Reacties

'Huh?' — 24 reacties

 1. soms heb ik het niet in de gaten en dan zeggen ze het een paar keer, maar meestal antwoord ik hetzelfde als jij. Alleen zeggen mijn kinderen nog 'u' tegen ons..
  (is ook iets wat er ingeprent is vroeger)

 2. Onze kinderen hebben de neiging om "wah?" (plat brabants voor wat?)te zeggen. En ik zeg dan ook "wat zeg je?" U hoeven ze van me niet te zeggen.

  jacqueline

 3. Ik zeg vaak 'hmm?' omdat ik dan bezig ben of in gedachten. Anders zeg ik over het algemeen 'sorry?' of 'pardon?'. 'Wat zeg je' zeg ik alleen in combinatie met sorry of pardon.

 4. Hier is Huh? ook verboden en wordt steevast gecorrigeerd. Verder mocht ik vroeger nooit zeggen dat ik iets moest, mijn moeder zei dan steevast: ik zou graag willen!
  Dat zit bij mij zo diep dat ik soms ook anderen dan mijn kinderen erop wijs:-)

 5. "Dat is vies!" is ten strenggggste verboden :) Ook "dat lust ik niet!" wil ik eigenlijk niet horen....

  De kinderen mogen hooguit zeggen: "dat is mijn smaak niet"

  En dan vooral als we bij iemand anders eten. Ik bedoel.. mensen hebben hun best gedaan op het eten en dan 'dat lust ik niet'.... dat kan niet hoor ;)

 6. Hoe herkenbaar :-D Hier is het antwoord op "Huh" ook steevast "Wat zeg je?" Net als mijn moeder vroeger deed. En "jij moet" en "ik wil" zijn ook geen uitspraken waarop enige actie van mij volgt behalve zinsnedes als "ik moet niks" en "mag ik...?"

 7. als je het vroeg aanpakt,is het zo over, dat ge-huh of ge-heh.Mijn buurvrouw,-50-plus -amtwoordt stelselmatig op elke vraag die je haar stelt:hè?? Ik word er gek van!Het komt zo hard en overzorgd over!En dat had niet gehoeven als ze er vroeger in haar jeugd op hadden gehamerd,nu krijg je dat er niet meer uit...:-(

 8. Het huh zeggen is mij als kind afgeleerd. Mijn man zegt het, sinds zijn gehoor flink achteruit is gegaan, steeds vaker. En hard ook nog. Ik kan het hem niet afleren er erger nog ik zeg het zelf soms ook.🙄

 9. Huh zeggen, hoefde ik als kind niet te probeerde. Ik ken iemand die regelmatig 'Hè?' zegt en dan heb ik de neiging dat te corrigeren. Hij is vijftien jaar ouder dan ik, dus dat laat ik maar achterwege.
  De reactie van je man vind ik een leuke!

 10. Hier ging het vroeger precies hetzelfde. En ik weet nog dat ik dat toen stom vond, als mijn ouders dat zeiden. Maar wat denk je? Als mijn leerlingen het tegen me zeiden, antwoordde ik ook met 'wat zegt u?' Dus ja, blijkbaar zit dat er dan toch in.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>