. Zoals ik het hier lees, is er wel wat nuance, maar nee, dit boek kan ik beter niet lezen.
    Wel leuk dat jij zo'n boek aandraagt voor de leesclub naar aanleiding van een ander boek. Een stukje 'van het één komt het ander'.

    • Ja, inderdaad Naomi. Ik had nog nooit van deze meneer gehoord. Wat dat betreft zorgt een leesclub er echt voor dat ik mijn (lees)grenzen verleg.

  3. Was het maar zo simpel! Ik ben niet autistisch, niet chronisch depressief, ik doe het.

    Jammer dat het niet voor fysieke klachten opgaat. Ik ben niet verlamd, blind, doof, ik doe het!
    .

  4. Dan zou je niet mogen rouwen om een gestorven persoon... het feit ligt er, dat het pijn doet is ook een feit... Was het maar allemaal zo eenvoudig, een mens heeft ook gevoelens.

  5. Dat is wel heel erg kort door de bocht vind ik. En het boek wordt op de achterflap aangeprezen door Giel Beelen. Die een paar maanden geleden een omstreden, gevaarlijk en duur kruidenmiddeltje verkocht in zijn webshop wat uit de handel gehaald moest worden. Ik hoop dat niet veel mensen dat boek aanschaffen, er zijn leukere dingen te doen met 21.50. :)

  6. Van dit soort mensen krijg ik de kriebels. Alsof je autisme kan oplossen, door er een ander verhaal van te maken. Feit blijft dat autisme ervoor zorgt dat je informatie ongefilterd doorkrijgt ten opzichte van de niet-autistische medemens en dat dit voor veel moeilijkheden en stress kan zorgen als men direct antwoord van je verwacht op een vraag, terwijl jij nog bezig ben met het verwerken van die vraag in je hoofd om überhaupt erachter te komen wat die vraag precies is. Hetzelfde voor mensen met ziektes als ME en MS en noem maar op, alsof ze zelf even er een ander verhaal van kunnen maken om te genezen, leuk als je vervolgens een aanval krijgt, omdat je over je grenzen bent heen gegaan. Als hij het nou zou nuanceren naar je bent wel ziek, maar kunt daar op een negatieve manier mee omgaan of positief blijven en dan binnen je kaders er het beste van proberen te maken, dan komt zoiets al heel anders binnen. Duidelijk geen boek voor mij :) Zoals Von hierboven al zegt hopelijk kopen niet veel mensen zijn boek.

  7. Ik denk dat er wel wat in zit hoor. Niet als je het hebt over een feitelijke ziekte maar wel bij gevoel en angst. Het gaat er denk ik niet om of je het gevoel of angst wel of niet 'mag' hebben. Zijn punt is denk ik meer wat je er mee doet. Zelf ben ik bijv. bang voor kikkers. Ik weet dat, dat volledig ongegrond is. Maar toch het idee dat zo'n beest tegen je aan kan springen.. het is nooit gebeurd. Nou is het op zich niet erg maar wel als ik van zwemmen hou en dat niet meer zou doen en ook als ik niet meer langs een vijver durf te lopen. Dan denk ik dat zijn boek best een tool kan zijn om hiermee te dealen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder