Reacties

Veel liefs of Vr.Gr? — 30 reacties

 1. Hier ook een bewuste keuze qua schriftelijke groet.
  Liefs schrijf ik alleen naar mensen die ik daadwerkelijk lief heb.
  Warme / hartelijke groet vind ik nog wel een mooie tussenweg als ik iemand een warm hart toedraag, maar die persoon net niet onder m'n directe naasten valt.

  Vr gr vind ik echt niks en gebruik ik niet.
  Dat is net alsof je naar iemand gromt.

 2. Vriendelijke groet als het om zakelijk dingen gaat. Groetjes bij vrienden. XX of liefs eigenlijk alleen bij Sander en mensen uit mijn ouderlijk gezin. En bij een vriend van vroeger, gek genoeg ;)

 3. Ik onderteken mails net zoals jij.
  Maar ik zet bij onbekenden, als ik bijv via Marktplaats contact heb, er 'Mvg, Nina' onder.
  Of 'grt, Nina'.
  Dan heb je nog de categorie 'belangrijke personen', bijvoorbeeld de dominee of de boekhouder. Dan schrijf ik Mvg voluit, soms 'Hartelijke groet' ;)
  Zelf nog niet meegemaakt dat onbekenden 'liefs' onder hun mail schrijven.
  En naar m'n schatjes thuis zend ik ook drie kusjes mee!

  Groetjes,
  Nina

 4. Ik zet heel vaak groetjes of warme groet, onder mails.
  Maar naar mensen waar ik echt een band mee heb zet ik altijd lieve groet of liefs.
  die kruisjes gebruik ik eigenlijk nooit.

 5. 'zakelijke dingen' worden vriendelijke groet; hartelijke groet als ik de betrokkene aardig vind.
  Vrienden/kennissen krijgen lieve groeten, greetz, groetjes of Xx van me, naar gelang mijn stemming en de inhoud van de boodschap.
  De echtgenoot weet dat er problemen zijn als er geen Xx onder mailtjes staat ;-)

 6. Hmm het valt mij al niet meer op maar je hebt inderdaad wel gelijk. Van smsjes en apjes van collegaatjes staat tegenwoordig vaak ook drie xx jes onder :-)
  Op zich wel aardig ( we zijn nogal een klef team geloof ik) maar idd t was vroeger meer iets tussen geliefden :-)
  Zelf xx gewoon maar terug, weet ook niet goed waarom, onbewust?

 7. Vaak doe ik dat ook zo. Niet die afkortingen dat slaat nergens op. Als het kontakt wat langer bestaat gebruik ik nog weleens liefs maar niet bij iedereen. Ik kan je nog steeds niet ontvangen via de mail.

 8. Die afkortingen gebruik ik nooit, vind ik zo lelijk staan.
  Verder eindig ik meestal met 'vriendelijke groet' en bij mensen die me heel na staan met 'liefs'.

 9. Ongeverr hetzelfde. Gebruik voor goede vrienden ook vaak liefs. En helaas gaat het niet altijd automatisch. Liefs staat er soms iets te snel. Zakelijk zal dat niet gebeuren, ander emailadres met standaardondertekening.

 10. Ik ben heel saai: zowel zakelijk als privé een standaardhandtekening "Met vriendelijke groet, naam" Privé met mijn adres / telefoongegevens erbij (meestal een beetje overbodig, maar dan hoeven mensen daar niet naar te zoeken), zakelijk met naam, functie, bedrijfsnaam, contactgegevens, werkdagen. Voor directe collega's poot ik daarbij nog even kort mijn voornaam - maar verder geen fratsen, thuis niet, op kantoor nog minder!

 11. Mijn kinderen krijgen van mij: dikke zoen van mama. Mijn man krijgt vaak: je Maaike/de jouwe...(maar mailen doen we zelden, dat is meer appen en dan krijgt hij zomaar een hartje of een smiley met zoen of een mond) Naar mijn naasten ben ik creatief, dat is een beetje hoe mijn pet staat en wat er in me opkomt. Liefs is voor echte vriendinnen. Warme groet is voor mensen die ik in mijn hart heb maar een tikkie meer afstand hebben. De grootste groep krijgt van mij een standaard: groet van Maaike en vaak is mijn naam in een schrijfletter en gebruik ik de regenboogkleuren. Als ik andere mensen app, meer zakelijk, dan krijgen ze een lach of knipoog of alleen de melding.

 12. ik heb automatisch bij mijn mails staan:
  Groetjes :-)
  Ik vergeet dit dikwijls te verwijderen, dus iedereen krijgt dat
  Op een keer had ik eens naar een b&b gemaild, antwoord enz...
  kom ik daar binnen, zegt die vrouw,
  dat is de vrouw met de smileys.....
  ze vond dat heel tof
  Een @->- voor U.

 13. Sommige mensen volg ik al jaren op afstand, via hun blog, en dan voel ik me verbonden, en dan bied ik aan om ze te komen opmaken op de trouwdag van hun zus, ware het niet dat het veel te ver is, en dan zeg ik " toch een fijne dag en veel liefs" want in deze nare wereld, ben ik blij met iedereen die me "veel liefs" toewenst. Ik zet al gauw "veel liefs" ergens onder, of hartelijke groet, maar ja, that's me.

 14. Mijn mails antwoorden standaard met 'met vriendelijke groet', maar ik wijzig de groet als ik een goede bekende mail. Dan wordt het net als bij jou een 'hartelijke groet'. 'Groetjes' gebruik ik ook wel, maar alleen bij leeftijdsgenoten en goede bekenden.

 15. Ook zoiets. Meestal vriendelijke groet (iets officieler) of hartelijke groet (informeler).
  Liefs aan mensen die ik goed ken.
  Als je me zo ver hebt dat ik “groet” zeg, nou, dan ben ik echt niet blij met je! Hahaha!

 16. 'Groet' is neutraal, handig, kan in veel gevallen gebruikt worden.
  'grtjs' schrijf ik onder apps van gezinsleden en goede bekenden.
  Uitgebreidere groeten zijn voor felicitaties, familiepost, goede vrienden/kennissen.

 17. "met vriendelijke groet" of "groetjes" als ik die laatste persoonlijk ken.
  Verder probeer ik zo neutraal mogelijk mijn mails af te sluiten. Subiet denken ze dat ik haar wil stalken. LOL !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder