Reacties

Opstaan voor ouderen die te laat komen? — 24 reacties

 1. Als je te laat komt zou je inderdaad zachtjes binnen moeten komen en zeker het toneelgezelschap en de mensen die wel op tijd zijn gekomen niet tot last moeten zijn. In de schouwburg moeten mensen soms zelfs wachten tot de pauze.

 2. Te laat komen vind ik ook niet kunnen moet ik eerlijk zeggen.
  En als ze dan ook nog zoveel lawaai maken dat de kinderen niet meer te verstaan zijn dan euh....zeg verder ff niks hoor ;-)
  Maar wat de etiquette ervan zegt, geen idee...

  Groet,Marga

 3. Te laat komen is niet netjes zeker niet als er zo een ruime marge is als jij aangeeft. Laatst in het theater stonden wij netjes in de rij bij de garderobe en toen viel het ons ook op dat veel van de oudere medemens niet netjes op hun beurt wachten en de jongeren wel. Kan toeval zijn geweest hoor maar mijn moeder zei altijd de jeugd van tegenwoordig is opgevoed door het schorum van vroeger ;-) Zit toch een kern van waarheid in...

 4. Dit schrijft de etiquette;

  Zorgt dat u op tijd bent voor een voorstelling, want na aanvang geen toegang. Houdt u dus ook rekening met de tijd die het kost om uw auto te parkeren en naar de voorstelling te lopen. Als u onverhoopt toch te laat bent, kunt u zich melden bij de portier/gastheer/gastvrouw. Deze kan beoordelen of (en eventueel wanneer) het mogelijk is u alsnog toegang te geven. Uiteraard kunt u dan na de pauze (indien aanwezig) uw plaats opzoeken.

  Mooie kerstdagen!

 5. Ik weet niet of je altijd aan mensen kunt zien of ze een calamiteit hebben - sommmige mensen blijven daar uiterlijk heel rustig onder! Ik vind te laat komen nooit netjes, zeker ook niet als je daarmee anderen stoort - maar ik weet hoe "ouder" ze waren - heel vaak komt het ouderenvervoer, als Connexxion, Valyss e.d. veel te laat om mensen op te halen - dan heb je niet zoveel aan een half uurtje extra tijd, als het busje soms één of meer uren (écht, het komt voor!) te laat is....

 6. "Te laat komen is een vorm van arrogantie.
  Je geeft daarmee aan dat de ander wel kan wachten en niet belangrijk genoeg voor je is."
  Met die woorden werd ik opgevoed, en ik kom dus meestal te vroeg.

  Hier in Brabant gaat men uit van "het Brabants kwartiertje".
  Verwacht iemand je om half vier dan kom je pas om kwart voor.
  Tel daarbij mijn ingebakken kwartiertje te vroeg op en ik kan dus regelmatig een half uur wachten ;-))

  Leeftijd geeft je niet automatisch privileges, je moet ze wel verdienen vind ik.

 7. Te laat komen met zoiets is wel heel erg. Wie weet hoe hun kleinkinderen 20 minuten lang teleurgesteld waren omdat opa en oma niet komen, en dan heb ik het niet eens over de overlast die jullie blijkbaar van ze hadden. Als ze afhankelijk waren van zo'n busje is natuurlijk anders... (daarom haalden mijn ouders oma dan ook altijd op voor zoiets, vroeger waren die taxi-dingen al bagger ;) )

 8. Ook ik, 65+, heb eens ruim een uur in een trein gestaan. Met koffer. Het valt me op dat je nauwelijks nog oudere mensen in de trein ziet. En dat de treinen overvol zitten. Iedereen kijkt op haar/zijn mobieltje.
  Te laat komen op een kerstviering is voor niemand ok, ik zou niet opstaan in zo'n geval.

 9. Ik ben juf geweest en heb vaak een musical gedaan. Hoogtepunt van het jaar. Kinderen keihard gewerkt En dan ouders die met een brullende baby binnen zitten en blijven zitten. Dat deden dus niet de ouderen. Die stonden ook niet pal voor het podium te filmen zodat de rij erachter niets kon zien.

 10. Ook aan beleefdheid zit een grens.
  Sommige ouderen kunnen mateloos irritant zijn en zich een soort van recht claimen, zoals wij hebben Nederland opgebouwd enz.
  Ik wil altijd mijn plaats afstaan, maar laat me niet dwingen. Hans

 11. Zeker sneu voor de kinderen dat hun stukje verloren ging in het geschuifel. Ik vind het een lastige. In de trein vind ik dat je ook op andere plekken dat aangegeven gewoon opstaat voor ouderen. Kwestie van goed fatsoen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>