Reacties

Etiquette hand geven? Mijn eerste hand sinds maart 2020 — 17 reacties

 1. De hele atmosfeer wordt bevolkt door bacteria en virussen. Het zit in gist, zuurdesem, paddestoelen, bier, wijn, noem maar op. We zouden niet zonder kunnen, want ook in je darmen leven miljarden bacteria. Dus die hand.... mwah....

 2. Wat ik zeker weet is dat ik nooit nog mensen ga begroeten met een kus (of, in het geval van mijn schoonfamilie, met drie kussen). Ben zo blij dat ik daarvan af ben. Met dank aan corona: eindelijk een goede reden om niet meer in mijn personal space te komen.
  Een vuistje vind ik wel sympathiek.

 3. Ik heb de spontane handdruk gemist!
  Het geeft een gevoel van vertrouwen.
  Bijzonder vind ik ook dat je elkaar bij het handen drukken spontaan in de ogen kijkt.
  De vervangers vond ik maar niks.

 4. Zelf zal ik het niet zo snel doen, maar als iemand mij een hand geeft is dat ok. Soms heb je wel moeilijke situaties. Zo is er een oude dame die ik na een hele tijd weer zag en die veel ellende had meegemaakt het laatste jaar. Had haar heel graag een knuffel gegeven maar dat ging dus niet.
  Nog steeds veel handen wassen en waar mogelijk afstand houden.

 5. Wat jij zegt, herken ik. Ik vind een hand geven ook een prettige manier van begroeten. Tegelijkertijd merk ik dat het voor mij (nog) niet terug is. Als iemand mij een hand wil geven, neem ik die aan, maar zelf steek ik mijn hand nog niet uit. Het voelt toch nog een beetje als 'bacillen halen'. Gek eigenlijk, want voor corona dacht ik daar dus nóóit over na!

 6. En het is nog niet post-corona, nog niet echt. Ik geloof niet dat ik nog handen zal geven voorlopig. Zo'n oosterse begroeting lijkt me wel wat: met gevouwen handen voor je borst en een klein buiginkje.

 7. Ik vind die boks niks en die elleboog ook niet. Maar vreemden handen geven doe ik eigenlijk ook niet meer. En vreemden zoenen al helemaal niet maar daar was ik al nooit een voorstander van. Als ik je echt heel lief vind en ik heb je heel lang niet gezien dan krijg je van mij drie zoenen. Maar mensen die aan die voorwaarden voldoen moet je met een lampje zoeken :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder