Reacties

Kritiek op Bol.com Sinterklaas reclame 2021: Felix en 'Ballie' — 34 reacties

 1. Ballie is juist zo leuk bedacht... Volgens mij hadden ze beter die pet in de schoen kunnen stoppen en daarmee dan Ballie maken. Was veel leuker geweest. Want ik vind dus de heerlijke, creatieve oplossing juist zo leuk. Dát zouden ze beter kunnen stimuleren. (Ik had de reclame overigens nog niet gezien; zag 'm nu hier voor het eerst.)

 2. Oh, ik wordt er gelijk triest van, zo'n mooie zelfgemaakte pop! hadden ze misschien meer mee kunnen doen, kleertjes of een wintermuts voor Ballie en dan krijgt hij alsnog het perfecte cadeau.

 3. Lijkt me ook niet hoe het gaat. Dat kind bouwt een band op met die bal en opeens is daar 'de echte' en trapt hij Ballie met een rotschop de tuin in. Geschreven zonder 'hart'. En niet begrijpen dat kinderen zich kunnen hechten aan zaken waar volwassenen de waarde niet van in zien. Een oud dekentje of een knuffel die bijna uit elkaar valt.
  Ja, dus voor mij een onlogisch einde.

 4. Past totaal niet bij mijn opvattingen; blij zijn met wat je hebt, zuinig zijn op je spullen, dankbaarheid tonen. En ik vind het ook nog eens vreselijk zielig voor Ballie. D'r uit geschopt worden :-(
  Maar vond het ook wel een verfrissende tegenhanger van sentimentele reclame.
  En past ook wel weer bij het Sinterklaasfeest, want aan Sinterklaas mag je vragen wat je het allerliefste wilt, zonder rekening te houden met volwassen milieueisen. Dat wil niet zeggen dat je altijd krijgt wat je het liefste wilt, maar áls je het dan krijgt, tja, dan hoe je niet meer tevreden te zijn met 'second best'.

 5. Vond het zelf ook een nare reclame, ik word er verdrietig van. Dacht trouwens dat het een meisje was. en dat veel kinderen zich niet meer hechten aan speelgoed enz. is toch in mijn ogen de manier waarop ze opgevoed worden. Alles wat hun ogen zien moeten ze hebben en krijgen ze ook. Niet allemaal natuurlijk maar ik ken weinig kinderen die weinig hebben.

 6. Dit is alles behalve de standaard die ik mijn kinderen wil bijbrengen.
  Mits je niet kan kiezen welke reclame die je kan kijken tenzij je wegzapt lijkt me best dat ze deze reclame afvoeren.

  Dit is overigens niet de enigste reclame die ons en onze kinderen de verkeerde waarde en normen inlepelen.

  De staat zou er regels op moeten zetten.

  Maar ja, wat doen we er aan we leven uiteindelijk in een wegwerpmaatschappij.

  En maar zagen over het klimaatakoord, lekker efficient.

 7. Ik vind het ook een rot reclame, echt ondankbaar! "Ballie" kan ook een ere plaatsje in de slaapkamer krijgen als dank voor de fijne vriendschap. Als ouder is het ook jouw taak om je kind te leren om dankbaar te zijn voor de dingen die je wel hebt en dat niet alles vanzelfsprekend is. Dit soort reclames werken daar niet aan mee en zouden aangepast of geschrapt moeten worden. Bol.com pas deze reclame svp aan.

 8. Ik vind het een komische reclame. De bal wordt op het einde de tuin in geschopt. Daar hoort de bal uiteindelijk ook. Humor. Snap niet dat er zoveel mensen er zo zwaar aan tillen...

 9. Heel nare reclame. Een zelf gemaakte bal wordt de deur uit gegooid als er iets 'beters' wordt aangeboden. Moraal van het verhaal: creatief zelf gemaakte spullen zijn niet interessant, dus weg ermee. Kinderen wordt zo geleerd dat je maat weg moet doen wat niet meer mooi is en dat kopen beter is dan iets maken. Echt slechte reclame!

  • Het gaat niet om de tv ansich maar wel om de boodschap die gebracht wordt. Kinderen krijgen zoveel prikkels van tv en internet dat het al een hele klus is om fictie van werkelijkheid te onderscheiden. Bol geeft hier een verkeerd signaal want aan de ene kant moeten we duurzamer leven maar wordt hier zonder pardon iets afgedankt, c.q. weggeschopt. Ja ik maak mij daar als ouder druk om en gelukkig denken meer mensen hetzelfde over deze irritante reclame.

 10. Wat een misselijke reclame.Oude pop word het huis uitgeschopt na lief en leed gedeeld te hebben zo creëer je een verkeerde mentaliteit.Het moet steeds beter en kwak het oude dan toch lekker de deur uit.
  Nare smaak er van overgehouden.

 11. Ik begrijp de reacties.. Ik had ook te doen met die bal, maar mensen.. Het is fictie! En aan wie van mening is dat alles maar een bepaalde boodschap moet uitdragen, zeg ik: " Leer je kinderen voor zichzelf te denken, dan hebben ze die reclame ook niet nodig om in een richting gestuurd te worden. Begrijp goed dat het hoofddoel van reclame sowieso puur materialisme en winstbejag is. 'Je blaag stimuleren te zeuren om speelgoed' Omzet voor grotere bedrijven waar CEO's vooral beter van worden. Verder vind ik de reclame juist erg sfeervol. Ik moest echt denken aan de jaren 80, de inrichting van dat huis, ouders en kind op de bank, haardvuur...en een grappig opvallend jongetje met bijna een Pipi Langkous-achtige eigenwijsheid! En dan een basic pop willen in plaats van de nieuwste game. Het grappige is dat zijn keuze eigenlijk juist niet materialistisch is! Geniaal! Like it!!

 12. Door de vriendschap met Felix heeft Ballie ineens een hart gekregen, Ballie helemaal in de wolken met Felix, totdat de Sint hem een echte pop geeft en Ballie nog één keer verlangend naar zijn vriendje kijkt met uitgestrekte armpjes, maar Felix geeft hem geen blik waardig pakt hem op en uit dank voor zijn trouwe vriendschap wordt Ballie genadeloos de deur uit getrapt door dat snotjoch, kan iemand mij dit uitleggen want ik schaam me kapot als ik bij Bol.com zou werken...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder